Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Възпален джоб във венеца  (Прочетена 7040 пъти)

bkrassimira

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 18
Възпален джоб във венеца
« -: 08-12-2009, 15:35:33 »

Моля ви, имам спешна нужда от помощта ви.

Расте ми мъдрец и до него се е образувал половин сантиментров джоб, пълен с ханителни отпадъци и вече и бактерийки. Боли ме ужасно, имам отток от тази страна, не мога да си отворя устата повече от 2 см и като цяло трудно дъвча. Днес ходих на зъбар - той го проми, сложи ми дрен, но ако до утре вечерта не започне да се подобрява положението - трябва да пия антибиотик, и то 8 дни. Моля ви спасете ме от пиенето на антибиотик и ме посъветвайте какво да правя.

Поздрави
Активен
Да се смята, че по пътя на изследванията и откритията човечеството може да създаде нещо по-добро и съвършено от природата – това е илюзия. Аз мисля, че всички усилия на хората са само за да разберат накрая онова, което могат да нарекат великата непостижимост на природата.

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
Re:Възпален джоб във венеца
« Отговор #1 -: 08-12-2009, 16:08:44 »

pkrassimira,виж темата за кислородната вода!Аз я разреждам 1/1 и се жабуря.
Активен

bkrassimira

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 08-12-2009, 16:18:26 »

Светльо с търсачката нищо не ми излиза. Би ли ме насочил къде да търся темата. Благодаря ти предварително.
Активен
Да се смята, че по пътя на изследванията и откритията човечеството може да създаде нещо по-добро и съвършено от природата – това е илюзия. Аз мисля, че всички усилия на хората са само за да разберат накрая онова, което могат да нарекат великата непостижимост на природата.

kriss

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 229
  • обичам те ... живот
« Отговор #3 -: 08-12-2009, 16:27:24 »

Аз за моя взех решение да го извадя - но антибиотик не съм пила . Човека ми треперя доста - но му показах че не съм само инат а наистина успявам да се справя с положението. Сега като се замисля незнам дали не трябваше да се замсиял дали с волята си нямаше да се справя и без вадене на зъб  ::) , ама късно . Жабуренето с кислородна вода и отвара от лайка ще ти се отрази добре според мен .Дано се оправиш
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #4 -: 08-12-2009, 16:27:57 »

Ето три темички.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=546.0 - и книгата си свали!
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=426.0
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=11.20 - тук съм копирал от книгата!
« Последна редакция: 08-12-2009, 16:34:45 от Svetlio »
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #5 -: 08-12-2009, 16:34:31 »

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=546.0
Аз имах такъв проблем-много е кофти.Даже антибиотици пих 1 път,възпаляваше се поне 3-4 пъти......Но щом утре евентуално смятат да ти изписват антибиотик.....значи е много възпален вече и не знам дали ще минеш метър.
Пробвай с отвара от 1 лъжица(супена с връх)  лайка,сварена в 1 чаша вода,после като изстне го мини това през цедка и към течността прибави 1 суп.лъжица кислородна вода.И започвай да се жабуриш-много пъти.Ако можеш си натискай венеца да излиза гнойта и после се жабури с течността.
Аз така се оправих,че ми беше дошло до гуша.
Успех.
 ;)
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #6 -: 08-12-2009, 16:35:30 »

Ако имаш ракия с накиснати зелени орехчета може да пробваш да жабуриш.
Друго нещо, което може да се намери по аптеките е шведската горчивка - търси течна и прави компреси на зъба - това изтегля възпалението.
Ако не можеш да намериш горчивка може да се наложи на зъба срязана скилидка чесън ама  с него много боли и не знам дали действа толкова бързо.
Последен вариант - успокояваш се и го жабуриш с урина (много важно е вътрешното спокойствие за резултата от тази процедура). При тази процеура замърсената кръв се събира около болното място (много боли) вместо да се разнася и да трови организма и утре трябва да можеш да изсмучеш и изплюеш това дето ти създава проблеми.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
« Отговор #7 -: 08-12-2009, 18:44:18 »

pkrassimira, аз ползвам тетра (вариш за 3 мин. или слагаш във вряла вода и престоява 30 мин. Жaбуриш с топлата течност)
Активен

Mariya

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 477
« Отговор #8 -: 08-12-2009, 22:40:27 »

Ако имаш сушени сини сливи, сложи си на венеца, те дърпат много, за абсцеси са супер.
Активен
Бъди като тревата - изправяй се, когато те газят ! Бъди като кокичето - намирай топлина, дори в снега ! Бъди като звездите - близка и далечна, даряваща любов и светлина!

hdeshev

• Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
« Отговор #9 -: 08-12-2009, 23:40:55 »

Чувал съм и за налагане с карамфил (подправката). Слагаш м/у зъба и венеца и преспиваш така. Пак да кажа, че само съм чувал - пробваш на твоя отговорност.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

bkrassimira

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 09-12-2009, 08:50:18 »

Благодаря на всички ви за бързата реакция и съветите. Снощи цяла вечер се жабурих с кислородна вода и с лайка. Днес продължавам по същия начин. Едновременно с това започнах и едно режимче да гладувам на плодове. Малко по малко нещата мисля, че започват да си идват на мястото.

Сутрин мога ли да правя пречистването с олио.
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
« Отговор #11 -: 09-12-2009, 11:47:29 »

Да  :)
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #12 -: 09-12-2009, 12:01:37 »

Карамфила убива почти всички бактерии.
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #13 -: 09-12-2009, 17:53:01 »

Моят съвет е много прост - вади всички мъдреци! Дори и най-пречистения човек да си, те пак могат беля да докарат. Моите и 4-те ми ги изкараха оперативно - упойка, цепене на венеца, работа с машинката, вадене, промивка, шиене и поне седмица на обезболяващи. За долните два трябваше да ми се пили долната челюст, защото самата редица на зъбите не може да поеме повече от 7 зъба, а с мъдреца стават вече 8 ;D
Аз ако съм на твое място, както се е поуспокоило положението, веднага бих отишъл да ми го извадят ;) :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #14 -: 09-12-2009, 19:40:36 »

Аз съм същия случай като Петко, вярно че при нас няма място къде да израстнат мъдреците и затова става с разбиване и т.н., но мъдреците винаги създават само проблеми и не ти трябват!
Активен

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
« Отговор #15 -: 09-12-2009, 20:05:07 »

...и на мен така ми се беше получило, уж нямаше място, но постепенно зъбчето проби  :) на моменти през месеците се обаждаше леко болка, но мина...така че ако не е много зле положението не виждам защо да се вадят зъбите  :)
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #16 -: 09-12-2009, 21:47:15 »

...и на мен така ми се беше получило, уж нямаше място, но постепенно зъбчето проби  :) на моменти през месеците се обаждаше леко болка, но мина...така че ако не е много зле положението не виждам защо да се вадят зъбите  :)
Не искам да философствам, но понеже съм разпитвал капацитети в оралната хирургия, а и съм си патил, ще споделя.
Често мъреците загниват, правят проблеми с корените...когато са тези от горната челюст могат да станат причина за синузит. Синусите са опасно близо до горните мъдреци.
Дори и да пробие, това не е добре за композицията на съответната челюст. Затяга се. В някой момент от растежа(а той продължава понякога повече от 5-6 години) може някои зъб да бъде изблъскан извън редицата и да стане изкривяване. Лош, но чест вариант е малко по малко да се изкривят всички зъби на челюстта. Горните често растат към бузите, както беше при мен. Добре е да ги няма, за да се отпусне цялата редица. Често захапката сама се коригира.
На запад знам, че на 18 годишна възраст, ако не са пораснали мъдреци, се прави панорамна рентгенова снимка. На нея се вижда дали има зародиши. Понякога не израстват мъдреци. И ако има зародиши, направо се оперират и се махат преди още да са тръгнали да растат и да правят проблеми.
С две думи - по-добре операция и упойка, отколкото болки и антибиотици години наред ;) :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #17 -: 10-12-2009, 09:53:48 »

Ми моя мъдрец долу, ляво се показа на дърти години- 2006 или 2007-ма беше. Да съм била на 28 или 29 години. Проби много лесно, боля ме само една вечер и нощ. Засега не ми е правил проблеми точно той. По принцип съм с проблемни зъби. 10 години преди това предните долу леко се изкривиха.
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #18 -: 11-12-2009, 00:44:37 »

Те и моите мъдреци сравнително наскоро се показаха (още не са поникнали напълно) и постоянните ми зъби са криви (поне фасадата).
Стигнал съм до извода, че колкото повече се налага зъболекар да прави нещо по зъбите ми толкова се увеличават междините между някои зъби  :pensif_29:  и започва да се събира храна. Сега предпочитам да търпя ама да не ходя на зъболекар.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Страницата е създадена за 0.135 секунди с 25 запитвания.