Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Тестване на добавки  (Прочетена 1246 пъти)

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Тестване на добавки
« -: 10-05-2010, 11:38:46 »

Наскоро прочетох за един интересен тест, чрез който можем да разберем дали дадена добавка е висококачествена и богата на ензими и реших да го споделя. Предполагам ще е интересно за тези от вас, които ползват добавки. Става въпрос за водорасли. Авторът /Викторас Кулвинскас/ е правил теста с АФА водорасли, но по същия начин могат да се тестват и спирулина и хлорела, а също и други ензимни добавки.
Цитирам: Като се има предвид, че синьо-зелените едноклетъчни водорасли съдържат 62%протеини може да се очаква концентрацията на протеолитични ензими в тях да бъде висока. Откриването на глутеновия тест в покълналата пшеница стана преди 5 тодини когато при едно дълго пътуване се опитах да подправя покълнала пшеница със синьо-зелени водорасли.
   Пшеницата беше покълнала поне два дена. Сдъвках шепа покълнала пшеница и след няколко минути в устата ми се образува топче глутенова гума. За моя изненада обаче когато сдъвках покълналата пшеница с 1грам синьо-зелени водорасли глутенът се втечни и изчезна преобразувайки се в по-проста форма протеини. Това доказваше, че водораслите са не само ензимно активни, но и че съдържат предостатъчно ензими за да въздействат върху други протеинови структури на глутена. Следователно естествено съдържащите се в тази суперхрана ензими могат да смилат глутена.
   Проведените след това тестове с продуктите на други две компании, които събират водорасли от Кламатското езеро демонстрираха, че те не въздействат върху глутена. Следователно активността им стигаше само колкото да въздействат върху самите себе си, но не и за други храни, или не беше останала абсолютно никаква ензимна активност.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.082 секунди с 22 запитвания.