Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Пуканки  (Прочетена 2823 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« -: 08-06-2009, 17:36:26 »

Рецептата е елементарна.

Една глава карфиол
хранителна мая
хималайска/кафява/морска... сол
кайен пипер

Нарязвате карфиола така, че парчетата да наподобяват големината на пуканки.
Слагане ги в найлоново пликче (най-добре от онези, които се затварят, с ръбчето/ципчето)
Поръсвате с малко сол, кайен и горе-долу 1-2 суп. лъжици от маята. Ако е повече, ставала с по-"кашкавален" вкус... Трябва да се пробва и всеки според вкуса си да слага подправките.
Затваряте плика и разтърсвате хубаво, за да се умешат всички съставки. И е готово за папкане! Grin

Може да се добавят спирулина на прах или други зелени подправки Smiley Ако решите да ги изсушавате, вземете предвид, че се смаляват доста.

Ето и линк към рецептата:

http://www.youtube.com/watch?v=0HidehB5uyQ&feature=channel
« Последна редакция: 08-06-2009, 17:49:57 от Radula » Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
Вери
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 2153


WWW
« Отговор #1 -: 08-06-2009, 18:34:11 »

Радулче, тази рецепта ми я похвали и моята приятелка суровоядка. Smiley Децата са изяли пуканките за нула време. Аз още не съм я правила. Има време.
Активен
Ками
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 303


Знанието се превръща в сила, когато се прилага !


« Отговор #2 -: 09-06-2009, 00:18:21 »

Много хубава рецепта  намигам . . . само остава въпросът от къде да си намерим хранителна мая в БГ  Ъъъ?
Активен
marulka
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1649


Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...


« Отговор #3 -: 10-06-2009, 02:32:34 »

Мисля, че би станало добре и без хранителната мая, само с лют червен пипер (това дето Радулка му вика кайен), особено ако се пуканките се изсушат след това, за да излязат и топли. Също така е добре да омажете пуканките с някакво подходящо олио, примерно тиквено, би приличало повече на истински пуканки с масло.

Ще пробвам да ги направя веднага щом си намеря карфиол... нерешителен
Активен

Nothing cooked tastes as good as raw feels
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #4 -: 10-06-2009, 02:36:42 »

Ами и аз се чудех този кайен обикновен червен пипер ли е или "по-специален"... Smiley Вече знам. Все си мисля, че друго ще е, ако има и хранителна мая. То тя е една от основните подправки, от другото се слага по мъничко. Но, разбира се, твоите идеи звучат много добре, мисля, че ще се получи супер намигам
Ще чакаме да разправяш!  плезя се

Между другото, Марулче, близо ли си до Плд?? Ако не, до кой по-голям град си близо?
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
marulka
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1649


Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...


« Отговор #5 -: 10-06-2009, 11:37:04 »

Ей сега в петък ще ходя в Кърджали и ще купя карфиол да раздрусам едни пуканки... после ще ти разкажа колко са били вкусни, понеже още ще си на режим и няма да можеш да си друснеш и ти един пакет Cheesy
Активен

Nothing cooked tastes as good as raw feels
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: