Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: DMT , YAGE, Ayahuasca  (Прочетена 6382 пъти)

Ortodoksalen_Anorektik

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 667
 • бивш Ортодоксален Аноректик
  • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
DMT , YAGE, Ayahuasca
« -: 16-04-2011, 23:21:39 »

В момента имам малко временце:
Аудиторията сме натуралисти и се стремим към изцяло естествени максимално близки до природата практики. Затова преминаваме към суровите сушени листа а не към лабораторно извлечените кристали.
Филма в колибка не струва ама изобщо. Ако намеря на BBC филмчето, с пряка шаманска практика с интервю с шамани и разкриване на рецептата ще го кача. Някъде из харда ми е.
http://vbox7.com/play:daa326d3


За аяуакса? се използват семената на P. harmala в количества от 3 до 4 g. Стандартната доза за инхибиране на MAO е 3 g, дози над 4 g са със силен психеделичен ефект (орално 8 mg/kg чов. тегло хармин предизвикват MAOинхибиране; същият ефект се постига с 4 mg/kg хармалин (орално), 1 mg/kg хармалин (венозно) и около 300 mg тетрахидрохармин (орално). Зърнешът предизвиква цветни халюцинации, но те са и първият симптом на натравяне с билката. При големи дози покрай халюцинациите и "психичните разтройства" се появяват и неприятни физически симптоми, като спазми и парализи; ниска температура; слюнотечение; дихателни смущения; бързопреходна възбуда; ускорено дишане и сърдечна дейност; безволие и дълбок сън. Няма данни някой да е починал от зърнеш, но за всяко нещо си има първи път.
За първородина на зърнеша се считат Северна Африка и Средиземноморието, и Средният Изток до Пакистан и Индия. Растението е пренесено в югозападни райони на САЩ, Южна Африка и южни райони на Австралия.В миналото от семената му се е добивало багрило, наричано както "турско червено" така и "сирийско червено". Дълго време то е било използвано за персийски килими. Семената и корените съдържат алкалоиди бета-карболини, главно хармалин, хармалол, хармин, пеганин, изо-пеганин, дипеген, васицинон и деоксивасицинон. Египетски учени са доказали, че екстракта от растението е подчертано фунгициден и бактерициден, главно заради хармина. Известно е да се употребява още като тамян, подправка, а също и като средство за аборт, наркотик, афродизиак, стимулант, успокоително, приспивателно, средство за повръщане и против глисти. В Индия се е ползвал против сифилис, в Северна Африка - при настинки. Употребявал се е и при истерия, малария, невралгия, паркинсон, изпадане на матката, ревматзъм, колики, астма, очни болести. Бета-карболиновите алкалоиди стимулират мозъчната активност и може да предизвикат визуални халюцинации.

Това е само инхибитора не е баш шаманската далавера. Шаманите нямат интернет, EBAY, Paypal  и не ползват тези семена. Когато сърбаме DMT орално, трябва да се комбинира с MAO инхибитор за да стане активна. Без моноамино оксидаза инхибитор няма никакъв ефект

Преминаваме към по долу с преписан материял не ми се преразказваше:
ДМТ (DMT)
ДМТ е един от най-силните синтетични халюциногени, алкалоид от групата на триптамините.
Кратки данни
Абревиатурата е съкращение от N,N-диметилтриптамин. Пълното му име по IUPAC е 2-(1H-indol-3-yl)-N,N-dimethylethanamine.
Чистото вещество изглежда като безцветни прозрачни кристали, но често е оцветен (жълто, жълто-зелено, …) поради примеси.
ДМТ се среща естествено и в много ниски дози в мозъка на човек и много бозайници. Разпространен е сред много растителни видове, но едва няколко го притежават в количество достатъчно да предизвика ефект при директно пушене.
Въпреки разпространението си е сравнително малко известен, но влиза в Shedule 1 за забранени наркотични субстанции, заедно с ЛСД, Екстази, Хероин и др.
От химическа гледна точка е достатъчно устойчив на температура, за да бъде пушен или инхалиран от фолио. Няма свидетелство за разновидности на кристалната структура (полиморфизъм).
Публикувани са различни температури на топене и кипене, вариращи от 44 до 68 °C. Според ранна публикация в Merck Index температурата на кипене при атмосферно налягане е 60 до 80°C, счита се за грешна. Относителната плътност е около 1,1 г/мл.

Халюциногенен ефект
ДМТ се счита за по-силен от ЛСД, въпреки многократно по-високата му доза. Не е известен мек или просто приятен трип с ДМТ. Той не се препоръчва като наркотик за парти, поради непредсказуемост в качеството и силата на ефектите му.
Почти винаги ДМТ се приема в присъствие на приятел, в трезво състояние, с роля да създаде атмосфера на сигурност и да предпази взимащият от непредсказуемо поведение.
Дозата за ДМТ е специфична за опитващият (психическо, физическо състояние, настроение, тегло, …). В зависимост от начинът на приемане дозата варира силно.
Химици описват следните дозировки спрямо начинът на приемане:
>350 мг (орално)
60 – 100 мг (мускулно)
60 – 100 мг (пушене)
4 – 30 мг (венозно)

Синтез
Една от първите синтези на ДМТ е направена още през 60-тте години на 20 век. Включва индол, литиево алуминиев хидрид, оксалил хлорид, диметил амин, подходящи разтворители и добра апаратура за изпарение и кристализация. Принципът е оксалил хлоридът да се присъедини заместително на 3-то място в пръстенната система на индола, да последва редукция до 3-(етил хлорид) производно и заместително аминиране с диметил амина до ДМТ. Диметил триптаминът кристализира изключително трудно от разтвор, нужна е висока чистота.

Срещане
ДМТ може да се намери под формата на кристали, цигари (често неактивни или листа от растение съдържащо ДМТ, с разпрашени кристали измежду тях), хапчета, разтвор.
В природата основните растителни видове съдържащи ДМТ с пораждаща интерес концентрация са:
Acacia longifolia (Sydney golden wattle)
Acacia phlebophylla (Buffalo sallow wattle)
Anadenanthera colubrina (Yopo, Cohoba)
Anadenanthera peregrina
Diplopterys cabrerana (Banisteriopsis rusbyana, Chaliponga)
Mimosa hostilis (Jurema)
Psychotria viridis (Chacruna)
Virola calophylla

Различни автори посочват концентрации различаващи се в пъти за повечето от тези растения (зависещи примерно от място на растеж и условия), но като цяло само D. cabrerana и P. viridis имат достатъчна концентрация в изсушените листа, за постигане на директен ефект.
Амазонски индианци използват изсушени птичи кости за смъркане на прах от D. cabrerana.
Като моноамин ДМТ се разгражда бързо и лесно в организма (особено приет през устата (практически неактивен)) от ензимът моноаминоксидаза. МАОИ (Моноаминоксидаза инхибитори) са вещества, блокиращи действието на ензима и удължаващи значително продължителността и донякаде силата на ефекта. Така продължителността е обикновено няколко часа.
Аяуаска (Ayahuaska, Yage) е известно питие (източник Амазония) приготвяно едновременно от едно или няколко ДМТ съдържащи растения (често Chaliponga) и МАОИ съдържащи (Banisteriopsis caapi). Наричано е нектарът на боговете. Има силни халюциногенни свойства, но пътешествието с него е значително по-меко отколкото чисто ДМТ, главно поради по-ниска концентрация. „Духовните преживявания“ са също характерни за аяуаска.

Да ги покажем:
D. cabrerana и P. viridis
---------------
Листата на Diplopterys cabrerana съдържа DMT. Според Shulgin в TIHKAL съдържат 1,3%.DMT


По долу е картинка от Psychotria viridis (Chacruna)


Ето още малко инфо копнато от нета за по бързо:
Инките я наричали "лоза на душата" или "камшик на мъртвите". Толкова легенди има около това име. Аяхуаска е наречено вълшебното питие, което било използвано за ритуали от обитателите на Индигена по течението на Амазонка. Казват, че ако пиеш от тази напитка, вкусът и предизвиква отделянето на духа от тялото.
История

Понятието Аяхуаска произлиза от езика Quechua и означава нещо като "лиана на духа". От стръкове, листа и корени на лианата banisteriopsis caapi се прави горчива на вкус напитка, която е позната не само под името аяхуаска, спрямо региона е наречена още Caapн, Natema, Dapa, Yajй или Yagй. Това растение вирее основно в тропическите зони на южноамериканския субконтинент.
1851 лианата е идентифицирана и изучена в бразислката джунгла от бритънския ботаник Richard Spruce. Две години по-късно той пише в доклада си " Notes Of A Botanist On The Amazon And The Andes" за халюциногенното влияние на растението.
Едва 1966 докараните от Spruce в Европа части на растението са прегледани по-обстойно, откити са силно психоактивно действащите алкалоиди Harmin, Harmalin, D-Tetrahydroharmin и N,N-Dimethyltryptamin като причинители за състоянието на опиянение.
Шаманизм- традиции & ритуали

Различни изселдвания показват, че Аяхуаска е главен елемент особено при шаманите в техните церемонии, с помощта на която, те достигат по-висши светове. Шаманизмът е един прастар религиозен феномен и се счита за техника на екстаза, при който шаманите се явяват за великите мастери. По време на транс-състоянието душата напуска тялото, за да се издигне или нагоре към небето или да потъне надолу в земята.
За много племена живеещи в джунглата на Амазонка Аяхуаска е основата на основната им религия. На опиянението се гледа като на връщане обратно към началото на всички неща и хората ярват, че в този момент срещат боговете на племето си или виждат сътворението на хората, животинския свят или казано с една дума на 'универсума'.
Това "наблюдение върху произхода на всички неща" е елементарно важно за поведението и манталитета на съответното племе.

Ако ще купувате листа от EBAY  в девет от 10 случая ви пращат менте. Двете растения са топлолюбиви и понасят до 5 градуса стайна температура.  Можете да си ги гледате в стаята.  Ако ще смъркате счукани листа от Diplopterys cabrerana те действат моментално.  Никога не смъркайте сами, поканете си приятел да ви наглежда.

Надявам се да ви е било интересно !
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1408
 • Ние сме това, което ядем!
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #1 -: 17-04-2011, 09:19:11 »

Това е интересно, но ще трябва да го прочета няколко пъти за да го осмисля! Доста непознати термини срещнах и като цяло тази материя ми е доста далечна.
Активен

vesselin777

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 364
 • what noone knows - nobody sees
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #2 -: 17-04-2011, 09:21:14 »

 Благодаря, много беше интересно  ;) !
Относно приемането на ДМТ, май наистина си трябва шаман, който да те води през този трип. Иначе рискуваш да се "поразходиш" на доста интересни места и то не в добрия смисъл . Накой ден като забогатея ще си набия камшиците към Южна Америка  tooth. Тъй или иначе, досега така и никога не успях да се надрусам с каквото и да било, поне да пробвам при ветераните  tooth .
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

divineflow

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 173
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #3 -: 17-04-2011, 12:30:30 »

 tooth

Чел ли си "Библията" на всички пътешественици - "Храната на Боговете" - Терънс Маккена ?
Активен
We were drawn down long from a deep sleep, and awaken'd at dayfall by worried guardeners and made to be led thru dew wet jungle to the swift summit, o'er looking the sea...

vesselin777

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 364
 • what noone knows - nobody sees
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #4 -: 17-04-2011, 20:47:15 »

 Не ми я споменават за първи път. Предполагам, че си заслужава, щом е "библия" на някоя гилдия.
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

divineflow

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 173
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #5 -: 18-04-2011, 18:13:29 »

Ами готина е според мен:) Е, може малко повечко да се ентусиазира човек в недвусмисленото послание "хайде всички на картони"  tooth, ама не мисля, че има такава опасност, освен ако не е на 15...
Активен
We were drawn down long from a deep sleep, and awaken'd at dayfall by worried guardeners and made to be led thru dew wet jungle to the swift summit, o'er looking the sea...

vesselin777

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 364
 • what noone knows - nobody sees
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #6 -: 18-04-2011, 21:49:42 »

Първата част я изчетох на един дъх  :Content_14:
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Дж. Кришнамурти

San Pedro

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #7 -: 05-07-2011, 12:36:29 »

Някой може ли да ми каже каква е разликата между Салвия дивинорум (Салвинорин А) и ДМТ-кристали  ???
Активен
You create your own reality!

divineflow

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 173
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #8 -: 05-07-2011, 15:04:46 »

Да... Салвия дивинорум е психоактивно растение с активна съставка Салвинорин А. Пуши се.
DMT кристалите са чисто N,N-dimethyltryptamine, ектрахирано под формата на...кристали:) Може да се екстрахира от различни растения или да се синтезира. Общо взето разликата е, че нямат нищо общо, освен, че са психоактивни субстанции с "подобни" ефекти. Иначе Салвинорин А не е триптамин, нито алкалоид.
Активен
We were drawn down long from a deep sleep, and awaken'd at dayfall by worried guardeners and made to be led thru dew wet jungle to the swift summit, o'er looking the sea...

divineflow

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 173
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #9 -: 05-07-2011, 15:07:54 »

Интересно, че питаш точно тук..., San Pedro:) Mescaline power  :Content_14: :peperudi: :Content_22:
Активен
We were drawn down long from a deep sleep, and awaken'd at dayfall by worried guardeners and made to be led thru dew wet jungle to the swift summit, o'er looking the sea...

San Pedro

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #10 -: 06-07-2011, 15:46:24 »

Интересно, че питаш точно тук..., San Pedro:) Mescaline power  :Content_14: :peperudi: :Content_22:
Е, че къде другаде да попитам :)
Нищо чудно и да се знаем и да сме били на някои места заедно...

Идеята на въпроса ми беше по конкретно насочен към отговора "субстанции с "подобни" ефекти"...
Защото и двете "ти бият шута", но ако ДМТ е молекулата на духа, то тогава Салвинорин А молекулата на кое е :Р (Предполагам сега разбираш какво недоумявам...)
Активен
You create your own reality!

divineflow

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 173
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #11 -: 06-07-2011, 16:28:55 »

Ами в ентеоген например:P

Да, разбирам:) Ами...защото природата е разнообразна и богата и предоставя различни вълшебни средства за разширяване на сетивата, отключване на съзнанието, миг досег до необятността и тайнствеността на космическия хаос и потапяне в безкрайната вселена на красота с неограничени възможности :Content_22: В зависимост от географската ширина, климата и потребностите на местното население:)
А ако питаш патологично, защото засягат все епифизата... Там 100000... рецептори и неврончета работят усилен труд, малко е сложна картинката като цяло, но алфа-,бета-,делта-вълни.. знаеш предполагам, електроенцефалографии се намират също, почети:) А ДМТ са и казали молекулата на духа, според мен, защото човек има дълбоко заспалия потенциал да я синтезира и сам в малки количества:) Въобще интересна тема, необятни са тайните на взаимовръзките тук:)
Активен
We were drawn down long from a deep sleep, and awaken'd at dayfall by worried guardeners and made to be led thru dew wet jungle to the swift summit, o'er looking the sea...

San Pedro

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #12 -: 07-07-2011, 11:22:39 »

Мерси за хубавия и изчерпателен отговор  :heart_2:

http://www.youtube.com/watch?v=gwwgYH0_nI0

Поздрав ;)
« Последна редакция: 07-07-2011, 11:37:16 от San Pedro »
Активен
You create your own reality!

divineflow

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 173
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #13 -: 07-07-2011, 14:24:29 »

Моля, няма защо. :peperudi:

И аз благодаря за поздрава...

http://www.youtube.com/watch?v=i_bmaxpXsus
Ooo dark psy spam spam!  ;)
Активен
We were drawn down long from a deep sleep, and awaken'd at dayfall by worried guardeners and made to be led thru dew wet jungle to the swift summit, o'er looking the sea...

San Pedro

 • New
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4
Re:DMT , YAGE, Ayahuasca
« Отговор #14 -: 10-07-2011, 20:38:56 »

Ей, хора, благодаря ви, че ви има :)  :peperudi: :flowers2: :love_026:
Активен
You create your own reality!
 

Страницата е създадена за 0.079 секунди с 21 запитвания.