Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Шоколадова торта  (Прочетена 15535 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
desi82
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1408


Ние сме това, което ядем!


« Отговор #20 -: 16-05-2010, 15:31:19 »

Аз тази зима един път си купих кокосов орех и се оказа развален. Повече не повторих.
Активен

Buku
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 897


:)


WWW
« Отговор #21 -: 16-05-2010, 16:24:54 »

Ей с тези кокоси ме накарахте да се пробвам пак. Два пъти попадам на стари и гадни и се бях отказал.

Иначе отварям по метода с кокоса в торбата и блъскане в земята. Ако не стане от първия път, оглеждаме се внимателно да не е наоколо детето или жената, добавяме заклинанието "аве, аз на тебе мога ли да ти бибип-бип-бип" и пробваме пак.  ухилен

Цитат
Днес разбих новия кокос (буквално). Този път го примлатих с чука за пържоли, който, милия, беше хванал паяжина. Добре, че му намерих ново приложение.  ухилен

Страшно вкусно нещо! И млякото и ядката бяха невероятни. Явно досега съм попадал на някакви стари кокоси. Сега се пита в задачата, като ги видя в магазина, как да позная кой от кокосите става за ядене. Дотук, на външен вид, хубавия по нищо не се различаваше от гадните, които съм взимал преди. амии... знам ли

 браво, аплодирам Ице, страшно ме кефи експресивността на изказа ти  търкалям се от смях ухилен laugh.
(Простете за off topic-a  свиркам си)
Активен

Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!
чоко
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #22 -: 10-08-2011, 18:59:13 »

Привет!
Попаднах на Вас случайно, но ме заинтригувахте със сладките изкушения.
Вече набавих  част от продуктите използвани в рецепитите. Не успях да намеря фурми, а и не се сещам да съм виждал някъде различни от сушените.
Къде в София може да се намерят пресни фурми?
Активен
Радо
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 14


« Отговор #23 -: 10-08-2011, 20:01:47 »

Привет!
Попаднах на Вас случайно, но ме заинтригувахте със сладките изкушения.
Вече набавих  част от продуктите използвани в рецепитите. Не успях да намеря фурми, а и не се сещам да съм виждал някъде различни от сушените.
Къде в София може да се намерят пресни фурми?


Виж по магазините, плод и зеленчуците, по пазарите, там където се продават ядки, арабските магазини и т.н.  Единствените които знам като пресни за в малка зелена картонена кутия с нето към 400 гр.
Активен
Azalea
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #24 -: 10-10-2011, 08:08:29 »

Да ви питам, гледам че в тортите винаги присъства кашуто. Има ли нещо специално, подходящо е поради някакви свойства ли? В смисъл, мога ли да използвам бадеми или няма да е същата консистенция? Слагам банан, защото синът ми настоява да го използвам сега Smiley  банан
Активен
Mep
Administrator
Sr. Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 483



WWW
« Отговор #25 -: 17-11-2011, 19:26:19 »

Кашуто се използва най-вече за кремове - защото е мека ядка и когато се блендира се получава фин бял крем, и освен заради вкуса това е основната причина - с бадеми също може, но фибрите им се усещат малко по-груби, тоест не се получава чак толкова фина и нежна текстура, но пък може да се ползва и бадем особено ако имаш мощен блендер. Понеже в момента кашуто е доста скъпо, а и има доста експлоатация на бедни хора, на които се плащат нищожни пари... има един доста евтин вариант - накиснати за една нощ слънчогледови сурови семки. С тях също много гладък крем се получава - често смесвам 1 част накиснати орехи и 1 част накиснат слънчоглед - особено за тъмни кремове (а не бели, защото от ореха потъмняват). И най-добре е да се ползва български орехи и български слънчоглед.
Активен

Духът владее материята!
навигатор
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 49


« Отговор #26 -: 23-11-2014, 21:00:56 »

Тъй като в последно време нещо ми дойде муза и се развихрих, имам с какво да се похваля:

Сурова шоколадова торта:

http://prikachi.com/images/97/7741097w.jpg

http://prikachi.com/images/326/7729326A.jpg

и Сурова торта с малиново- бананов крем:

http://prikachi.com/images/103/7741103z.jpg

И двете са изпробвани, изядени и мнението на всички е, че са невероятни!
Активен
Ariel
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 4



« Отговор #27 -: 25-02-2015, 23:28:35 »

Здравейте!

Регистрирах се по-рано днес и сега, във времето за почивка се зачетох из форума, за да се ориентирам за темите. Прочетох тук, прочетох там, а сега - ей ме тук. Някак естествено се получи щом става въпрос за торта и то шоколадова.

Ще си призная, че много се забавлявах с коментари от тази тема. Това наистина ми липсва - невероятното българско чувство за хумор! Е, градусът е повишен и усмивката е лепната на лицето ми. Това, което ме провокира да пиша обаче са две неща:

01. Ще ми се да обещая, ще спретна рецептите от тук и
02. Да споделя малко опит как избирам кокосовите орехи

След като гледах предаването  "На КАФЕ - Епизод 175 (Сезон 3)" и изслушах внимателно д-р Мария Папазова за ползите от кокосовата вода, бях луднала по пресните кокосови орехи. Посетих близкият плод и зеленчук, и си купих няколко. Един от тях се оказа развален! След няколко дни купих още кокосови орехи от друг магазин и отново се натъкнах на развален. Потърсих мнение на човек, работещ на щанд за плодове и зеленчуци, и той ми обясни, че колкото повече течност има в кокоса, толкова по-пресен е той.

Относно лесното отваряне на черупката, мисля че д-р Папазова в предаването обясни и начин с поставянето на ореха във фурната за определено време и температура, при което тя се пропуква и изваждането на ядката става безпроблемно.
Активен

Това, което прави лесен животът ни на земята е да знаем КАК да го живеем!
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: