Здравейте, приятели!
Докато се рових из нета намерих една страничка, на която много хубаво бяха изброени някои предимства от суровата храна. Реших да я преведа на български и да я споделя с вас. За жалост не знам кой я е писал точно, оригиналът взех от тук:
http://www.transalchemy.com/2011/05/amazing-benefits-and-interesting.htmlСтигнах до извода че сурова веганска храна е оптимална за здравето. Ето и списък с някои предимства, които аз изпитах.
Предимства:• Мазнините се топят. Изглежда тялото се трансформира в това което трябва да бъде.
• Енергийното ниво и щастието се увеличават (понякога до такава степен, че е трудно да общуваш с другите хора, повечето от които не са енергични и не са много щастливи)
• Мога да виждам по-ясно, цветовете са по-наситени
• Много позитивни, вместо негативни мисли
• Сън: Имам нужда от 6 часа вместо от 8-9 часа сън
• Моменти на чиста радост и удоволствие без причина
• Животът е изпълнен с радост и човек вижда, че така трябва да бъде, а не затрупан с токсини и тежки храни
• Не можеш да си депресиран на сурово хранене освен ако не си в период на детокс
• Имам нужда от упражнения. Всъщност трябва да бягам, за да изразходя енергия. Същото чувство както когато бях дете.
• Сексуалната енергия е изключително много. На това може да се гледа и като минус.
• Чувстваш се така, сякаш нямаш кожа и можеш да чувстваш света около теб много по близко и лично. Това може да е и негативно, тъй като когато чувстваш толкова добре осъзнаваш, че повечето хора не са толкова съзнателни.
• Ставаш напълно Съзнателен. Разбираш значението на това да съзнаваш и да си спокоен
• Кожата ти блести. Няма нужда от кремове. Аз по принцип имам суха кожа и иначе би трябвало да ползвам кремове.
• Изглеждаш по-добре без грим, защото гримът покрива блестящата ти кожа.
• Очите ти светят
• Страните ти са естествено розови а устните тъмно червени като на дете
• Бръчките изчезват
• Косата става мека, копринена и блестяща
• Коремът ти се стопява, всичката излишна мазнина се стопява.
• Чувстваш, че имаш енергия да слушаш хората и да бъдеш повече „в момента”, вместо обвързан със собствените си мисли
• Умът притихва
• Оценяваш красотата във всекидневието
• Най-малкото нещо ти дава огромна радост
• Имаш нужда да бъдеш сред природата, да бъдеш тих и спокоен и да се наслаждаваш на всичко около теб
• Храната има много по-наситен вкус. В едно парче плод можеш да усетиш хиляди различни нотки.
• Вкусовите ти рецептори се променят и имаш много по-голяма нужда от сурова храна. Готвената храна има вкус на картон.
• Синусите ти се отварят. Чувстваш че можеш да дишаш по-лесно през носа и по-дълбоко през гърдите. Сякаш всичко се отваря повече.
• Алергиите изчезват
• Моята майка, която е на 65, докато беше на сурова храна забеляза, че няма нужда от очилата си за четене.
• Чела съм много истории за хора, които се лекуват от различни болести чрез суровоядство. Примерно диабет, депресия, рак.
Негативи:• Завист и негативни коментари от страна на другите, които не са пробвали суровоядството
• Забелязвам много внимание от страна на мъжете. Това не го смятам за положително, тъй като за мен е нежелана енергия. Но на необвързаните жени може да им харесва.
• Също забелязвам завист, особено ако кажеш на хората че се храниш със сурови храни. Най-добре да не казваш на никого, освен ако хората наистина са ентусиазирани и искат да променят здравословното си състояние.
• Завистта може би е породена от това, че хората не искат някой да бъде по-здрав от тях. Или пък от факта че си мислят, че на тях им липсва воля. Всъщност това няма нищо общо с волята, а само с желанието да се промениш. Когато хората сами усетят предимствата от суровата храна, те обикновено се придържат към нея или пък се опитват да поддържат висок процент сурово.
• Най-голямата цена, която трябва да платиш за това че си на сурова храна е осъзнаването че сме учени на толкова много неща, които всъщност са против здравето ни. Разбираш че фармацевтичните компании са една голяма измама, цялата медицинска индустрия е основана на измама. Това може да доведе човек до депресия и отчаяние.
• Също е трудно да общуваш с хора, които не са фокусирани върху здравето си, тъй като тялото им е наситено с отрови, а съзнанието промито от „системата”. Това осъзнаване може да бъде източник на тъга и объркване.
• Опозицията срещу суровоядците е голяма и човек трябва да бъде доста силен, за да поддържа този режим. Аз все още работя по тази част. Да бъдеш суровоядец означава да бъдеш срещу общоприетите норми на обществото. Да се надяваме, че повече хора ще опитат този начин на живот и ще се убедят в предимствата му.