Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Гаспачо с авокадо  (Прочетена 1590 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
M_nik
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 27


« -: 30-06-2009, 15:36:48 »

Гледала бях тази рецепта при Иван Звездев и понеже ми остана неупотребено авокадо, я потърсих пак (там е и с крутони):
2 бр. авокадо
2 краставици (400 г)
30 г зелена чушка
зелената част на 2 стръка пресен лук
2 ч. ч. студена вода
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. смлян кориандър
сол на вкус
сок от 1/2 лимон
Месестата част на двете авокадо се издълбава и се поставя в кухненски робот. Краставиците се обелват, нарязват се наедро и заедно с нарязаните лук и чушка се добавят при авокадото. Подправя се със стрит кориандър и сол. Мели се. Наливат се 400 мл вода, сок от лимон и зехтин.
Аз оставих краставицата и чушката на парченца, по вкусно ми е!

Активен
M_nik
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 27


« Отговор #1 -: 30-06-2009, 15:43:22 »

И за да не пускам нова тема, пак там намерих
Зелено гаспачо
200 г спанак
1 зелена салата
1 краставица
2 стръка пресен лук
300-400 мл вода
5-6 с. л. зехтин
1-2 с. л. оцет
2-3 стръка мащерка и розмарин за украса
сол на вкус
Пюрира се спанака, като се махат дебелите дръжки.
Стръковете пресен лук се пюрират в блендер с 2 с. л. зехтин, добавя се зелената салата и отново се пюрира. Краставицата се обелва на ивици, нарязва се на едри парчета и се слага в блендера заедно с спанака. Подправя се с оцет, посолява се на вкус, налива се вода и отново се пюрира.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: