Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 4 5 [6]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Кокосово масло  (Прочетена 89558 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #100 -: 09-03-2015, 15:19:25 »

И аз бих искала да си купя някакви грамажи, но малко се смущавам. Ще изчакам първо ВОВ да си купи.  bleh
Активен
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« Отговор #101 -: 09-03-2015, 19:34:20 »

 Ами, както казах, когато имам нещо налице, пускам го в раздела и ако иска някой, взима си.
Активен
grow
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 519



« Отговор #102 -: 10-03-2015, 13:54:38 »

От какво е направена тази "центрофуга"? Т.е. получава се нещо като да го минеш кокоса на блендер, само че оборотите не са толкоз високи и евентуално и температурата!?
Активен

If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« Отговор #103 -: 10-03-2015, 22:53:17 »

От какво е направена тази "центрофуга"? Т.е. получава се нещо като да го минеш кокоса на блендер, само че оборотите не са толкоз високи и евентуално и температурата!?

" Центрофугата" е преса. Тоест, изстисква. Блендера реже и с него си правиш субстанция която определено не е масло.  Оборотите са много ниски. Температурата е нормална.
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #104 -: 14-12-2015, 17:56:44 »

Миналатс едмица за пръв път се сдобих с кокосово масло. Засега ще го използвам главно за козметични цели, пък по нататъка може и да го пробвам в кулинарията  Grin
Трябва ли да го съхранявам по някакъв по-специален начин - в хладилник, далеч от светлина и тнт.?
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 972


Познай себе си.


« Отговор #105 -: 14-12-2015, 22:36:31 »

При мен на стайна температура не се топи. Слънчева светлина, по подразбиране или за всеки случай - не.  flower
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #106 -: 19-01-2016, 18:29:22 »

Аз също го съхранявах в шкаф. Особено сега зимата е идеално. Лятото се втечняваше доста в по - горещите дни.
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #107 -: 20-01-2016, 11:01:02 »

Да и аз го държа на стайна температура и не се разтапя, поне този сезон е така Cheesy
Иначе има много добър ефект върху косата ми и съм доволна - правя я по мека осоебно в краищата и не я омазнява допълнително.  браво, аплодирам
Активен
VENCI
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 82



« Отговор #108 -: 28-01-2016, 01:12:01 »

  А само ако знаеш на кожата как се отразява Smiley Но най-вероятно вече знаеш де!
   Най-добре е кокосовото да стои твърдо и да си разтапяте толкова, колкото ще ползвате. Което ще рече - на лятос в хладилника. И като Вов- нейде на сенчица. Сигурен съм, че си го разтапяте в стъклен съд, на водна баня  браво, аплодирам
  В нета, трайността му за нищо я нямат...от 1 година, та до цели две - ДРЪН-ДРЪН. Вярно е, че повечето кокосови масла по магазините може да държат по-дълго, но само защото вътре има сол и пипер намигам. Имам предвид скъпите масла...евтините даже не обсъждам, защото те само изглеждат и миришат като кокосови! Ако все пак попаднете на чисто, прясно добито масло, бих предложил да си купувате количество за месеца. За по-дълъг срок - в хладилник за най-сигурно! От лични наблюдения досега, прясно добито масло, държано в хладилник, на 4-5тия месец вече почва да променя вкус и мирис.
  Масло със примамлив "снежнобял" цвят, аз лично бих избягвал...колкото и да е скъпо и каквито и сертификати да има. Известно ви е, че сертификата е печат на още една група от хора по веригата, дето иска да лапа, без да е произвела нищо. И този печат се продава, без значение колко и дали е чист продукта.
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #109 -: 28-01-2016, 09:20:25 »

Благодаря за съветите Venci  flowers2
Ще следя за срока на годност, защото ив  магазина ми казаха, че спокойно могада си го използвам поне година. Но явно не стоят точно така нещата.
Засега не съм го пробвала за кожата на лицето, защото и без това е ужасно мазна.  амии... знам ли
Активен
Newly
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 193



« Отговор #110 -: 26-02-2016, 15:06:07 »

Аз пък така и за косата си го пожалих, толкова вкусно ми беше. Но ще си купя скоро и пак ще започна да прекалявам с него Smiley
Активен
Atlantis
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 144



« Отговор #111 -: 24-11-2016, 19:22:15 »

Та... да се върна отново на темата.  свиркам си

Използвам кокосово масло за косата си от няколко месеца и мога да кажа, че и се отразява много добре.
В други форуми (предимно английски) чета, че много жени го използват и като нощна маска за лицето, която слагат преди лягане и измиват сутринта. Препоръчват го и за мазна кожа, защото я хидратира и балансира.
В същият момент на много места, попадам на информацията, че кокосово масло е комедогенно - спомага образуването на комедони.
И тъй като моята кожа и без това е изключително мазна и предразположена към образуване на акне - има ли някой, който може да даде съвет или да сподели опит с използването на кокосово масло в/у лицето.  flowers2

Ако кокосовото масло не е подходящо за кожата на лицето, кое бихте препоръчали вие?



« Последна редакция: 24-11-2016, 20:00:43 от Atlantis » Активен
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 443


« Отговор #112 -: 25-11-2016, 09:05:50 »

Здравей Атлантис,
аз не мога да ти дам съвет относно използването на кокосовото масло като козметика за лице.Аз го използвам за вътрешна употреба предимно заради язвата, която имам.Правя с негово участие сладки или солени десерти и ястия.Но моята кожа също е мазна и съм разбрала от личен опит,че когато се храня с по - течна сурова храна кожата ми се хидратира по - добре.Трябва да увеличиш приема на повече сурова храна и то да примаш повече сокове или зелени смутита.Така ще ти се изчисти, обезмазни и хидратира кожата по - добре.Аз лично през зимата когато е много студено и от студа ми се зачервява кожата на лицето използвам бадемово масло и много съм доволна.Купувам бадемовото масло от индийски магазин , във Варна на ул. " Мария Луиза " 20.
Така,че те съветвам да използваш и бадемово масло.Когато вътрешно се примат повече течности и сурови храни под форма на зеленчукови или плодови сокове или смутите кожата се хидратира и изчиства перфектно.Ако нямаш навик да правиш сокове си постави тази цел.В нашият дом особено зимата пием много сокове от червено цвекло, тиква, моркови, ябълка, магданоз и целина.
Дано съм ти била полезна с моят опит, макар,че не ползвам кокосово масло като козметика.Но си правя с него домашна паста за зъби и съм много доволна.
Поздрави !
Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 972


Познай себе си.


« Отговор #113 -: 07-12-2016, 15:58:44 »

 Приятели, имам питане. Ако приемем, че кокосовото масло е се запазва най-дълго време в черупката си, не е ли по-добре да си купуваме цели узрели кокосови орехи, в къщи да ги режем и да си хапваме маслото от тях?  ама че съм  амии... знам ли
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 443


« Отговор #114 -: 08-12-2016, 08:03:34 »

VOV,
това е най - доброто решение - да се консумира цял плод без да се извлича маслото от него.Това е идеално особено за тези плодове, които са богати на масла като авокадо, кокос.При извличането маслото се окислява от въздуха , а по принцип растителните масла са много по - нетрайни от животинските масла.Затова навремето са готвили със свинска мас и са използвали и много краве масло.Тези животински мазнини са по - трайни от растителните.Маслото от различни видове ядки също е нетрайно и трябва , по - добре е да се консумира ядката отколкото самото масло от нея.Даже е добре ядката да се счуква тогава, когато ще се консумира.Чурупката много добре запазва ядките.
Поздрави !
Активен
Страници: 1 2 3 4 5 [6]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: