Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Праскови и още нещо...  (Прочетена 4825 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« -: 20-07-2011, 18:07:13 »

Праскови и още нещо...

След сезона на ягодите идва този на прасковите. Нещо, което много ми харесва:

I вариант:
2 праскови, 2 с. л. сусамов тахан
Разбъркваме в блендер или с пасатор всичко и готово. Не е много сладко, но аз обичам горчивия вкус на сусама. За да стане по-сладко, може да сложим малко мед или друг подсладител. На снимката съм сложила малко нарязани парчета праскова в основата на чашата.

II вариант:
1 праскова, 1 с. л. сусамов тахан, мед или друг подсладител по желание, вода - до достигане на желаната гъстота / сложих на око, някъде около 100 – 150 мл /
Разбъркваме в блендер всичко. И това е.

Може да оставим за малко в хладилника, ама кой да чака...  Smiley







Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #1 -: 20-07-2011, 19:20:29 »

Привет Ели!
Красиво, с много старание и предполагам много вкусно! заповядай, цвете
Активен

Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #2 -: 20-07-2011, 19:54:19 »

уао, вкусно звучи и изглежда  браво, аплодирам слънце...точно имам три праскови в хладилника...това ще е вечерята ми
Благодаря Ели  заповядай, цвете
Активен
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« Отговор #3 -: 22-07-2011, 20:50:25 »

Радвам се, че ви харесва. Понякога си мисля, че това, което е зад подреденичката снимка е доста по-интересно. Фърчат купички, лъжички, бурканчета... а в случая и сусамът се разхвърча наляво-надясно из кухнята, като се препънах в масата. Купон.  Smiley
Приятно ми е да правя разни неща... и да се получат накрая.  Smiley
Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
Mep
Administrator
Sr. Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 483



WWW
« Отговор #4 -: 30-07-2011, 21:47:08 »

Много ми хареса сусама по масата, и това цветенце.....  пеперуди
Активен

Духът владее материята!
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« Отговор #5 -: 31-07-2011, 13:02:34 »

Мер,  заповядай, цвете
Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« Отговор #6 -: 26-11-2011, 13:35:48 »

Обхвана ме прасковена носталгия и забърках същото, само че с ябълки. В случая: три ябълки, блендирани с помощта на малко вода, 3 с. л. сусамов тахан, 1 ч. л. какао. Мед не сложих, защото ябълките са мнооого сладки, а и аз от сладко маниачка се превърнах в нагарчащо такава. Вкусно е, лесно и пухкаво.



Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
Ros
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 615



« Отговор #7 -: 26-11-2011, 14:07:33 »

 мммм
Ели, липсваха ми вкусните, красиво и старателно подредени сладки изкушения! заповядай, цвете
Активен

Люба
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 157



« Отговор #8 -: 28-11-2011, 01:17:27 »

Благодаря на вселената и божествената си същност че се светнах за суровоядството-толкова епросто,бързо,лесно,вкусно,най-ароматно,най-свежо,пълен офтопик ама извинете не се сдържах.


еей всъщност не еофф (защото е вдъхновено от рецептата angel)
Активен
Ели
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 226


Beauty is in the eye of the beholder


« Отговор #9 -: 10-12-2011, 21:18:57 »

Благодаря ви за думите, много сте мили.  заповядай, цвете
Сега като гледам тези чашки и се сещам какво се люскаше в тях, с тези кремчета направо съм им сменила аурата.  намигам
Активен

Истината е една, мъдрите я наричат с различни имена.

Каквото отвътре, такова и отвън.
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: