Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: кракери от леща  (Прочетена 4597 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Лейла
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 313


« -: 28-08-2009, 15:34:19 »

не са кракерите които Мер е дала на главната страница

2 ч.ч. покълнала леща
2 домата
1/2 глава лук
2,3 скилидки чесън
кориандър 1 ч. л.
сол
зехтин
(аз всъщност си бях направила леща ''манджа'', но нещо не ми се ядеше и реших да не опропастявам продуктите)
1 ч.ч. овесени трици, само това имах в момента, но  сигурно и с ленено брашно ще стане

Всичко това в блендера, тавичка и сушим. Доста време се сушиха, но са страшно вкусни. ам-ам
Активен

Самотата е най-скъпо платената свобода.
vladi
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 486



« Отговор #1 -: 28-08-2009, 15:46:42 »

Лейла, благодаря за рецептата!  flower
На мен леща никога не ми остава  Cheesy, но смятам специално да си направя от тези крекчета.
Активен

mariiina
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1462



« Отговор #2 -: 17-12-2010, 11:44:30 »

 :kisss:Ура!УРА!Ураааааааааааааааа!!!Успях леща да си покълнаааааа!!!!Тъкмо наврее, тъкмо за зимно време!
Активен

...могъщият се бори само със могъщ...
mesechka
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69



« Отговор #3 -: 20-01-2011, 16:14:23 »

:kisss:Ура!УРА!Ураааааааааааааааа!!!Успях леща да си покълнаааааа!!!!Тъкмо наврее, тъкмо за зимно време!

Браво Марийче, аз в момента си правя експеримент и с грах, за сега е малко горчивичко, но още не е напълно покълнал. Ще пиша какъв е резултатът  свиркам си
Активен
Даниела
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1580



« Отговор #4 -: 20-01-2011, 22:41:39 »

От грах са много по-вкусни кълновете, за разлика от лещата...лещата винаги гледам да я смеся с нещо друго, или на салата, или с домати на сурова манджичка  Grin
Активен
mariiina
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1462



« Отговор #5 -: 21-01-2011, 09:23:27 »

 :kisss:Дани ,при мен май е на опако...по ми допада лещата, граха е маааалко горчив и не омеква както лещата, нали съм баба-беззъба ухилен
ААААААААААА, ВЕЧЕ СЕ НАУЧИХ ДА СИ ПОКЪЛВАМ:РЪЖ, ЖИТО, ЛЮЦЕРНА,ГОЛИ СЛЪНЧОГЛ.СЕМКИ, ГРАХ И ЛЕЩА.ТЕЗИ СА ПО ДЖОБА МИ , ПЪК И НЯКОИ КАТО ГРАХА СИ ГИ ПРОИЗВЕЖДАМ,ЖИТОТО, КООПЕРАЦИЯТА ДАВА ЗА ХРАНА НА ЖИВОТНИТЕ, ТА ЩЕ СИ ИЗПРОСЯ ОТ СЪСЕДИТЕ ЕДНА ШЕПИЧКА.
   А, да ви питам - дали сте чували нещо за рецептите на Грабитов, оня ден прави при Звездев салата от зелена люцерна, тученица и палмов сироп...некой да го е пробвал...мнооооого скъпо тва нещо...поне става ли за апвани ухилен
Активен

...могъщият се бори само със могъщ...
mesechka
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69



« Отговор #6 -: 21-01-2011, 10:50:20 »

От грах са много по-вкусни кълновете, за разлика от лещата...лещата винаги гледам да я смеся с нещо друго, или на салата, или с домати на сурова манджичка  Grin

Аз още не мога да реша кое е за предпочитане, малко ми е твърдичък граха, но иначе ми харесва на вкус. Важното е да има разнообразие пеперуди свиркам си flowers2
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: