Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Подарявам гъба за кефир!  (Прочетена 11923 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Марияна
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« -: 30-01-2012, 17:01:35 »

Здравейте! От повече от половин година съм горд притежател на гъба за кефир, която един приятел ми донесе от Гърция. С нея (т.е. тя намигам) се приготвя млечно-киселата напитка "кефир" - нещо ужасно вкусно и също толкова полезно за здравето. На вид и на вкус е като редичко (тип домашно:)) кисело мляко, което е започнало леко да вкиселява. т.е. идеално за айран, както го пия из. Единствено, което ви е необходимо за приготвянето на кефира, е прясно мляко - трябва да й сипвате ново през 2-3 дена и, разбира се, да консумирате готовия кефир  bleh . За полезното действие на кефира върху здравето има доста писано из интернет, но най-пълното, на което съм попадала, е на това линкче - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80 . Аз от личен опит мога да потвърдя изключително благотворното въздействие на кефира върху целия стомашно-чревен тракт - регулира работата и състоянието на стомаха и червата (просто се чувствате добре!...) и при редовна употреба спомага при проблеми с дефекацията. Една моя приятелка пък казва, че й подобрява общото състояние на организма при вродената анемия, която има, и са й намалели пристъпите на мигрена(?!). Е, със сигурност е вкусно и полезно, а изисква минимум усилия за приготвянето  ам-ам Моята гъба от няколко месеца се дели като луда и сега с удоволствие подарявам на всеки, който иска! Ако проявявате интерес или имате нужда от повече информация - пишете ми тук или на мейла (m.staykova@abv.bg). Поздрави!  flower
Активен
Марияна
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #1 -: 17-02-2012, 12:56:13 »

Здравейте отново! Имам още гъбки за подаряване Smiley
Бих искала да помоля една от дамите от София, която ми писа преди около седмица, и съответно още няма обаждане от мен, да ми пише отново координатите си. За съжаление без да искам съм изтрила мейла, за което много се извинявам ама че съм ! Надявам се скоро да се видим и да Ви дам гъбката Smiley
Активен
Марияна
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #2 -: 23-02-2012, 23:19:53 »

За тези, които вече имат кефирена гъба, реших да дам указанията за гледане още веднъж тук, ако някой нещо е забравил  Smiley Така... Да започна от тук, че ако гъбата ви е добре, ще си е млечно бяла и еластична на пипане, и трябва да преработва млякото намигам. Как да си я гледате: подменяте й през 2-3 дена прясното мляко. Готовият кефир се прецежда през негъста пластмасова (! - гъбата и готовият кефир не трябва да се докосват много-много до метални неща, по-добре никак...) цедка - това се прави, за да не изпиете някое малко зърно от гъбата случайно, иначе млечните бучици просто ги разбивайте, за да могат да минат през цедката. За да стане кефирът по-еднородна течност, можете леко да разклащате буркана по веднъж на ден. Задължително е бурканът да не е плътно затворен, а просто леко притворен, за да може да влиза въздух вътре, но не и напълно отворен. Кефирът е готов, когато добие гъстотата на рядко домашно кисело мляко, а има и подобен вкус Smiley Ако гъбата е още малка, може да й трябва малко повече време да преработи прясното мляко за едно пиене. Не се притеснявайте, бързо ще порасне като се окаже самичка в буркана Smiley За да има търсеният положителен ефект, кефирът трябва да се пие поне около 1/3 чаена чаша всяка сутрин, добре е преди закуската. Ясно изразен положителен ефект можете да очаквате най-рано след около 2 седмици редовно пиене. Не е задължително да изпивате целият готов кефир на един път. Можете да го съхранявате в хладилника в някакъв пластмасов или стъклен съд, но задължително затворен, защото се влошават вкусовите му качества. Не знам колко трае така, аз моя си го изпивам до един ден Smiley  Ако искате да си дадете почивка от кефира, просто сложете малко повече мляко на гъбата и сложете буркана в хладилника, но най-отдолу! Много е важно млякото да не замръзва. Реално така на студено на гъбата й се забавят жизнените процеси и тя преработва млякото по-бавно. Така може да издържи около седмица (може би и повече, зависи от количеството на млякото, наглеждайте я все пак). Иначе тя работи нормално при обикновена стайна температура, около 20 и отгоре градуса, колкото си поддържате вкъщи. През лятото трябва да внимавате да не й е прекалено топло. Ами май това е всичко, не се сещам за нещо друго, но ако имате някакви въпроси, с радост ще отговоря Smiley
Да ви е вкусно и да си я ползвате със здраве!  слънце
Активен
beelee
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 690


fantomiss


« Отговор #3 -: 01-03-2012, 17:45:37 »

Здравей Smiley
случайно да имаш още за даване?
Прибирам се в БГ на 24 Март.
Мерси предварително!
Активен

Не всички са на мястото си в този форум...
Виолета
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 43


« Отговор #4 -: 02-03-2012, 10:22:17 »

Аз благодаря за гъбката!  Cheesy  flower flower flower
Не съм в България, но тъкмо това е повод да накарам майка ми да се грижи за нея като и пие млякото, докато се върна някой ден хи-хи-хи Grin.
Активен
Марияна
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #5 -: 09-03-2012, 09:53:37 »

Здравей, beelee! Имам още гъби, така че няма никакъв проблем да ти дам една, безтуй продължава да е претъпкано в моя буркан Smiley. Моля те само да ми пишеш на мейла, който съм дала за връзка, за да се разберем кога ще е удобно да се видим или да ти я изпратя по някакъв начин, когато си дойдеш  Smiley

За нищо, Виолета  flower ! Аз направо се възхищавам как си успяла да да навиеш майка ти да се занимава постоянно с гъбката и да си пие редовно кефира  Cheesy като се има предвид моята несериозна майка, която си пие кефира "от време на време"...  Grin Успех и дерзайте!
Активен
beelee
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 690


fantomiss


« Отговор #6 -: 12-03-2012, 22:57:10 »

Супер Smiley Ще ти пиша!
Активен

Не всички са на мястото си в този форум...
tindi4ka
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 32



« Отговор #7 -: 14-03-2012, 23:55:05 »

Чак сега видях темата. Дано имаш още от дрождите. Писах ти на имейла!
Активен

Happiness is only real when shared!
Марияна
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #8 -: 20-03-2012, 12:29:53 »

Здравей, tindi4ka! Надявам се да съм ти отговорила вече, а най-хубаво ще е вече да си си получила гъбата  Grin - нещо вече се обърках на кого съм дала и на кого - не  ама че съм Ако някак си съм те пропуснала, моля те, пиши ми отново на мейла... Хубав ден!  пеперуди
Активен
tindi4ka
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 32



« Отговор #9 -: 20-03-2012, 14:18:31 »

Здравей, tindi4ka! Надявам се да съм ти отговорила вече, а най-хубаво ще е вече да си си получила гъбата  Grin - нещо вече се обърках на кого съм дала и на кого - не  ама че съм Ако някак си съм те пропуснала, моля те, пиши ми отново на мейла... Хубав ден!  пеперуди

Пропусна ме!  тъжен... чак ще ревна Нищо! Изпратих ти имейл отново. Ще чакам отговор.  благодаря
Активен

Happiness is only real when shared!
tindi4ka
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 32



« Отговор #10 -: 22-03-2012, 12:32:50 »

Ко стана с тоя кефир?  ухилен bleh Има ли няма ли? Да не ми е попаднал имейла в спама?  тъжен... чак ще ревна
Активен

Happiness is only real when shared!
Марияна
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 16


« Отговор #11 -: 28-03-2012, 11:14:57 »

tindi4ka, верно не получавам от тебе мейл  Ъъъ? ! Извинявай, не влизам особено редовно във форума напоследък, че имам много работа... Ето един друг мейл - cyrillo@abv.bg, а с другия мейл можеш да ме откриеш във фейсбук. Не ми се ще много-много да си пиша телефона във форум, че гугъл веднага ще го избълва за всяка една "Марияна", която напишат... Но ако се наложи, ще го направя  Smiley Засега ти предлагам за започнем с някой от другите два начина връзка, и надявам се тези малки усложнения няма да те откажат от гъбата  намигам. Хубав ден!  слънце
Активен
swayer
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #12 -: 05-12-2012, 20:28:53 »

Здравейте бих искал да попитам има ли някои в момента в налично кефир,който би могъл при добри намерения да ми продаде.
Активен
rima
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 512


« Отговор #13 -: 29-03-2013, 10:11:59 »

И аз си търся кефир. Има ли някой малко за продаване?
Активен
Оливетка
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 7



« Отговор #14 -: 15-04-2013, 20:50:41 »

Привет! До колкото зная, кефира се подарява. Ако има някой, който подарява, аз съм на опашката.  мммм
Активен

Давай шанс на всеки твой ден да бъде най-добрият в живота ти!
Mariana
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #15 -: 15-07-2014, 15:24:51 »

Здравейте, мили хора!
Вече нямам от гъбата - махнах я, понеже спрях млякото (което препоръчвам на всички  Smiley) Успех на всички, които търсят!
Активен
Оливетка
New
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 7



« Отговор #16 -: 15-07-2014, 15:31:59 »

Мариана, аз също съм спряла млякото, но искам да правя кефир с ядково мляко. И продължавам да чакам някой да се обади.  притварям очи от широка усмивка
Активен

Давай шанс на всеки твой ден да бъде най-добрият в живота ти!
Dom
Young
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10


« Отговор #17 -: 01-11-2014, 22:37:27 »

Здравейте,
И аз търся кефирена гъба.
Активен
dks_
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 2


« Отговор #18 -: 31-03-2016, 08:36:52 »

Здравейте!

Аз съм нова. Щастлива, че ви намерих!

Много бих искала гъба за кефир. От Пловдив съм.Ще съм щастлива, ако някой ми отговори.
Слънчев ден! слънце flowers2

Активен
minast
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #19 -: 04-05-2017, 17:52:44 »

Моля ако някой си отглежда кефирена гъба и има достатъчно количество и желание да сподели от него нека се свърже с мен. Давам контакти: email:  minastoilcheva@yahoo.com     тел. 0898695602
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: