Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоГладолечение и режимиТема: Едно предложение за ПРАВИЛЕН ЛЕЧЕБЕН ГЛАД
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Едно предложение за ПРАВИЛЕН ЛЕЧЕБЕН ГЛАД  (Прочетена 13060 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Симон Живков
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 7


WWW
« -: 18-02-2012, 00:49:59 »

   Здравейте на всички,

   Лечебният глад е природно средство, заложено в здравия инстинкт - болното животно спира да се храни, докато оздравее. Не случайно болният човек обикновено няма апетит, но пренебрегва инстинкта си, оради невежеството на стандартната медицина.
   Стойко Христов има бегли познания за лечебно гладуване, които прилага без да постигне съществени резултати. Последните варианти на Лидия Ковачева са по-скоро плодова диета. Лечебен глад се препоръчва от бащата на медицината – Хипократ, от Платон, Христос и Авицена в древността, от Дюи, Макфадън и Шелтън – преоткрили го през 20 век в САЩ, от Пааво Аирола, Пол Брег, проф. Николаев и мн. др. Много философи, мъдреци и учени, от древността до днес, го използват за подобряване на здравето, умствените и творчески способности. Питагор приемал нов ученик само ако е почистен чрез 40 дни глад.
   Лечебният глад е непринудено, кратко въздържане от храна, при подходящи условия, с ясна позитивна цел, последвано от постепенно захранване. Това е най-доброто средство за отслабване (и не просто безвредно, а всеобщо лечебно), за експресно лечение на грип, настинка и други остри инфекции, на упорити, хронични и "нелечими" болести, за коригиране на телесни дефекти и пр; подобрява паметта, самочувствието и общото състояние, физическата и умствена работоспособност; помага за духовно извисяване и интелектуално усъвършенстване.
   Понеже храна, вода, въздух, пси-атмосфера, собствени мисли и пр. са далеч от идеално чисти, гладът, като основен метод за почистване, е незаменимо средство за здраво, пълноценно съществуване всред болния, мултипроблемен свят. В общия случай няма неизлечима болест – гладът лекува всичко, но не е вълшебно хапче. Нужен е подходящ за всеки човек начин и време на прилагане, комбиниране с останалите езотерични лечебни методи, а първото и основното е правилни мисли и чувства и правилен начин на живот (лек.9.2 http://seleq.org/Html/09Profilact.html#9.2).
   Почти няма противопоказания, но и най-доброто лекарство, приложено погрешно може да бъде опасно. Лекува не симптомите, а причините за болестите, лекува не един орган за сметка на друг, не отделни органи, а целия организъм. Полезен е за почти всички, за мнозина е необходим, за някои задължителен - нищо не може да замени лечебния глад при редица тежки заболявания, както и за постигане високи нива на духовно израстване.
   СЪЩНОСТ - спиране на твърдата концентрирана храна по съзнателно волево решение. Това отключва 5 латентни и компенсаторни лечебно-възстановителни механизма:
1- Организмът постепенно превключва на ендогенно (вътрешно) хранене – всяка клетка функционира в максимална степен самостоятелно, съобразно ДНК и ПлАз.
2- Чрез автолиза (самоизяждане) ПлАз най-напред отстранявя всичко болно, вредно, излишно - мазнини, тумори, шлакове (най-малко засегнати при смърт от глад са мозък, сърце и други жизнено важни органи).           
3- Вътрешно почистване (при спряна храна, храносмилателният тракт е предимно почистващо устройство);         
4- Физиологична почивка за храносмилането - то е минимално натоварено;
5- физиологична компенсация (освободената от храносмилателни задължения енергия се насочва в други процеси).
   Най-лесен и обикновено най-ефективен е соков глад – с плодови и зеленчукови сокове. Те са минимално натоварване на храносмилането, а осигуряват прости захари, витамини, ензими, биоактивни вещества, обилна ЕИ храна и "живи" течности. С тях, и с получените от автолизата вещества и енергия, се лекуват и възстановяват всички органи. Гладът е подходящ за самостоятелно прилагане, тъй като процесите са програмирани с мъдростта на Природата (Боговете) и ролята на човека е да не пречи, а по възможност да помага. Обикновено апетита бързо изчезва и гладът може да продължи толкова дълго, колкото е решено. При добро състояние на тялото, отслабването от 5-10 дни соков глад е незначително - съществено отслабват по-дебелите.
   Най-добро почистване би се получило чрез глад само на вода (дестилирана или планинска), но рядко се препоръчва - изтощението е много силно, понеже се налага разграждане на повече тъкани за набавяне на вещества и био-енергия, особено при хора с лошо хранене и слаби чакри. Може да е полезен след години правилно хранене (лек.7 http://seleq.org/Html/07Hranene.html), няколко сокови гладувания, общ духовен напредък, ако интуицията го подскаже и е потвърден чрез ЕзоИнфо (лек.21 http://seleq.org/Html/21Appendix.html).
   Гладуване и без вода е недопустимо - то може да е фатално повреждащо, а не лечебно.

   По-подробно може да прочетете в лекцията Лечебен глад http://seleq.org/Html/11Glad.html

Поздрави
Симон
Активен
توقف عن قتلى
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 149


« Отговор #1 -: 18-02-2012, 01:15:06 »

 Гладуване без вода е фатално, носи най-бързи резултати
Активен
Миоджералвомбо
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 484WWW
« Отговор #2 -: 18-02-2012, 01:23:58 »

може да се гладува и без вода при това без фатални последици,като се манипулира инстинкта за жажда.тази теза не се приема обикновенно...така че не е необходимо да се дискутира .аз обаче съм готов да го демонстирам ,стига да има медици ,регистриращи това.,не много време,но достатъчно без да има промени на психиката и физиката-около 6-7 дни,без храна и вода,за жалост живея твърде далеч и сега не мога да се домъкна в България.И тъй като не мога да изведа доказателства от науката ,затова само го споменавам,може да опонирате,и няма как да отговоря  разумно на това. ухилен черешки черешки парти
Активен

Трудно се намира черна котка в тъмна стая особено, ако и нея я няма вътре. Поздрави от Палма де Майорка
benato
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1467WWW
« Отговор #3 -: 18-02-2012, 08:55:58 »

Това е коментирано в темата за сухото гладуване. Тук има много хора които са го правили. Шест дни е доста постижимо. Smiley
АктивенGO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3936


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #4 -: 19-02-2012, 08:53:52 »

Г-н Живков просто не е съвсем добре запознат с научните основи на гладуването и с клиничната практика, включваща го като основен или като допълнителен метод. (тук не става въпрос за Брег или Ковачева, а за множество научни колективи, които  защитиха  десетки кандидатски и професорски дисертации. И го прилагат в болнични и санаториални условия . )
« Последна редакция: 19-02-2012, 09:04:35 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
savina
Young
*
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 48« Отговор #5 -: 20-02-2012, 11:07:56 »

Симон Живков,благодаря за труда ви да споделите тези ваши наблюдения! За мен бяха много интересни и разкриват друга гледна точка, някои от нещата ги знам и съм ги чела,но някои не!
Активен

Егото е причина за всички болести и несполуки..правилният начин на живот Помага..
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоГладолечение и режимиТема: Едно предложение за ПРАВИЛЕН ЛЕЧЕБЕН ГЛАД
Отиди на: