muki_w
|
 |
« -: 10-06-2012, 06:46:36 » |
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
shofilev
|
 |
« Отговор #1 -: 10-06-2012, 18:37:08 » |
|
Аз си правя по следния начин: около 500 мл. вода, 100 мл. овесени ядки и орехови ядки на око (може би около 20 гр., но не съм сигурен). Всичко това го слагам в пасатор/блендер и го пускам за около 30 секунди. След това се прецежда (аз имам нано цедка на блендера и не го прецеждам допълнително). Може да се овкуси съз захар мусковадо (био маскобадо), мед, петмез от фурми или др. Може да се добави канела, какао, ванилия и т.н. Това е просто идея, може да се експериментира. Пропорциите на съставките са силно относителни - аз ги правя на око. Може орехите да се заменят с бадеми, лешници, кашу и т.н., може и заедно - варианти много.  Пробвай и ще разбереш кой вариант на теб ти харесва най-много. Има доста писано по въпроса.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
somelier
Full member
 
Неактивен
Пол: 
Публикации: 106
Във Виното е Истината
|
 |
« Отговор #2 -: 11-06-2012, 01:15:30 » |
|
Рецептата е много лесна. Купуваш, кашу, бадеми, лешници, шам фъстък, пекан и др. Каниш си гости и избирате с какъв аператив вървят ядките, дали печени или сурови и дали с уиски или друго. Излизаш рано сутрин да обиколиш за селяни пред блока или на най близкия пазар и си купуваш реално и нормално мляко от коза,овца, крава, камила, бизон и др. Ако козата е срала в млякото докато я доят, ще е обогатено с бифудус и ацидофилус и няма нужда да ги купуваш на таблетки отделно. Бонус две в едно, заквасваш с лъжица нормално кисело мляко и селд 24 часа имаш здравословен продукт. Но ако страдаш от психическо заболяване може да смелиш и вкиснеш ядки ориз, овес, с вода и да получиш в бонус ехерицийка и мечти за здраве.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
titan
|
 |
« Отговор #3 -: 11-06-2012, 07:40:42 » |
|
Според мен точно тук не си прав  Рядко си правя бадемово мляко , а другите не съм опитвал, но мога да твърдя със сигурност, че животинското мляко е изключително вредно за човешкия организъм. И особено при мен , спрях всички млека и сирена и след 6-8 месеца всичките ми проблеми просто изчезнаха. Сега ако ям краве масло почва отделяне на слуз , същото и с хляба. Обичам вкусът им , но ги избягвам.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
барбаронка
|
 |
« Отговор #4 -: 11-06-2012, 08:55:44 » |
|
Любимото ми мляко е от коноп, направо съм пристрастена  Ще ти дам рецепта за него. Накисвам полочин чаша с конопено семе(небелено) след 2 дни като покълне, слагам двойно повече вода, половин лъжица мед и малко сезонни плодове, например ягоди 5-6 броя и го пускам в блендера. След това трябва да се прецеди, аз го правя през метална цедка малко е трудоемко, но си заслужава. Млякото от коноп става супер кремообразно и невероятно вкусно. Ядковите млека винаги ми стават малко по рядки, на тях не им добавям нищо пия си ги така, иначе системата е същата. Накисваш половин чаша с ядки за половин ден, за да набъбнат хубаво, след това сипваш двойно количество вода и в блендера. Аз също правя всичко на око и ти давам някакви ориентировъчни количества  Успех
|
|
|
Активен
|
"Най- необходимото познание е да се научиш да забравяш ненужното."Антистен
|
|
|
muki_w
|
 |
« Отговор #5 -: 11-06-2012, 11:03:20 » |
|
Айде благодаря  направих бадемово,доста компромисен е вкусът,въпрос на навик.Титане,ама ти казваш,че ги избяхваш,това значи ли,че чат пат ядеш мляко и производни?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
titan
|
 |
« Отговор #6 -: 12-06-2012, 18:32:31 » |
|
Избягвам кравето масло и хляба , а бадемово мляко рядко правя , защото не се сещам често  , повече наблягам на водата и фрешовете.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
somelier
Full member
 
Неактивен
Пол: 
Публикации: 106
Във Виното е Истината
|
 |
« Отговор #7 -: 12-06-2012, 23:29:39 » |
|
Избягвам кравето масло и хляба , а бадемово мляко рядко правя , защото не се сещам често  , повече наблягам на водата и фрешовете. Трябва да те отракам малко. Няма как да се отракаш сам ако няма аутисти около теб да се грижиш за тях, да участваш в организации, форуми, лекарски и неправителствени организации и тн. Избягвай кравето масло както и индийското гхи защото натрупват хистамин ако не са пресни а едва ли си правиш ти такива и то от сурово мляко за да се вместят в термина пресни и сурови, както и кози или камилски без абтибиотик , соя, царевица и хормони. Съотношението на омега 3 към омега 6 в сурово козе мляко от пасяща коза е 2:1 а на крава в обор наблъскана с инжекции и зоб на гранули е 60:1 вполза на омега 6. На барабнката и завиждам на нервите. Мисля че сам по себе си конопа е отвратителен на вкус а ако се прокисне става нетърпим за здравите нерви. Ако го понасяш би могла да понесеш абсолютно всичко гадно на света. Ако си се заблудила че конопеното семе е полезно заради омега 3 представляващи 32 % от обема му, не си познала. Омегите в лена и конопа не са био идентични и не са активирани, за активацията им трябва богата на цистеин и глутаминова киселина сурова извара но не от фкиснали растителни простотии а от козе или камилско мляко. Последното няма как да се осигури в голям град освен от селяни примъкващи разни неща, а последните са с нулев коефициент на интелигентност и слагат хлорирана вода вътре за да стане повече, или вземат краве и го продават за козе а за да прави каймак гребат Томи и Линко маргаринец с лъжицата и блъскат вътре. перфектно и незабравимо изживяване, но чакай малко им а и още, за да не правят 2 процедури , тоест миене на вимето с топла вода и после доене минават с една процедура, мият вимето с мляко директно върху кофата, какво им дреме нали гражданите са зли същества виновни за тяхната немотия и ниски пенсии.
|
|
« Последна редакция: 12-06-2012, 23:40:02 от somelier »
|
Активен
|
|
|
|
titan
|
 |
« Отговор #8 -: 13-06-2012, 09:24:35 » |
|
Май окончателно ще спра и маслото и хляба ..Днес започвам 7 дневно гладуване 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
raw
Jr. Member

Неактивен
Публикации: 58
|
 |
« Отговор #9 -: 09-01-2016, 15:29:38 » |
|
Май окончателно ще спра и маслото и хляба ..Днес започвам 7 дневно гладуване  Аз съм пристрастена към ядковото от нашенските,Български орехчета обожавам си го.И е много лесно, просто орехи накиснати от вечерта, на другия ден слагаш ги в шейкър,заливаш с вода и малко канела вътре и разбиваш,прецеждаш ии ....така ,да ти е сладко
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mia
|
 |
« Отговор #10 -: 10-01-2016, 16:40:00 » |
|
Можеш да си правиш ядково мляко от различни ядки след накисване, поне 8 часа или слагаш ги вечерта във вода, на сутринта ги изплакваш добре, поставяш ги в блендер и заливаш с вода 1:5 1:6 1:7 На мен ми харесва бадемовото. На сто грама накиснати бадеми можеш да добавиш около 700-800 до 1 л вода. Можеш да добавиш какао на прах, фурми или друг подсладител по желание. Можеш да го прецедиш, а можеш да го пиеш и така. 
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|