Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Структуриране на вода  (Прочетена 20734 пъти)

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Структуриране на вода
« -: 24-10-2012, 16:40:39 »

Може би е изписано доста по въпроса, но си мисля, че е хубаво да има самостоятелна тема. След като пия по 3-5 литра вода на ден и нямам кола, за да ходя да си наливам от чешми, то поне да компенсирам  по някакъв начин...Ето 2 лесни, евтини и достъпни метода, които мисля да изпробвам:

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=uGEXj9QuHX8
Въпросната джаджа ще си я направя сама - изолирбан и самите капачки, а за магнита, или ще го пропусна, или ще изкормя някой от тези на хладилника....  tooth

Другото е с 528Hz  tooth
http://www.youtube.com/watch?v=cQqkEq5YYOg&feature=related

a eто и въпросната честота:
http://www.youtube.com/watch?v=tgMQOAWeVs0&feature=BFa&list=PLriiLR_tKULIMVLNhcdtVhOQWwK1wuadH

Апаратите за обратна осмоза са доста скъпички и не знам до колко са ефикасни...не че знам дали това работи, но поне не ми коства нищо да пробвам  :Content_22:
Активен
Psychonaut

Травъл

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 51
Re:Структуриране на вода
« Отговор #1 -: 26-10-2012, 17:04:55 »

Как е изчислена на 528 Hz?
Аз я пресмятам, че трябва да е 540 Hz, но при височина на
А4 432 Hz,
С5 е 523,251131 Hz,
С#5 e  554,365262 Hz,
няма нота от западната класическа система, която да отговаря на 540 Hz.

528,001131 е честотата на С5 при A4 = 440 Hz, но възприетата за А4 440 Hz не отговаря на истинската (432), така че цялата скала е изкривена.
Активен

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Re:Структуриране на вода
« Отговор #2 -: 27-10-2012, 01:29:00 »

Пич, говориш на китайски. Споделям на какво попаднах в нета, след доста ровене и четене. Не претендирам да съм спец, но пък експериментирам постоянно.(все някой трябва да го прави  tooth) Ако не се правиш на умен, може да обясниш практически какво искаш да кажеш и коя честота да използваме. А и ако имаш файл/звук/клипче, ще е най-добре.Айнщайн си го е казал - "ако не можеш да обясниш нещо просто, значи не го разбираш достатърно добре". Или пък храниш някакво комплексирано его, което търси признание.

 Иначе не знам дали си внушавам, ама другото с вортекса наистина променя вкуса  :surpris_22:
Активен
Psychonaut

Травъл

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 51
Re:Структуриране на вода
« Отговор #3 -: 27-10-2012, 07:23:47 »

Да ти го обясня, бе, Златке, ама то се предполага, че хора, които се опитват да си играят с трептенията, знаят какво правят. Дължината на вълната на най-разпространения елемент във вселената (тичай при Гугъл) е 216. 108 е мярката за единица на Никола Фичев. Сега по-умна експериментаторка ли стана, като знаеш неща, за което ти е твърде далече времето?
« Последна редакция: 27-10-2012, 07:31:46 от Травъл »
Активен

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Re:Структуриране на вода
« Отговор #4 -: 27-10-2012, 10:11:12 »

Ми пак нищо ПРАКТИЧЕСКО не казваш. Вземи ти гугълни за 512 и ще разбереш защо съм решила да пробвам точно с нея. Попитах коя вълна трябва да се използва според теб и защо - как реконструира?  Очевидно нямаш за цел да те разберат повечето хора във форума. Не ми е нужно да съм електротехник, за да си светвам лампата вечер и да не стоя на тъмно. Така и нямам нужда да знам мярката за едница на бай Фичо, за да пусна на шишето в работата малко музика, стига да знам че прави водата ми по-добра. Пак казвам - ако можеш да споделиш някой клип с честота дето е по-подходяща според теб - давай.
Активен
Psychonaut

Zloqd

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1374
Re:Структуриране на вода
« Отговор #5 -: 27-10-2012, 21:09:30 »

Тита, забеляза, ли, че в първия линк с магнитния метод има двама дето не са харесали клипчето. Въздържах се за стана третия, защото би било хейтърско от моя страна, но там има някаква измама. На 43-тата секунда се вижда конфигурация на магнитно поле. Уловката е, че такова поле не може да се създаде от постоянен магнит - трябва ти или бобина или свръхпроводим пръстен в който е индуктиран ток.

А за акустичните методи - не съм компетентен само знам, че когато са създавали стандарта за музикалните ноти (заради църковните органи) едва ли се е знаело, че водните молекули се събират на клъстъри и още по-малко, че тези клъстъри се възприемат трудно от организма.
Разбиването на клъстъра с някаква честота е половината от задачата. Другата половина е да се установи как действа информацията от тази честота върху организма затова ако направиш опит пиши как се чувстваш.
В микровълновата фурна водата се загрява пак на този принцип - молекулите трептят с определена честота - тази на която излъчва магнатрона, но водата като се охлади до стайна температура за няколко дни убива цвете ако го поливаме с нея.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Структуриране на вода
« Отговор #6 -: 27-10-2012, 22:59:06 »

Да се пуска музика на водата съм много съгласен,и кат иде човек на реката за риба и пусне радио,рибоците сами се хващат,който не е пробвал той не знае.
При вас незнам,но тука около центъра водата излиза цветна понякога,не вярвам магнит да успее да я фиксира дотолко,че да ме склони към консумация вътрешно.  :surpris_23:
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Травъл

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 51
Re:Структуриране на вода
« Отговор #7 -: 27-10-2012, 23:04:13 »

За клъстери я са знаели тези, които са правили старите органи, я не, но А4 си е била с 432 Hz честота. Някои композитори (например Бах) специално са указвали на партитурите с каква височина трябва да е основният тон. А Верди и Страдивари дори променят стойностите на тоновете и правят нова скала, така че да са спазени питагорейските зависимости 3:2 за доминанта, 11:8 за субдоминанта и 2:1 за октава. Така получават А4 432 (както е в класическия вариант), С5 512. За питагорейците вече е сигурно, че са знаели за водата (един от основните пет елемента) и за влиянието на музикалните трептения върху човека. Промяната към повишаване с 8 херца на А4 започва някъде в края на 19 и началото на 20 век.
Активен

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Re:Структуриране на вода
« Отговор #8 -: 29-10-2012, 10:13:21 »

Аз не ползвам магнит. Просто правя нещо като пясъчен часовник от 2 бутилки, пробита капачка и изолирбан. Вортекса разбивал точно клъстерите. Не знам какво става, може и да си внушавам, защото тази сила при мен е доооста силна, но едно мое цвете дето беше тръгнало да мре, "магически" изкара ново листенце, от както го поливам с такава вода !!! Всъщност не ми пука особено какво точно става, важното е че за мен май действа  tooth Дано подейства и за някой друг.  :Content_22:
Активен
Psychonaut

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Структуриране на вода
« Отговор #9 -: 29-10-2012, 21:05:06 »

Ей тука на първо четене какво пише в гугел за структурирането на водата,също и източника
http://www.wateroflive.ru/swater.php

В домашни условия се казва,че с просто замразяване-размразяване се постига същият желан ефект.

Май май един конкретен човек дет беше казал "the body runs on electrons,not on carbohydrates" ще излезе прав,въпреки че не беше приет на сериозно от друг всеобщ любимец.

Структуриране на водата
 Обикновената водопроводна вода за съжаление е с голямо количество примеси, съществено различаваща се от структурираната вода, съдържаща се в организма и в биомолекулите. Използвайки тая вода, човек систематично разрушава своите вътрешни структури. При възстановяването им, при процесите на саморегулация, организмът губи голямо количество биоенергия. Тя отива за постоянното преработване на тая вода придавайки и еднородна структура, съответстваща на течната среда в организма.
Поради това, за да облекчи работата на организма по преструктурирането на водата и да акумулира определен запас от биоенергия която да ползва за други цели, необходими за жизнеността на организма е необходимо да се употребява очистена питейна вода, молекулярната структура на която е близка до структурата на леда.
Структурираната вода отдавна се е употребявала в народната медицина, където е използвана като универсално средство за лечение на много заболявания.

Вижте само до какво води употребата на структурирана вода:

- понижаване на количеството на холестерина в кръвта
- нормализиране на артериалното налягане
- подобряване на обмяната на веществата
- изхвърляне на пясък и малки камъни от бъбреците и жлъчния мехур
- подобрение на съня
- подобряване реакцията на организма при приемане на лекарства
- възстановяване на нормалната киселинност

Редовното плакнене на устната кухина помага за:
- отделяне на зъбния камък
- излекуване на парадонтозата
- изчистване на зъбния емайл от меките налепи.

Какво е това структурирана вода? Структуризация на водата.

Казано накратко структурирането на водата може да се опише по следния начин:
Общо известната формула Н2О означава това, че молекулата на водата се състои от един атом кислород и два атома водород.
Да разгледаме по какъв начин се образува тая молекула/
1. Атомът на водорода е - положително заредено ядро и въртящи се около него заредени електрони.
2. Атомът на кислорода е - положително заредено ядро, около което на три орбити се въртят 8 електрона. Последната орбита е "недостроена" - готова да приеме 2 електрона от други елементи.
3. Тези електрони кислорода привлича от двата атома водород(по един от всеки). По такъв начин се установява връзка между атома на кислорода и двата атома на водорода.
4. В резултат на това се получава молекулата Н2О, която се състои от един атом кислород и два атома водород(по един от всеки). По такъв начин се осъществява връзка между кислородния атом и водородните. Атомите на водорода отдават електроните си на атома кислород. При това от атомите на водорода остават само ядрата, носещи положителен заряд("+"), а в кислорода, след приемането на електрони се установява излишък на два отрицателни заряда (два "-").
В получената молекула - четирите центъра образуват нови връзки, тоест четири "островчета", които могат да установят нови връзки с други елементи - два положителни и два отрицателни. Точно тези "островчета" установяват нови връзки с други молекули - водородни връзки. Разбира се, връзките ще бъдат установени с островчета с противоположен заряд.
Досега изложеното говори, че от простата молекула на водата могат да се образуват сложни полимерни молекули(асоциативи, клъстери).

Водата, състояща се от такива клъстери се нарича структурирана вода.

Целебното действие на свежо структурираната природна вода се изразява в това, че тя заменя клетъчната вода с частично разрушена структура с нова, което позволява да се увеличи ефективното време за работа на абсолютно всички клетки на човека. Това довежда до благоприятно комплексно въздействие на целия организъм като цяло, и позволява на самия организъм да гаси вътрешните огньове на патологията.
Както подчертахме по-горе, водата има определена течно-кристална структура, обуславяща химическите и физически и свойства. На дадена структура може да бъде може да бъде наложена както положителна така и отрицателна информация. Отрицателната информация най-често може да излиза от неживата природа (геопатогенните зони), от химически замърсявания или от човека(негативни емоции, злоба, гняв, агресия). На всеки 15 дена нашият организъм изцяло обновява соята кръв. Водата, основната съставна част на нашия организъм, също се обновява. Тоест от време навреме самите ние се обновяваме на 70%.
Очевидно е, че "строителния материал" за такова кардинално обновление, организмът взема от течността която приемаме с храната. Очевидно е също така, че колкото по-качествени са течностите, толкова е по-добре. Можете да си представите какъв шок изживява организма когато му предложим вместо "строителен материал" нещо съвсем друго, което е готов да приеме за "преработка" - някакви "коли", "газирани напитки". Газираната вода е "мъртва" вода, при това умъртвена толкова, че да се оживи нейната структура с природни или изкуствени средства вече е невъзможно. Много е голяма вероятността и организма да не е в състояние да я преработи, и ако я поеме загубва колосално количество енергия.
Учени са направили фотографии с помощта на високочестотно напрежение на водопроводната и структурираната вода. На фотографиите се забелязва, че около структурираната вода се появява корона-заряд предизвикващ светене. Очевидно е, че структурираната вода притежава силна енергийност. Изследванията показали, че атомите на водорода са разположени един спрямо друг и спрямо атома на кислорода на ъгъл 104,7 градуса. Благодарение на тая асиметричност, молекулата на водата действа като миниатюрен магнит, положително зареден откъм страната на водорода, а отрицателно откъм страната на кислорода(диполен характер).
Подобно на "клъстерите" на твърдия диск на компютъра се програмират и клъстерите(макромолекулите) на водорода.
Структурата на макромолекулата е ключът в поведението на водата. Тук се извършва зареждането на енергия и информация. Така че водата се превръща в носител на информация. Само от това, дали е жива или мъртва водата която пием, може да стане причина дали да сме здрави или болни.
Вредните вещества, съдържащи се във водата на свой ред програмират макромолекулите, предавайки им собствената честота. Ако такава вода се филтрира, химическите вещества ще бъдат отстранени, но информацията на отровните вещества ще продължава да остават в програмата на макромолекулите и да вреди на човека.

Има научна разработка за структуризиране на водата

1. Да замразите и размразите водата.
2. Да съберете пара от кипяща вода.
« Последна редакция: 29-10-2012, 21:23:13 от grow »
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Zloqd

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1374
Re:Структуриране на вода
« Отговор #10 -: 29-10-2012, 22:17:15 »

Идеята на вортекса е да прекара водата перпендикулярно на силовите линии на магнитното поле с достатъчно голяма скорост.
Руски учени са правили един интересен експеримент - пуснали солен разтвор със скорост няколко метра в секунда да минава между полюсите на мощни магнити. Точно след магнитите започнали да се образуват кристалчета сол. Идеята е била да обезсоляват водата.

Има една тибетска рецепта за структуриране на вода и съм сигурен че съм я писал някъде из форума, но пак да я напиша: водата се пресипва 40 пъти от един съд в друг (използват неметални съдове).
И в резултат ето какво се получава с водата .. - като си налеете вода от бързей тя се утаява веднага ( ако има нещо в нея), а ако я налеете от място където потока вече се движи бавно водата дълго време може да си остане мътна, защото бързея разбива клъстърите.
Някой ще каже : да ама тая вода нали се е движила с голяма скорост по тръбите до чешмата - защо не се е разбила? - течението в тръбите е ламинарно и няма как да разбие водата.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Re:Структуриране на вода
« Отговор #11 -: 29-10-2012, 22:57:05 »

Aми аз пак казвам - не съм слагала магнит, но мога да се закълна, че има различен вкус...  :surpris_23:
Иначе за размръзяване и замръзяване и аз съм чела, но е много трудоемко...ако пиеш по литър на ден - ок...но ако пиеш като мен по 5...не си е работа  tooth

В момента задължително сутрин първата ми работа е литър "завъртяна" вода, както и вечер преди лягане. През деня слагам в работата слушалките на шишето и го оставям да "слуша" около 20 мин. Достъпно и лесно...пък да видим какво ще излезе
Активен
Psychonaut

Diego de la Vege

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 348
Re:Структуриране на вода
« Отговор #12 -: 30-10-2012, 14:51:36 »

По часовниковата стрелка ли въртиш водата или обратно? :pensif_29:
Естественото движение на водовъртеж е обратно по часовника за северното полукълбо и по часовниковата стрелка за южното. Важи и за други подобни въртеливи движения, например въздушна вихрушка, тайфун, ураган и т.н. 

Нагледно тук
Активен

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Re:Структуриране на вода
« Отговор #13 -: 30-10-2012, 16:01:16 »

В един от всичките туториали казваха да се върти по 2 пъти на ляво и 2 пъти на дясно, но не разбрах добре защо...  :surpris_23:

"в случай че се намирате точно между двете, на линията разделяща екватора, ще наблюдавате оттичане на водата без никакъв водовъртеж."

Готина статия, мерси!  :fluretaa:
Активен
Psychonaut

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Структуриране на вода
« Отговор #14 -: 15-11-2012, 23:58:49 »

Яко е това с оттичането на водата около екватора,даже невероятно изглежда :)
Тита ако не те затруднява можеш ли замериш Ph на тази "завъртяна" вода която ползваш,
преди и след въртене,за вкуса казваш променя се.
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Re:Структуриране на вода
« Отговор #15 -: 16-11-2012, 15:56:11 »

ами трябва да си взема pH ленти...това е добра идея между другото! 10х  :flowers2:
Активен
Psychonaut

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Структуриране на вода
« Отговор #16 -: 17-11-2012, 14:31:05 »

Да разбира се,хартия или течност на капки върши работа. То не само на входящите,а и на изходящите течности не е зле да се прави справка. И макар първите по-добре да бъдат с високи стойности то за изходящите ако са с ниски би следвало,че всичко е ОК отвътре. Освен ако не минава само вода през тялото,тогава и двата потока ще бъдат с високи нива,знам ли.
Ти с тези 5л на ден си като ВЕЦ направо,ще кажеш електроенергия за колко крушки се прави така.
Любопитно е след въртенето дали има промяна,дали магията действа  :)
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Георги_НЗ

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 28
Re:Структуриране на вода
« Отговор #17 -: 15-01-2013, 23:07:18 »

ами трябва да си взема pH ленти...това е добра идея между другото! 10х  :flowers2:
Според мен с лентички за рН няма да може да бъде отчетена промяната, ако има такава. Понеже лентите са за грубо отчитане - за над половин единица.
Ако е лабораторен прибора - то отчитането ще е с една стотна от единицата и тогава би могло да се търси промяна.

Да си призная - от написаното не разбрах как точно с бутилките става завъртането на водата. На принципа на мивката ли е?
Тук се сещам за генератора на Божидар Палюшев, който завихря бясно вода и има КПД  >1,4  -  от единица мощност на помпата се постига 1,4 единици топлина.
« Последна редакция: 15-01-2013, 23:20:17 от Георги_НЗ »
Активен
Всеки заслужава това, което е предизвикал!

Theodora

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 991
Re:Структуриране на вода
« Отговор #18 -: 16-01-2013, 09:52:30 »

Aми да май е на принципа на мивката :) Аз обаче си купих йонизатор наскоро и тоя метод го зарязах...
Активен
Psychonaut

xITSOx

 • Jr. Member
 • **
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 84
  • youtube
Re:Структуриране на вода
« Отговор #19 -: 16-01-2013, 22:22:03 »

Навремето във форума на xnetbg имаше един маняк експериментатор, който беше пуснал тема относно вода и нейното структуриане + предлагане на негови методи. Изключително интересен материал:
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,15623.0.html
Аз лично пробвах варианта да завихрям водата в чаша с топче магнентит. След около 4-5 минути въртене се усеща изстудяване на водата, като я пиеш по-бързо ти се ходи до тоалетна и ако поливаш с нея отворени рани супер бързо прави коричка. Това са ми личните наблюдения. След това пичагата предложи и метода, който тита споменава с двете бутилки, чиито капачки са залепени и с дупка посредата. Това не съм го правил, но симисля, че е доста по-удобно отколкото да въртя чаша 4-5 минути :D
Четох и една книга за Виктор Шаубергер, в която се споменава за експерименти с водни завихряния и увеличаването на енергийния потенциал на водата. В нета на български намерих една статия, където накратко разказват за него и откритията му: http://beinsa.info/index.php?option=com_content&view=section&id=9&Itemid=32
Поздрави и да завихряте енергията, че да не хващате плесен ;)
Активен
Total Liberation
 

Страницата е създадена за 0.113 секунди с 24 запитвания.