Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Тинктура от зелен орех  (Прочетена 7086 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Didi03
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« -: 29-06-2013, 12:36:23 »

Здравейте,
Искам да си приготвя тинктура от зелени орехи, но не съм сигурна кой е по-добрият начин- описания на тази странница, който престоява 40 дни или на Хулда Кларк, който престоява 3 дни и се слага витамин Ц. Последният обаче е за черен зелен орех и сигурно има разлика, така че вие какво ще препоръчате. Ще използвам разреден 95% спирт със дестилирана вода.
Активен
Eni
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #1 -: 22-09-2013, 17:39:26 »

И аз с въпрос, имам вкъщи забравени от миналото лято зелени орехчета в ракия, малко повече от половината на трилитров буркан, допълнен с домашна ракия почти до горе. Бяха приготвени за ликьор от орехчета, но така си стоят, по ред причини не беше направен ликьор. Може ли да се използва с лечебна цел настойката или е вредна след толкова време? Благодаря!
Активен
shofilev
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #2 -: 22-09-2013, 23:08:16 »

Някои хора нямат тинктура и директно употребяват ликьор от зелени орехчета - споделят, че има ефект. Аз вместо тинктура ползвам тодикамп - взимам го готов, така ми е по-лесно.
Рецептата тук е изпробвана от съфорумците, така че спокойно може да се използва. Х. Кларк предлага неин вариант, който също е използвала успешно, така че не знам доколко има значение.
Активен
taurus
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 118



« Отговор #3 -: 23-08-2015, 10:38:33 »

Какъв спирт използвате, тези които се продават в шишета от 1л стават ли? За клеева тинктура ми трябва, а такава силна ракия нямаме.
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3800


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #4 -: 23-08-2015, 11:50:10 »

Етилов. Най-евтин е в аптеките. Там е освободен от ДДС. За 7 лв съм го намирал.
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: