Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: [1] 2   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Балансиране на чакрите?  (Прочетена 17888 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« -: 02-05-2014, 20:54:15 »

Преди 3 месеца си направих чакра тест в един сайт (NewAge). Резултата беше, че 1-2-3 са слабо активни, а останалите свръх-активни. Сега отново го направих и се вижда, че 1-2 са се увеличили (3-та е още по-зле), а другите освен 7ма са се балансирали, но ми хрумна, че този тест може да не е верен и аз да лутам като "Квантов-физик, в черна стая, който търси черна котка.  Grin) Искам да попитам дали някой знае по-достоверен начин за проверка? Или книги с информация относно как да балансираме чакрите си и т.н. Въобще всякаква информация ще ми е полезна.
Учудващо за мен, не намерих в сайта тема за Чакрите. Извинявам се, ако има такава и съм я пропуснала...
Ето малко инфо, което намерих относно значението им:

ПЪРВА ЧАКРА – МУЛАТХАРА
ЗНАЧЕНИЕ: КОРЕН/ОПОРА
РАЗПОЛОЖЕНИЕ: ПЕРИНЕУМ, ОСНОВАТА НА ГРЪБНАКА
ЕЛЕМЕНТ: ЗЕМЯ

Чакрата се свързва с ВИДИМОТО ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО. Изразява разбирането на човек за физическото измерение. Това е чакрата на нашето оцеляване, чувството за самосъхранение, за собственост и материализъм.
Чрез нея усещаме страх или гняв. Тази основна чакра управлява производството на адреналин, свързано с реакциите ни за «бий се или бягай».

ВТОРА ЧАКРА: СВАДХИЩХАНА
ЗНАЧЕНИЕ: СЛАДОСТ
РАЗПОЛОЖЕНИЕ: ДОЛНАТА ЧАСТ НА КОРЕМА, ПОЛОВИТЕ ОРГАНИ, УТРОБАТА
ЕЛЕМЕНТ: ВОДА
Тази чакра е свързана с ЕТЕРНОТО ТЯЛО. Управлява физическата и емоционалната страна на съзидателността и сексуалността. В тази част на корема /под пъпа/ се намира точката на концентрация на физическата и духовната енергия, наричат я – ХАРА. Чакрата има излаз към долното ниво на емоционалното тяло и помещава НЕИЗЛЕКУВАНОТО ВЪТРЕШНО ДЕТЕ на човека. Тук се съхраняват образите на травми от този и минали животи, както и способността да се отърсваме от старите чувства.

ТРЕТА ЧАКРА – МАНИПУРА
ЗНАЧЕНИЕ: БЛЕСТЯЩ СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК
РАЗПОЛОЖЕНИЕ: ОТ ПЪПА КЪМ СЛЪНЧЕВИЯТ СПЛИТ
ЕЛЕМЕНТ: ОГЪН
Тази чакра е свързана с АСТРАЛНОТО ТЯЛО. Тук се намира егото, което трябва да балансираме, защото то е голяма пречка към нашия растеж. То е свързано със страха ни да не би да загубим нещо или някого до себе си. Така възниква нуждата да манипулираме и да контролираме хората около нас. Когато изпитваме привързаност или загриженост ние изчерпваме енергията от тази чакра. Там се намира нашият емоционален живот. Затова, когато искаме емоционално да се дистанцираме, да се предпазим от някоя ситуация, ние неволно кръстосваме ръце пред гърдите си, така предпазваме слънчевия си сплит.

ЧЕТВЪРТА ЧАКРА – АНАХАТА
ЗНАЧЕНИЕ: НЕУДАРЕН
РАЗПОЛОЖЕНИЕ: СЪРЦЕ
ЕЛЕМЕНТ: ВЪЗДУХ
Тази чакра е свързана с ПСИХИЧНОТО ИЛИ МЕНТАЛНО ТЯЛО. Проявява се чрез тимуса. Санскритската дума – “анахата” – означава, “това, което винаги е ново; това, което само се поддържа”. Това е чакрата, чрез която се влюбваме и се научаваме да приемаме и да даваме любов. Ние определяме личността си чрез сърдечната чакра, тя се смята за същността на душата. Когато се влюбим, ние се придвижваме от сърдечната чакра, надолу към третата чакра – слънчевия сплит, там емоционално се интегрираме, след това се придвижваме към втората чакра – половата, която се мотивира от любовта и накрая се насочваме към първата чакра, чакрата корен, която ни помага да се установим и да се “заземим” с този човек. По време на медитация в този център, когато си представяме зеления цвят ние го стимулираме да се направлява правилно чувството на любов, то ни съдейства за хармонизирането на имунната система. Излъчването на любов от този център може да лекува цялото тяло. Медитацията върху тази чакра помага на човек да се научи да обича първо себе си и по този начин и любовта към другите хора възниква много по-лесно. Нашата вътрешна сигурност, създава сигурност и у другите.

ПЕТА ЧАКРА – ВИХУДХА
ЗНАЧЕНИЕ: ПРЕЧИСТВАНЕ
РАЗПОЛОЖЕНИЕ: ГЪРЛО
ЕЛЕМЕНТ: ЗВУК
Тази чакра е свързана с  БЛАЖЕНОТО ИЛИ ДУХОВНО ТЯЛО. Това е центърът на преценяването и общуването. От тук се регулира нашият импулс да казваме истината такава, каквато е, но без да нараняваме другите. Добре известно е, че онова, което ние виждаме в другите, е отражение на самите нас. Винаги, когато искаме да разкритикуваме и осъдим друг човек, трябва да се позамислим, защото всъщност това, което порицаваме е качеството, което не харесваме у себе си. По време на медитация чрез този център се освобождаваме от лошите чувства, които изпитваме към другите. Затрудненията в чакрата на гърлото се причиняват и от страх да кажем своята истина. Стремежът ни да се харесаме на другите и жертването на собствените ни виждания довежда до неудовлетворение в общуването.

ШЕСТА ЧАКРА – АДЖНА
ЗНАЧЕНИЕ: ЗНАНИЕ, ВЪЗПРИЕМАНЕ, КОМАНДВАНЕ
РАЗПОЛОЖЕНИЕ: В ЦЕНТЪРА НА ГЛАВАТА НА НИВОТО НА ОЧИТЕ ИЛИ МАЛКО ПО-НАГОРЕ
ЕЛЕМЕНТ: СВЕТЛИНА
Тази чакра е свързана с КОСМИЧНОТО ТЯЛО. Позната е като “третото око” и се проявява под формата на хипофизата. Тя управлява долната част на мозъка и нервната система, ушите, носа и лявото око, което е окото на личността. Тук в тази чакра са концентрирани идеализмът и въображението. Този център управлява начина, по който се представяме на света. Ако лицето ни е измъчено от грижи и безспокойства трябва да метидитираме върху индиговия цвят, така ще уравновесим вътрешното си виждане, идеализма си с въображението си. Тази чакра контролира всички прииждащи и излизащи мисли и виждания. От този център ние можем да управляваме вътрешната си енергия, дадена ни от Бога. Съсредоточаването върху “третото око”, премахва ограниченията. Чрез медитация върху тази чакра можем да премахнем ограниченията и да стигнем до безграничните възможности на мисълта.

СЕДМА ЧАКРА – САХАСРАРА
ЗНАЧЕНИЕ: ХИЛЯДОЛИСТЕН
РАЗПОЛОЖЕНИЕ: ВЪРХА НА ГЛАВАТА
ЕЛЕМЕНТ: МИСЪЛ
Тази чакра е свързана с НИРВАННОТО ТЯЛО. Тя се визуализира във виолетов цвят, стигащ понякога до бяла светлина. Проявява се като епифизата, управлява дейността на горната част на мозъка и дясното око. В тази седма чакра се намират съответствията на останалите чакри. Чрез нея човек достига до усещането за единение с Бог. Това е центърът на крайното Божествено единение. Погледнато от най-горната чакра, гневът отстъпва на разбирането, омразата на любовта. От тази гледна точка тъмните емоции като страх, потиснатост и омраза унищожават енергията ни, което ни води до болести. (http://selftransformation-bg.com/?p=783)
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Активен Активен

Публикации: 1114


« Отговор #1 -: 02-05-2014, 20:58:15 »

това е форум с насоченост към храненето, а не към религиите!    ухилен
Активен
titan
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2318


« Отговор #2 -: 03-05-2014, 08:41:26 »

Да, да не те почна и теб, виждаш ли Искрена как си трае вече Smiley
Активен
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« Отговор #3 -: 03-05-2014, 12:43:31 »

Не мога да проумея как стигнахте до тема с религия, но...  ухилен Явно, Искрена се опита да ме обиди, но не и се получи.  Grin Чакрите са енергиините центрове в нашето тяло и няма нищо религиозно в тях.  :Smiley Може би, ако бяхте прочели, това което съм написала, сега нямаше да говорим за религии.  помощ
Активен
ribkata
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 309« Отговор #4 -: 03-05-2014, 14:52:51 »

идва ми на ум Ала Свиринская, Тайната на енергията имаше я в нета,  вътре има отдел и за чакрите, как да ги балансираш, а и храните и занимания които да пробваш
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3905


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #5 -: 03-05-2014, 14:54:49 »

съншине, остави ги, заяждат се , скучаят явно днес  ухилен
Сега като ти прочетох поста, се сетих, че едно от нивата на диагностиката , която аз правя ( http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1357.0 ) е тъкмо "диагностика по чакрите" . Това са няколко акупунктурни точки само ,  които дават нужната информация. (http://www.medem.kiev.ua/page.php?pid=1410)
 Та ако имаш идване към Варна , може да те замеря ,  ей тъй както съм седнал  свиркам си
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« Отговор #6 -: 03-05-2014, 16:13:26 »

ООО, бате Бино, както се казва - къде си се криел досега?  ухилен Това ще бъде много интересно да го видя, а пък и щом не е по-голяма от мен машинката, няма да ме е страх.  Grin Преди си казал, че не си сигурен дали да обучаваш хора, сега какво мислиш по въпроса? И няма ли след толкова години откъде да се вземе въпросния уред освен от Украйна?  амии... знам ли Доколкото разбрах на този доктор не му се занимава повече с това, дори срещу "бонуси" .   Grin Много бих искала да си имам такъв помощник вкъщи и да не ми се налага кракът да ми стъпне при доктор. :Smiley Напрово ме караш да преосмисля дали да не си сменя специалността.  ухилен

Със сигурност ще намина край Варна, но чак след септември, събуди любопитното дете в мен. Колко време отнема една пълна диагностика? Как стой въпроса с ценоразписа - за диагностика и евентуално за обучение?  Grin До септември има повече от 25 дни, така че..  свиркам си Съжалявам за нахалството си, почти съм убедена, че ми е вродено.  ухилен

Дотогава ще чета Ала Свиринская, Тайната на енергията, благодаря Рибката.  заповядай, цвете
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3905


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #7 -: 03-05-2014, 23:16:42 »

Радвам се , че ти е интересно , съншине :3 . За мен лично  контактуването  с  Жуков ми носи екстремални емоции  и съм готов по всяко време да запаля колата и -газ  при него в Киев. Този човек знае ( и може!) такива неща , че  за мен е повече от вълшебник  парти  Не е лекар. Учен, физик, биофизик, експерт и преподавател по енергоинформационна медицина, разработчик на десетки! уреди за изследване на паранормални явления,  както и такива за директно лечебно въздействие (напр.биорезонансни генератори, портативни йонизатори, работещи на 300 000 волта ..)    работил по   засекретени програми към КГБ (  казва, че за 4 от апаратите си не иска изобщо да говори няма да кажа ухилен)   ( малка част от неговите области - http://www.medem.kiev.ua/page.php?pid=1640 )
А за мен е гордост , че от всички около 600 човека от различни държави, които е обучил на тази диагностика за 20 години  аз съм го бил потил с  най-многото и най-трудните въпроси , даже повече от германската група педанти  ухилен, и съм бил най-вътре в материята. ( Позволих си даже да го апострофирам на база малкото , което знам по Аюрведа  ухилен - казах му, че основният показател за здраве - енергетиката , която се измерва и анализирва по неговият метод, не е еднозначен, а трябва да се тълкува и в зависимост от това - какъв тип е "измерваният" - дали е вата , пита или кафа..,   Жуков помисли около минута и каза "прав си!"  А за да  създаде  въпросната методика, той е изучил подробно всички останали 23 вида акупунктурни диагностики  ( Накатани, Фол, Нечушкин, Брат, Никифоров, Вельховер ..)  Интересно , никой от тези знаменити учени не се е сетил  ухилен, не че аз съм по-велик,  просто не са чели Аюрведа , иначе би им светнала веднага лампичката  ухилен )  

Уредът не е "заводски" ,  само той го прави и може да се вземе само от него. Но трябва и обучение, което дори не гарантира , че и след 7 дни ще се научиш да го ползваш ако "нямаш ръка".  Немалък процент от обучаващите се просто не успяват да нацелват точките , или пък го правят с неподходящ натиск , което води до неверни стойности.
За съжаление не успях да овладея всичките нива ( трябваше още 30 дни да стоя там  и то ако сме групичка )  , но и без тях си е достатъчно полезна методиката. Като обаче ( пак да кажа) - не може да замени останалите диагностики, колкото и да е точна.. (Затова и другият "мой" лауреат, забележителният д-р Герасименко от малкото украинско градче Токмак  прави 7 вида диагностика ( ирисова, по капка кръв, кирлиан, резонансна, нелинейна  и т.н.) преди да се произнесе какво ти има.. Това е рядък пример за истински професионализъм и уважение към професията. А не като някои тука - събрали  хиляда лв. за един Оберон/Метатрон на старо и давайй да заработваме ам-ам )    
« Последна редакция: 03-05-2014, 23:24:44 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
iskrena
Hero Member
*****
Активен Активен

Публикации: 1114


« Отговор #8 -: 04-05-2014, 01:14:47 »

Да, да не те почна и теб, виждаш ли Искрена как си трае вече Smiley

хахаха, не си мисли, че заради теб си трая!   ухилен
просто наистина форумът си има друга насоченост   Grin
Активен
iskrena
Hero Member
*****
Активен Активен

Публикации: 1114


« Отговор #9 -: 04-05-2014, 01:22:12 »

Не мога да проумея как стигнахте до тема с религия, но...  ухилен Явно, Искрена се опита да ме обиди, но не и се получи.  Grin Чакрите са енергиините центрове в нашето тяло и няма нищо религиозно в тях.  :Smiley Може би, ако бяхте прочели, това което съм написала, сега нямаше да говорим за религии.  помощ

не си права!  Smiley
не съм искала да те обидя, какво бих спечелила от това?
просто, обаче, това с чакрите си е в сферата на източните религиозни алабализми  Grin
Активен
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« Отговор #10 -: 04-05-2014, 10:45:38 »

Много жалко, че толкова ценно нещо е така трудно достъпно, но то за всичко хубаво е така.  Smiley Поне си имаме в България специалист, а и това си е голям плюс.  намигам

Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3905


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #11 -: 04-05-2014, 17:51:18 »

Благодаря. (ако става въпрос за мен де ..  Kiss)
То диагностиката е фасулска работа, въпросът е с балансирането какво ще правим.. Някой ако знае, да казва, защото аз  по този въпрос съм  запознат на около 0%    ухилен 
Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« Отговор #12 -: 04-05-2014, 19:41:26 »

Понеже не обичам да чета по 2 пъти една и съща книга винаги си правя реферат с най-полезното от нея.  Smiley  заповядай, цвете Убедена съм, че точно тези енергийни центрове са нашия вътрешен доктор. Сега със сигурност знам, че трета чакра ми е абсолютно блокирана, а първа и втора са много слаби. Трябва да се приземя.  Smiley Искрено благодаря, Рибке!  flowers2

Сега е време да се вгледаме по-внимателно в нашите чакри - седемте въртящи се сфери (или вихри) биоенергия, които вървят от основата на гръбнака до над короната на главата. Чакрите се прецизни показатели за нашето физическо, емоционално и умствено благополучие. Всяка от тях се върти с различна честота и кога-то са в равновесие, вие ще излъчвате здраве и благополучие. Ако при една или повече хармонията е нарушена, ще започнете да забелязвате проблеми.

Дисбаланси в чакрите
Не е необходимо да сте медиум (да бе да  Grin), за да се сетите коя чакра е подложена на стрес или е небалансирана. Тъй като всяка чакра е тясно свързана с определени органи и системи в тялото и с дадени емоции и мисловни модели в психиката, обикновено е сравнително лесно да разбереш къде имаш проблеми. Отговорете на следните въпроси, за да прецените как функционират чакрите ви.

1. Чувствате ли се отделени от тялото си, сякаш не сте съвсем в него?
2. Чувствате ли се несигурни и застрашени?
3. Ниски ли са нивата на енергията ви - често ли се чувствате уморени, изтощени или отегчени без осо-бена причина?
4. Можете ли да кажете, че теглото ви е доста над или под нормата?
5. „Бягате“ ли чрез алкохол, наркотици или храна?
6. Преживели ли сте някаква травма между зачатието и петгодишната си възраст?
7. Страдате ли от проблеми с вътрешностите или чер-вата; с костите или зъбите; от хранителни раз-стройства; проблеми с краката, стъпалата, колената, основата на гръбнака или задните части?
8. Страхувате ли се от промяната?
9. Изпитвате ли неприязън към светските събития, защото ви изпълват с безпокойство?
10.Слаб ли е сексуалният ви нагон, имате ли принципни проблеми със сексуалния си живот?
11.Склонни ли сте да фантазирате, вместо да се анга-жирате с истинска връзка?
12.Склонни ли сте да си отказвате удоволствия и радост?
13.Преживели ли сте някаква травма или смут между петгодишна и осемгодишна възраст?
14.Страдате ли от менструални проблеми, разстройства на възпроизводствената и уринарната система, загуба на апетит; сексуална дисфункция, загуба на гъвкавостта в долната част на гръбнака и колената;загуба на вкус?
15.Агресивни и доминиращи ли сте? Може би доста властни?
16. Държите ли да имате последната дума?
17. Отчаяни ли сте, че независимо колко усърдно ра-ботите, не можете да разгърнете истинския си по-тенциал?
18. Понякога чувствате ли се безсилни? Случва ли ви се да бъдете нещо като жертва?
19. Можете ли да кажете, че вървите с тълпата или пък следвате собствения си път, без особено да се за-мисляте как ще се отрази това на другите?
20. Преживели ли сте някакъв стрес или смут между осемгодишната и дванадесетгодишната си възраст?
21. Страдате ли от храносмилателни или хранителни разстройства; язви; хронична преумора; хипертония; проблеми със стомаха, панкреаса, жлъчния мехур и черния дроб; диабет и хипогликемия?
22. Критични ли сте - към себе си или към другите?
23. Често ли се чувствате потиснати, песимистично нас-троени и/или самотни?
24. Имате ли проблеми с връзките? Може би сте твърде взискателни, вкопчващи се, ревниви или зависими? Или пък сте твърде жертвоготовни, вечният мъченик?
25. Забелязвате ли, че твърде много се месите в живота на другите хора?
26. Преживели ли сте някаква травма между дванаде-сетгодишната и шестнадесетгодишната си възраст?
27. Страдате ли от проблеми със сърцето, белите дробове, млечните жлези, ръцете; астма или дихателни затруднения; имунен дефицит; болки в гърдите; напрежение между лопатките?
28. Страхувате ли се да изкажете мнението си? Сра-межливи ли сте?
29. Страхувате се или се притеснявате да опишете чув-ствата си с думи?
30. Имате ли проблеми със слуха или говоренето? фал-шиво ли пеете, неспособни ли сте да следвате ритъм?
31. Сплетничите ли много, прекъсвате ли хората? По- често говорите, отколкото слушате?
32. Имате ли чувството, че съзидателността ви е заду-шена или блокирана? Или смятате, че изобщо ви липсва?
33. Преживели ли сте някакви проблеми или травми между шестнадесетгодишната и двадесет и една го- дишната си възраст?
34. Страдате ли от напрежение в челюстта; проблеми с гърлото, ушите, гласа, врата; щитовидната жлеза?
35. Трудно ли ви е да си спомните сънищата си? Или пък често сънувате кошмари?
36. Слаба ли е паметта ви?
38. Чувствате ли сте впримчени
жадувате ли за свобода? Трудно ли ви е да си представите бъдещето?
39. Трудно ли ви е да намерите баланс - в настроенията си, в телесната температура, в хормоните?
40. Преживели ли сте някаква травма или проблеми между двадесет и една и двадесет и шест годишна- та си възраст?
41. Страдате ли от главоболия, мигрена или проблеми със зрението?
42. Цинични ли сте?
43. Твърде интелектуални ли сте, склонни да живеете напълно „в главата си“?
44. Системата ви от вярвания твърде строга ли е, при-смивате ли се на всичко, което е извън вашите мо
дели?
45. Скептични ли сте спрямо духовните неща, или пък сте напълно потопени в духовното за сметка на всекидневния живот?
46. Алчни и материалистични ли сте?
47. Можете ли да се опишете като апатични, объркани или „дезориентирани“?
48. Страдате ли от мигрени или амнезия?

Сега разделете отговорите си на седем групи по след-ния начин: Въпроси 1-7: коренна чакра Въпроси 8-14: сакрална чакра Въпроси 15-21: чакра на слънчевия възел Въпроси 22-27: сърдечна чакра Въпроси 28-34: гърлена чакра Въпроси 35-41: чакра на третото око Въпроси 42-38: коронна чакра.

Колкото повече отговори „да“ имате в дадена група, толкова по-вероятно е да имате дисбаланс в съответната чакра. Често срещано е да имаш дисбаланс в няколко чакри, така че не се учудвайте или потискайте, ако на много места сте отговаряли с „да“. Ще ви покажа множество начини за възстановяване на баланса.

Възстановяване на баланса в чакрите
Някои съвсем прости всекидневни дейности могат да помогнат за балансирането на чакрите. Нека разгледаме някои от най-ефикасните.

Коренна чакра
Трябва да положите максимални усилия, за да възстановите връзката си с тялото. Започнете с възможно най-много физически упражнения - изберете харесван от вас спорт или дейност (танци, аеробика, тичане, плуване). Пробвайте масаж - намерете професионален арома-терапевт или масажист - или пък помолете приятел или партньора си да ви направи масаж. Йогата е чудесен избор, тъй като лекува и балансира всички чакри. Гради-нарството и грънчарството също са добри заземяващи дейности, ако имате дефицит в коренната чакра. На психологическо равнище се вгледайте в ранната си връзка с майка си: при възможност поговорете с нея за това; ако е болезнено, обърнете се към опитен терапевт или консултант. На практическо равнище подредете чекмеджетата си. Сложете си масата за закуска, преди да си легнете. Плащайте сметките си навреме. Намерете и се запишете в курсове, които ще ви научат как да се грижите за себе си. Помирете се със семейството си. Опознайте съседите си. Създайте си успокояваща рутина. Сред ароматите, които стимулират тази чакра, са кедърът, смирната и пачули. Изберете ароматизирани свещи с тези аромати, използвайте маслата за ваната или за масаж или потърсете тамян с тези аромати.

Сакрална чакра
Ако тази чакра не е балансирана, трябва да се научите да се доверявате на сетивата си и да им се наслаждавате. Започнете, пипайки нещата около себе си; слушайте нова музика и звуци; наблюдавайте природата и произведения на изкуството; вкусвайте различни храни и напитки. Танците могат да помогнат за освобождаването на тази чакра - както и спортът. Внимателно се опитайте да се свържете с емоциите си (с професионална помощ, ако е необходимо), за да се освободите от стари рани, гняв и чувство за вина. Гледайте повече романтични филми. Слушайте чувствена музика. Обградете се с ароматизирани свещи. Направете си зашеметяваща снимка и я поставете в красива рамка. Ходете на театър и танцови представления. Поглезете се с приятни процедури. Обличайте се във възможно най-хубавите тъкани. Направете си парти или отидете на романтична вечеря с любимия човек. Купете си по-чувствено бельо. Ароматите, които стимулират тази чакра, са жасминът, розата и сандаловото дърво.

Чакра на слънчевия възел
Ако имате дефицит тук, трябва да се научите да рискувате. Освен това имате нужда от заземяване и емоционална топлота. Ако, от друга страна, имате излишък от енергия в тази чакра, трябва да потърсите техники за овладяване на стреса (медитация, биофидбек и прочее) и дълбока релаксация. Всички хора с проблеми в тази чакра имат полза от коремните преси за укрепване на областта. Бойните изкуства като джудо или тай чи са чудесен избор. Психотерапията може да ви помогне да добиете необходимата сила, за да се освободите от гнева, или да го сдържате и да укрепи чувството ви за автономност. На воля правете комплименти на себе си и на другите. Възхищавайте се на другите хора, вместо да завиждате. Четете книги за организирането на времето и лидерството, плюс биографии на могъщи личности, които будят възхищението ви. Повтаряйте името си високо отново и отново, докато не го усетите като истински свое. Участвайте в маратон или поход. Ароматите за тази чакра са вети-верия, иланг-иланг и бергамот.

Сърдечна чакра
Дихателните упражнения ще помогнат на всички хора с проблеми в сърдечната чакра - включете се в курс по йога или чи гун, където се преподава дишане. Започнете да си водите дневник - записвайте честно всичките си чувства и мисли. Вгледайте се във всичките си връзки и се опитайте да се освободите от потиснатата мъка и загуба (ако е необходимо, с професионална помощ). Започнете да приемате себе си - такива, каквито сте. Четете поезия или забавни книги. Бъдете внимателни с любими-те си хора. Напишете благодарствено писмо на човека, променил живота ви към по-добро. Побъбрете си с най- добрия си приятел от детството. Правете упражнения, насочени към умението да прощаваме. Ароматите за тази чакра са роза и мелиса.

Гърлена чакра
Ако имате дефицит в гърлената си чакра, трябва да използвате гласа си: пейте, припявайте, тананикайте си, викайте - всичко, което освобождава гласа. Звукотерапията или работата с гласа са чудесен избор. Ако имате излишък от енергия тук, практикувайте изкуството на мълчанието и се съсредоточете върху думите на другите хора. Всички хора с проблеми в тази чакра имат полза от спорта и масажа за освобождаване на напрежението във врата и раменете - може също да пробвате техниката „Александър“ или метода „Пилатес“. Записвайте мислите си и неизразените си чувства в дневник; пишете писма на хората, с които имате трудни отношения (помнете, че не е необходимо да ги изпращате). Дишайте, преди да заговорите и докато слушате. Упражнявайте предварително онова, което искате да кажете. Пишете писма на онези, с които искате да се свържете или да прекратите отношенията си. Всеки ден мълчете в продължение на десет минути. Крещете във възглавница или пейте с всичка сила в колата. За един ден спрете да критикувате себе си и другите. Ароматите за тази чакра са лайката и смирната.

Чакра на третото око
Пробвайте да рисувате - използвайте материали и цветове по свой избор и нарисувайте каквото ви хрумне (не е необходимо да бъде високо художествено). Погледнете рисунката си и вижте проявата на емоциите си в нея. Започнете да записвате сънищата си и да работите с тях - опитайте да ги нарисувате, да пишете за тях или да си представите какво е щяло да се случи после. Какво означават за вас символите и хората в сънищата ви? Не разчитайте на съновници - сънищата говорят по много индивидуален, личен начин. Пробвайте медитация или автогенен тренинг. Насочените визуализации могат да бъдат от полза - както и хидротерапията (с квалифициран експерт). Измислете рецепта и я изпълнете, после сервирайте в най- хубавия си сервиз. Променете външния си вид. Рисувайте с пръсти с децата си (или с някой друг) и окачете творбите си. Променете дневната си. Изхвърлете старите си дрехи. Посетете художествена галерия. Визуализирайте как успявате в нещата, които желаете в живота. Ароматите за тази чакра са розово мушкато и хиацинт.

Коронна чакра
Ако имате дефицит в коронната чакра, медитацията може да ви бъде от голяма полза. Бъдете отворени за нови идеи и нова информация - не отхвърляйте нещата, преди да сте ги опитали. Отворете се за духовността, позволете си да се отърсите от цинизма и да бъдете възприемчиви. Обмислете отношението си към духовността и религията. Ако, от една страна, имате излишък от енергия в коронната чакра, вероятно сте твърде „отнесени“ и затова трябва да се свържете с тялото си и със земята - пробвайте физически упражнения, масаж, градинарство. Рециклирайте. Отбягвайте отпадъците и замърсяването. Дарявайте за благотворителни цели. Медитирайте повече. Създайте медитация, почиваща върху красиво събитие в живота ви, и я придружете с музика, която също е значима в живота ви. Бъдете добри със себе си и с другите като духовна практика. Спонсорирайте дете в развиваща се страна. Ароматите за тази чакра са лавандулата, тамянът и палисандърът.

Активен
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« Отговор #13 -: 04-05-2014, 19:42:04 »

Диета за чакрите
Препоръчвам ви да избирате храните си, като се със-редоточавате върху цветовете им и техните вибрационни характеристики. Така храната ви ще е свързана и ще съответства на чакрата, с която работите.

Първата чакра
Подсилете диетата си с плодове и зеленчуци с чер-вена кора или плът като доматите, червените чушки, червените ябълки, черешите, репичките и прочие. Тъй като това е чакрата на корена или центъра, трябва да се постараете да консумирате повече белтъчини (месо, домашни птици и риба, както и варива, тофу и прочие). Препоръчвам ви също да ядете повече готвени храни със силен аромат, тъй като първата чакра отговаря и за обонянието. (Тук е повече Аюрведа от суровоядство)

Втората чакра
Увеличете приема на оранжеви плодове и зеленчуци като морковите, мандарините, портокалите, сладките картофи, тиквата и прочие. Тъй като енергията на този център е свързана с елемента вода и с вкуса, препоръчвам ви да ядете повече супи и да пиете повече вода. Пог-рижете се храната ви да не е блудкава и да поглезите вкусовите си луковици с различни неща. Горещо ви съ-ветвам да намалите солта, тъй като води до застой на вода в тялото.

Третата чакра
Консумирайте много жълти храни като например ба-нани, пъпеши, жълти чушки, зърнени култури като пше-ницата, царевицата, елдата, овеса и семена. Тъй като тази чакра е свързана с огъня, трябва да консумирате повече продукти, които освобождават много енергия по време на метаболитния процес, например - сложни въглехидрати като пълнозърнестите храни. Тази чакра е свързана със зрението, затова се постарайте храната ви да бъде под-несена красиво.

Четвъртата чакра
Трябва да потърсите зелени зеленчуци и плодове като броколи, тиквички, зелени ябълки, зелени чушки, спанак, зелен фасул, маруля и прочие. Енергията на зеленчуците е неутрална и носи в себе си енергията на земята и слънцето. Тази чакра е свързана с допира, така че ако ис-кате да я поглезите, можете да купувате всичките си зе-ленчуци на пазара, като докосвате и опипвате продуктите по щандовете, и по-късно, когато ядете приготвената хра-на, да експериментирате, като се храните с ръцете си или храните партньора си с ръце.

Петата чакра
Подсилете диетата си с лилави зеленчуци и плодове като патладжаните, боровинките, фурмите, стафидите, сините сливи, сушените сини сливи, бъбрековидния боб, лилавата царевица, лилавия лук, цвеклото, къдравото зеле, маслините, лилавите гъби и прочие. Тази чакра е свързана със слуха, затова по време на хранене пускайте хубава музика.

Шестата и седмата чакра
И двете чакри ви свързват с интуицията ви, яснотата и висшия Аз. Тези чакри са с много светли вибрационни качества, така че ако работите на това равнище, ви пре-поръчвам да не претоварвате организма си с храна. Ако можете да постите, сега е моментът да го направите. Ако решите да консумирате лека храна, погрижете се да до-минира синият и лилавият цвят. Ще ви бъде от полза да превърнете храненето си във форма на медитация. Запа-лете в трапезарията свещи, хранете се в мълчание и дъв-чете продължително. Добре ще е да застелите масата със синя или лилава покривка.


Медитация „Пътешествие през чакрите“

Няколко минути се фокусирайте върху дишането си и успокойте мислите си. След това започнете. Издишам цялото напрежение от тялото си и започвам да се отпускам. Знам, че мога да използвам енергията си по други, по-интересни начини. Представям си, че гръбнакът ми е като стебло, сякаш съществува невидима връзка между основата на гръбнака ми и Земята, и това ме заземява. Другият край на стеблото достига до точка ярка светлина над главата ми.

Насочвам съзнанието си към първата чакра, чакра- та на корена, която е в точката между краката ми, известна като перинеум. Коренната чакра е като въртяща се вихрушка, която се отваря към Земята. Вдишвам коренната чакра и си представям как тамсега се отваря яркочервено цвете. Усещам как енергията в този център се увеличава. Променям фокуса си към издишването и издишам всички чувства, че не е безопасно да бъда тук, всички чувства на несигурност. Издишам ги всичките. Казвам си: Аз съм част от живата Вселена. Осъзнавам връзката си с всички живи същества. Напълно съм жив и тук, в тялото, имам всичко необходимо.

Сега насочвам вниманието си към втората чакра, сакралния (или воден) сексуален център. Той е точно под пъпа ми и вдишвам оранжево, наситено оранжево. Докато вдишвам цвят в тази чакра, тя се отваря като цвете. Сега пренасочвам вниманието си към издишането. Издишам всички мисли за сексуалността си, които вече не са ми необходими. Издишам всички усещания, че не съм съзидателен. Издишам стари картини и спомени за връзки, пазени в тази чакра, които вече не са ми нужни. Тези мисли и чувства ме ограничават. Издишам ги. Сега си казвам: Притежавам силата да творя. Способен съм да създам нещо ново. Чувствам се уверен по отношение на сексу-алността си и връзките си с другите хора.

Насочвам фокуса си към третата чакра, чакрата на слънчевия сплит, центъра на моята сила. Вдишвам жълто в тази чакра, красиво слънчево жълто. Докато вдишвам жълто в центъра на личната си сила, получавам усещане за енергията на тази чакра, докато тя се отваря. Сега пренасочвам фокуса си към издишането и издишам всяко чувство, че трябва да бъда съвършен. Издишам всички усещания, че съм жертва или безсилен в определени ситуации, всички безпокойства относно това какво мислят другите, всяко негодувание към властта. Издишам всичко това от слънчевия си възел и сега казвам: Притежавам контрол над силата си. Способен съм да взимам собствени решения. Уважавам себе си и другите. Силен съм.

Сега насочвам вниманието си към четвъртата чакра, сърдечната. Вдишам красиво зелено в центъра на гърдите си. Давам си сметка как този център на безусловна любов се разширява и отваря. Отварям това цвете чрез дъха си; в този център живее силата на любовта. Вдишвам зелено и усещам тази сила. Сега се съсредоточавам върху издишането и издишам всички чувства, че ще бъда наранен, чувствата за уязвимост, за ограниченост, за условна любов. Издишам всички тези представи за любовта, които ограничават и стягат сърцето. Издишам вярата, че не заслужавам любов - че не е правилно да обичам себе си, - и после казвам: Изпитвам състрадание към себе си и към всички живи същества. Давам и получавам безусловна любов. Изпълнен съм с любов.

Насочвам вниманието си към петата чакра, гърлената чакра, и вдишам красиво синьо - като аквама- рин или тюркоаз. Вдишвам този цвят и усещам как цветето на моята гърлена чакра нараства.
Това е центърът на честното общуване, на изразя-ването на лично мнение и на свободното и открито говорене. Вдишам синьо в този център. Съсредо-точавам се върху издишането и издишам всички чувства или спомени за ситуации, в които съм се страхувал да изразя чувствата си, да кажа какво мисля. Изричам: Ясно изразявам съкровените си мисли и чувства. Мога да говоря открито и свободно. Говоря от душа.

Сега насочвам съзнанието си към шестата чакра, чакрата на третото око, и вдишам индигово синьо, красиво тъмносиньо, цвета на нощното небе, в този център на вътрешното зрение, прозренията и инту-ицията. Отварям тази чакра с дъха си и, докато се отваря, тя става праг към духовното ми съзнание. Превръща се в окото, което вижда във всички посоки, показва ми как да разширя цялото си същество. Казвам: В хармония съм с безкрайния източник на насока. Вярвам на интуицията си.

Сега насочвам съзнанието си към точката непо-средствено над главата ми - седмата или коронна чакра. Тук са енергийните цветове бяло, златно и аметистово. Представям си тези цветове и ги вдишам в пространството точно над главата ми. Това е мястото на моя ореол, на съзнанието ми, че съществува нещо повече от физическата реалност. Докато се фокусирам върху тази чакра, аз се прид-вижвам в място на нищото, което е и всичко. Това е прагът към душата ми, тук няма какво да се казва, защото това е място отвъд думите, място, където свързвам цялото си същество с Вселената. Аз съм Вселената, неограничена и безвременна. Чувам се да казвам: Аз съм онзи, който съм.

Сега си представям как излъчвам всички цветове от спектъра, всички цветове на дъгата. Виждам ги да се въртят в мен, всички цветове, които се съдържат в бялото. Аз съм блестяща бяла светлина. Превръщам се в цялата светлина. Позволявам на всички клетки и атоми в тялото ми да запомнят светлината на живота. После, когато се чувствам готов, внимателно връщам съзнанието си обратно в стаята, знаейки, че съм свързан с Майката Земя и насочван от божествена сила. Съсредоточен и фокусиран съм. Няколко пъти дълбоко поемам въздух и раздвижвам пръстите на ръцете и краката си, докато отварям очи и се връщам във всекидневната реалност.


Балансиране на чакрите с помощта на музикални инструменти
Можете да балансирате чакрите си и като слушате определени музикални инструменти. Ще трябва да под-берете музика за всяка чакра или за някоя, която смятате за особено небалансирана. Намерете си удобно място за сядане или лягане и пуснете музиката доста силно, така че да предизвика нежни вибрации в тялото ви. Ето кои инструменти могат да балансират всяка от чакрите:
•   Първа чакра: реагира много добре на дълбокия нисък звук на органа, барабаните или контрабаса.
•   Втора чакра: реагира на звука на виолата или кла-сическата китара.
•   Трета чакра: реагира чудесно на саксофон и на ду-ховите инструменти по принцип.
•   Четвърта чакра: можете да я подхраните с класи-ческа цигулка. Музиката на Моцарт оказва много балансиращо въздействие.
•   Пета чакра: реагира добре на флейтата.
•   Шеста чакра: реагира добре на арфата.
•   Седма чакра: ще реагира на силния звън на камбани или резониращия звук от чукването на две кристални чаши.

Бяла нишка
Това е още едно могъщо енергийно упражнение, кое-то много харесвам. Правете го винаги когато искате да подхраните „центъра на оцеляване“ в коренната чакра. Препоръчвам го също на спортисти и на всеки, който има нужда от допълнителна енергия, за да работи по-бързо и по-добре.
-   Седнете удобно. Вдишайте и си представете, че яр-ко бяла нишка (светлината й е подобна на създава-ната от лампата през деня) тръгва нагоре по гръб-нака ви от областта на опашната кост.
-   Сега светлината тръгва обратно надолу, по центъра на стомаха ви, преди отново да влезе в областта срещу опашната ви кост и да стигне до изходната си позиция.
-   Вървейки нагоре, тя достига областта на гърба ви зад слънчевия възел. Светлината влиза в слънчевия ви възел и после излиза върху предната част на тялото ви.
-    Сега светлината тръгва обратно надолу, по центъра на стомаха ви, преди отново да влезе в областта срещу опашната ви кост и да стигне до изходната си позиция.
-   Вие създавате сияйно бял енергиен кръг, образуван от нишката светлина . Тя ще започне да се върти все по-бързо и по-бързо - представете си я като бързо въртящ се пумпал. Продължете да визуализирате въртенето от три до пет минути.


Енергиен кръг
Това е друго чудесно упражнение. То е ефикасно за балансирането и разпределянето на жизнената енергия из цялото ви тяло.
Седнете удобно и се със-редоточете върху диша-нето си, за да се отпус-нете.
Визуализирайте светещо кълбо ярко бяла енергия (с големината на топка за тенис), което се дви-жи нагоре по гръбнака ви, започвайки от дъно-то в областта на опашна- та кост. Кълбото от енергия се движи по гръбнака ви както водата би се дви-жила по маркуч.
Когато стигне до първия прешлен на врата ви (онзи до главата), придвижете кълбото към и по дясното рамо. Сега то може да се върне обратно до опашна- та ви кост, но този път по външната част на тялото ви. Сякаш рисувате върху гърба си невидимо крило.
Повторете за лявата половина на тялото, започвайки с ново кълбо от светлина в основата на гръбнака.
Поддържайте образа на тези крила в ума си. Сега си представете как двете пламтящи кълба от енергия се въртят по този маршрут. Трябва да си представите два въртящи се кръга, сякаш имате две енергийни перки на гърба си.


Дихателно упражнение
Пранаяма йога ни учи на техника за ритмично дишане, която е известна с балансирането на ума, емоциите и всички телесни функции. Тя ще ви осигури - почти незабавно - усещане за благополучие. Докато изпълнявате това дихателно упражнение, тялото ви ще преживее много дълбоко обновление, подобно на усещането след дълбок и спокоен сън. Трябва да изпълнявате това дихателно упражнение седнали с изправен гръб или легнали по гръб. Има четири етапа:
-   Вдишване, задържане, издишване, задържане
В зависимост от това колко време сте прекарали във всеки етап от дишането, ще имате различни резултати. Например вдишване до две, задържане на дъха до едно, издишане до две и задържане до едно, преди да повторите цикъла (2 х 1 х 2 х 1), може да помогне за ускоряване на дишането ви. Нека видим какво могат да направят за вас различните дихателни поредици.

-   4х2х4х2: стимулира жлезите ви и масажира сърцето.
-   6 х 3 х 6 х 3: балансира емоционалното ви тяло и намалява безпокойството.
-   8 х 4 х 8 х 4: помага ви да влезете в медитативно състояние и балансира честотата на вибрациите в телесните ви клетки.
-   10 х 5 х 10 х 5: много стимулиращо и енергизиращо; ускорява метаболизма.
-   12 x 6 x 12 х 6: презарежда мисловната ви енергия; изчиства ума и обновява паметта.
-   14 х 7 х 14 х 7: предизвиква спокойствие на ума.
-   16 х 8 х 16 х 8: най-напредналата дихателна поредица - ако успеете да я овладеете, тя значително ще подсили цялостното ви благополучие и ще помогне за изясняването на кармичната ви пътека.


Пречистване на магическите меридиани/надм
Вече описах трите енергийни пътеки, които минават през аурата ни, и пряката им връзка с миналото, настоящето и бъдещето ни. Сега искам да придобиете навика, когато работите с определена емоция или мисъл, да си задавате въпроса с коя времева рамка е свързан емоционалният или мисловният модел: минало, настояще или бъдеще? Един от начините да го направите е директно да се запитате: „Откъде идва това: от миналото, от настоящето или от бъдещето?“ Обикновено подсъзнанието ви знае и ще видите как отговорът изскача в главата ви. Можете да използвате и автоматичното писане. За целта трябва само да седнете и да се отпуснете. Запишете емоцията в горния край на листа. Например: „Изпитвам гняв.“ После напишете: „Защо изпитвам гняв?“ След това оставете ръката си да пише автоматично каквото й хрумне. Може да се изненадате колко информация ще откриете по този начин. Когато намерите отговора, трябва да работите с тази времева рамка от живота си. пречистени. Те се замърсяват с негативни енергии, гъсти енергии, които носят вибрациите на злото и дисбаланса. Кое замърсява тази енергия? Първо, негативните ни емоции: злобата, омразата, безчестието, страхът и тъгата. Второ, негативните ни мисли: агресивните мисли; егоистичните мисли. Трето, дори храната, която ядем, може да повлияе върху тази енергия: прекомерно преработената храна, синтетичната храна, храната, която носи информация за смърт (например претоварването на организма с месо или преработени храни). За щастие има прости начини за изчистването на тези важни енергийни пътеки в тялото.

Изчистване на трите магически меридиани/надм
Започнете, като нарисувате проста диаграма на трите канала -Ида (миналото), Пингала (бъдещето) и Сушумна (настоящето).
Седнете спокойно, помислете за каналите. От кой канал по-лучавате най- много енергия? Опитайте се да решите в какъв процент се проявява всеки канал в живота ви.  Например 60% настояще, 20% минало, 20% бъдеще. Осланяйте се на интуицията си, за да решите кой канал е най-чист. Кой се е проявявал най-много в живота ви? След това оцветете всеки според доминирането му живота ви. Това ще ви помогне да си представите функцията на канала.  Сега сте готови да направите упражнението за балансиране на меридианите. Идеално е за редовно практикуване, за да установите дали взимате енергия от миналото, настоящето или бъдещето.

-   Съблечете се и вземете душ (нормална температура).
-   Преди да влезете под душа, си представете, че лъчи светлина слизат върху вас отгоре.
-   Сега влезте под душа. Върху вас се стича чиста вода. Нагласете душа така, че струята да бъде силна, а не на малки струйки. Оставете водата да се стича по гърба ви от лявата към дясната страна. Можете да го направите, като отдръпвате тялото си от водата и после отново го приближавате.
-   Преди да свършите, останете няколко секунди под душа, така че струята да пада над върха на главата ви (коронната чакра), и поставете дланта на дясната си ръка върху слънчевия си възел, а лявата си длан - върху нея. Дишайте леко и си кажете спокойно и уверено: „Аз съм тук и сега.“ В Представете си, че водната струя пречиства трите ви основни меридиана. Вижте как струята почиства каналите, отмивайки всички нечистотии от вътрешните им стени.
-   Отделете поне три до пет минути за цялата медитация. През цялото време останете съсредоточени върху измиването на каналите - нека фокусът ви бъде силен. Напомняйте си, че в сърцето си знаете какво искате да постигнете, а в слънчевия си възел имате силното желание да го направите, да го завършите. Ако искате, докато работите с водата, можете да работите и с цвят, като си представите, че предпочитаният от вас цвят се излива във вас заедно с водата и промива тялото ви.
Активен
cherry
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 410


Любовта е смисъла на живота.


« Отговор #14 -: 05-05-2014, 10:49:23 »

Хм,хм,хм...
Според този сайт аз имам свръхактивна седма чакра.
Какво ли ще кажат специалистите от Байконур по този въпрос? помощ ухилен
Активен

„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир
Мими
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 131


« Отговор #15 -: 22-05-2014, 21:29:07 »

Размертикосани трета и четвърта. Случайно или не, откакто започнах да променям навиците си, у дома има предимно жълти и зелени плодове и зеленчуци. Пък в новото  жилище, което ми е от пет месеца, акцентът е виолетов. Нещо братята ми го говорят шъ знайте.
Само не разбрах  кога са свръхактивни или заспали.

 черешки свърза ли се с кораба-майка вече?
Активен

Най-доброто време да променя живота си беше преди двадесет години. Второто най-добро време е сега!
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« Отговор #16 -: 28-05-2014, 15:53:13 »

Само не разбрах  кога са свръхактивни или заспали.
Извинявам се Мими, не съм видяла, че си писала. Ето този тест, които ми показа резултатите: http://www.newage.bg/tests/ Има и други интересни. Smiley Сега си го направих отново и ми показа значително подобрение. 3та чакра ми е на 93%, което е добре, ако е истина.  ухилен
Активен
ribkata
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 309« Отговор #17 -: 28-05-2014, 20:59:50 »

Понеже не обичам да чета по 2 пъти една и съща книга винаги си правя реферат с най-полезното от нея.  Smiley  заповядай, цвете Убедена съм, че точно тези енергийни центрове са нашия вътрешен доктор. Сега със сигурност знам, че трета чакра ми е абсолютно блокирана, а първа и втора са много слаби. Трябва да се приземя.  Smiley Искрено благодаря, Рибке!  flowers2много се радвам че ти допада, аз с превод на части от книгата заинтересувах някои познати с нейните съвети  Smiley
Активен
съншине :3
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 187« Отговор #18 -: 29-05-2014, 10:02:05 »

Книгата е уникална, има толкова много ценна информация в нея. За суровоядството, всякакъв вид пречиствания... Заслужава си няколко пъти да се прочете.  love_007 flowers2
Активен
Daniella
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 164« Отговор #19 -: 25-07-2014, 17:09:44 »

Бях чела за чакрите, но за обща информация ..
Днес си направих този тест от сайта който препоръчвате + още няколко теста есте. и съм повече от потресена за абсолютната точност на крайното тълкуване.
Като ги гледам съм от всякъде лилавееща се.. индиго аура + шеста свръх актива чакра..
Сега ми дойде на ум тази песен:
"Аз съм само цвят лилав -
люляк съм, люляк съм.
Аз съм само цвят лилав -
теменуга съм."
 Cheesy

.. e, не всичко е "лилаво" при мен..
Първата ми чакра е затворена на 28%.. ще се опитам да я отворя малко, но не вярвам да я балансирам скоро..
Втора и трета ми са слабо активни и като чета съветите, които сте писали тук .. ще трябва изцяло да променя някои навици за да ги балансирам..

Съншине, от коя книга са всички тези извадки?
Много ми стана интересно и благодаря за подробната статия тук Smiley
Запалих се сега да чета на темата и работя върху себе си на едно друго ниво..
« Последна редакция: 25-07-2014, 17:12:00 от Daniella » Активен

Stay Hungry Stay Foolish
Страници: [1] 2   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: