Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Лесни крекери  (Прочетена 14299 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
iris
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


« Отговор #20 -: 12-01-2017, 23:28:50 »

Друг вариант за ферментация - да направиш кисело млеко от граховото брашно.
Разреждаш с малко студена вода брашното, после добавяш топла вода и закваска за кисело мляко, завиваш съдовете и оставяш на топло най-малко 10 - 12 часа. Не съм правила точно такова кисело мляко, но съм правила кисело млеко от орехи по този начин. Може да стане рядко, затова го сгъсти с чия или друго. Подправи го по желание -  за сладкиши - мед, за дресинг за зелена салата - лимон, чесън, олио.
Като се замислих, по-добре не я пробвай тази рецепта, тъй като граховото брашно, ферментирало или не, е сурово. Верно, че съм срещала твърдения, че при ферментация се неутрализират някои отрови, но знам ли кои и доколко? Японците правят тофуто, като загряват соята до 80-90 градуса, не разчитат на температура 30-40 градуса, както е при тази рецепта, която е подходяща за орехово кисело мляко от накиснати орехи. 
Активен
КамиБош
New
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1


« Отговор #21 -: 08-01-2018, 14:03:24 »

здравейте! имам въпрос относно брашната от семена.  трябва ли да се правят от покълнали семена?
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: