Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на DeNiro  (Прочетена 62742 пъти)

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #60 -: 27-01-2015, 11:13:38 »


Меню с преобладаващ плодов прием не би трябвало да е проблем, още повече касаещо приема на вода.
   Не случайно мин 500мл се пада на водата която е желателно да бъде приета и идва именно от плодове, но това е в съвсем смесен режим на хранене където плодовете са като екстра към менюто а не преобладаващи, това са случаите в които препоръчват да се приеме допълнително около 1.5л за да може да се балансира храната която не е непременно преобладаващо плодова/зеленчукова.

"медицината РУХВА.. Стана на парчета.. На РУИНИ! И биологията ПОТЪВА! И Физиологията! Потъват, потъват  като Титатик!
Затова  - Събудете се!!!!! Няма наука! Сами сме си, не разбирате ли! Дерзайте и споделяйте."цитата на Purelove.
Поздрави

    Предполагам се има предвид тук споделянето на промените които настъпват в тялото и ума с останалия свят, в следствие напр. на опитване на нещо ново, което не е все още норма за мнозинството.
    Това че няма наука мога да го разбера единствено ако го каже човек който е запознат достатъчно подробно в научните материи и се е убедил че те дават яснота до определено ниво, в последствие се е убедил че има още какво да се желае, но мисля почти само тогава.
    Някак би ми било странно ако не сме минали през науката да кажем че няма такава, все едно да искаме да се качим от първия направо на четвъртия етаж за да се огледаме от там, дори и да се озовем там по прекия път, ще ни даде ли това разбирането за това което ни е нужно за да осъзнаем целият процес по себеопознаване?


Денироо,  помниш ли какво каза преди месец?
"Не е ли моето собствено тяло най-верният ми съветник? Не само Тихия, аз също нямам нужда от авторитети и знам, че най-верният път е моят собствен."

А сега чувам друго:
"От една страна д-р Гайдурков издига на пиедестал яйчните жълтъци, но от друга страна според д-р Иванова, съотношението на омега 3 и омега 6 в тях не е от най-добрите, а аз ценя повече нейното мнение."

 :surpris_23:   tooth

   Жълтъците ги дават по 1 на ден за да си набавиш необходимият холестерол за деня, не че не може и повече да се консумират, но е препоръчително да се справиш с излишната енергия от тях.
   Не е ли сходно това със зависимостите към храните както и към авторитетите, 2 пъти думата д-р на един ред :)

За жълтъците: в 100гр продукт има Омега 3:  228mg    и Омега 6: 3538mg,
                        в един жълтък има:  Омега 3: 38.8mg и Омега 6: 601mg,

Ленено семе в 100гр продукт има  Омега 3: 22813mg и Омега 6: 5911mg,

Слънчогледово семе: в 100гр продукт има Омега 3: 74.0mg и Омега 6: 23048mg

   Толкоз с техническата информация, някой да забелязва нещо?   ::)


   Я по добре кажете младежи как да върнем Виолета обратно тук? Разбира се най-малкото престоя тука трябва да е приятен и комфортен и за нея и за форума. Все си мисля че човек дори и много принципен какъвто е всеки в някаква степен, е по-добре в името на обща добра кауза да прави компромиси и със себе си и с останалите.
   Не знам обаче дали един букет цветя ще са достатъчни!

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #61 -: 27-01-2015, 16:24:44 »

Привет Гроуи. Когато става дума за здравословно хранене е едно да се вслушам в думите на хора, като Гайдурков и Иванова(purelove), които изглеждат доста по-млади от реалната си възраст, а съвсем друго е да се цитират хора по на 60, но всъщност изглеждащи на 70 и повече години, само защото въпросните притежават титли, като доцент, професор, академик и т.н. В крайна сметка смятам, че външният вид никога не лъже, особено, когато се касае за здравето и хранителните навици на определен човек!
« Последна редакция: 27-01-2015, 16:26:32 от DeNiro »
Активен

cherry

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 411
 • Любовта е смисъла на живота.
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #62 -: 27-01-2015, 16:41:54 »

Понеже има спор за водата ще кажа, че сега, през зимата пия по около 2 литра на ден. Лятото-естествено повече. Всичко е строго индивидуално.
Пия по принцип страшно много вода (изворна). Дори гладуванията ми са водни, опитах и сухи дни, но...не са за мен явно... ???
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #63 -: 27-01-2015, 17:58:10 »

Ами, ако употребяваш още по-овкусени храни и изразходващ повече енергия, нищо чудно и 3 литра да подминеш! И аз пиех по 2 литра и повече вода преди време Чери, докато един ден не ми хрумна, че и водата е зависимост, която трябва да редуцирам. Казват урината била отпадъчен продукт, но за мене тя е тепърва готов за консумиране(от планетата) продукт, изпълнен със собствената ми жизнена енергия, който произвеждам за нея напълно безплатно. То е ясно, че организмът ми се и пречиства, чрез урината, въпросът е какво количество е нужно за пречистването? На мен лично напоследък около литър вода на ден ми е предостатъчно, а както казах, когато съм на плодове и по-малко. Освен това предпочитам органичната вода на плодовете, защото тя внася лесно-усвоими хранителни вещества в тялото ми. Същото се отнася и за соковете, докато обикновената вода влиза напълно празна, пък ако ще да идва и от най-чистият тибетски извор. Тоест взема много, пък не дава нищо насреща. И пак питам: как според вас живее индиецът Прахлад Яни без да поглъща дори капка вода?
  От снощи подкарах нещата малко "през просото". От тогава до сега си хапнах зелеви сарми, ролца от раци, бял хляб, орехов кейк.... В този смисъл все се каня да ви питам: как се справяте с ароматните благоуханията носещи се от гозбите на останалите членове на семейството, докато вие гладувате или докато се опитвате да спазвате някакъв суровояден режим? На мен лично ми е доста трудно и си провалям над 50% от гладуванията именно в моменти, когато жената готви някоя вкусотия.
« Последна редакция: 27-01-2015, 18:00:21 от DeNiro »
Активен

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #64 -: 27-01-2015, 19:17:16 »

   Хората се променят с възрастта без значение колко здравословно мислят или се хранят, и да Гайдурков е с модерна прическа винаги :) и в добра форма, purelove тя дори още не е на възраст... - младо момиче е!

Урината и изнася от тялото, много правилно, нали именно благодарение на това изнасяне някои хора оцеляват, други се детоксикират. Вероятно урината само ще изнася ползи от тялото на вън, ако то е изключително чисто,но колко от хората са супер, супер чисти, това е повод да се запитаме, напр. колко сме чисти всъщност.
    Обърни внимание на въпросите които задавам в предходния ми пост, не са маловажни!
 
   Индиеца го мернах на бързо, изглежда "внушително", макар и да се сещам за един начин как може да кара без храна и вода, мисля че в това си състояние и вид, не може да е от голяма полза нито на себе си, нито на околните много. Се пак в живота става въпрос не само за съществуване а и за развитие.
   Да го оставим да живее мирно и кротко така още 70-80г  :)

« Последна редакция: 27-01-2015, 19:23:54 от grow »
Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #65 -: 27-01-2015, 19:35:30 »

ДеНИро, след като има достатъчно много хора, които изглеждат по-млади, без да правят нищо за здравето си, то тогава логично  този критерий се обезсилва.  :-\  ( в причинно-следствените връзки не трябва да има изключения. )    

Втора отметка- Храненето е малка част от комплексът здравословни  мероприятия.Тоест - дори да има причинно-следствена връзка м-у младеещ човек и здравословният му начин на живот, то при въпросният човек ефектът би могъл да е за сметка на друго - на движение, липса на стрес, удовлетвореност от живота, щастлива любов и т.н..., а не на храненето му ( което би могло и да не е еталонно )

Трета отметка- Хората , прекарващи много време на открито, на слънце, на вятър.. определено изглеждат по-състарени. (Например достойните за уважение работещи селяни ) Няма как да е иначе.

Затова ,по-важно е "отвътре" как си , жизнената ти енергия на какво ниво е ..( а това вече може да се измерва )

Четвърта  отметка. Безспорно хората правят оценки   по-скоро емоционално , отколкото рационално..:)
                           Една красива жена винаги ще си намери по-лесно работа като счетоводителка, в сравнение с друга не така красива , макар , че в случая красотата им няма нищо общо с тяхната компетентност и способности :)
       На същият принцип хората преценяват лектори, лечители , президенти... млад и хубав ли е - значи и всичко останало му е наред :)   В един диспут винаги по-чаровният и по-добре комуникиращият има по-големи шансове :)
« Последна редакция: 27-01-2015, 19:49:30 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #66 -: 27-01-2015, 20:26:23 »

ДеНИро, след като има достатъчно много хора, които изглеждат по-млади, без да правят нищо за здравето си, то тогава логично  този критерий се обезсилва.  :-\  ( в причинно-следствените връзки не трябва да има изключения. )    

Втора отметка- Храненето е малка част от комплексът здравословни  мероприятия.Тоест - дори да има причинно-следствена връзка м-у младеещ човек и здравословният му начин на живот, то при въпросният човек ефектът би могъл да е за сметка на друго - на движение, липса на стрес, удовлетвореност от живота, щастлива любов и т.н..., а не на храненето му ( което би могло и да не е еталонно )

Трета отметка- Хората , прекарващи много време на открито, на слънце, на вятър.. определено изглеждат по-състарени. (Например достойните за уважение работещи селяни ) Няма как да е иначе.

Затова ,по-важно е "отвътре" как си , жизнената ти енергия на какво ниво е ..( а това вече може да се измерва )

Четвърта  отметка. Безспорно хората правят оценки   по-скоро емоционално , отколкото рационално..:)
                           Една красива жена винаги ще си намери по-лесно работа като счетоводителка, в сравнение с друга не така красива , макар , че в случая красотата им няма нищо общо с тяхната компетентност и способности :)
       На същият принцип хората преценяват лектори, лечители , президенти... млад и хубав ли е - значи и всичко останало му е наред :)   В един диспут винаги по-чаровният и по-добре комуникиращият има по-големи шансове :)
Безспорно високата физическа активност от рода на интензивни движения(ходене и всякакъв спорт), липсата на стрес, щастлива любов, професионални успехи, щастлив живот са също толкова важнии определящи фактори, колкото е и здравосовното хранене. Но ще ти споделя и още нещо друго в което вярвам за себе си: ако се храня здравословно и останалите неща би трябвало да са ОК. Така, че пак идваме на момента в който храната е определяща. Да не забравяме все пак, че ние сме това с което се храним.
Казваш, че работещите селяни изглеждали по-състарени. Ако това е вярно, по-скоро си мисля, че е така, не защото прекарват много време на открито, на слънце, вятър или/и дъжд, а по-скоро, защото тежкият физически труд състарява. Тоест има огромна разлика между висока физическа активност от рода на спортуване, ходене в парка, до офиса и обратно и между тежък физически труд на полето. Определено първите са полезни, докато последното състарява. Поне аз така си обяснявам нещата.
« Последна редакция: 27-01-2015, 20:31:48 от DeNiro »
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #67 -: 27-01-2015, 21:29:00 »

Дори гладуванията ми са водни, опитах и сухи дни, но...не са за мен явно... ???
:Content_14: :Content_14: :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #68 -: 27-01-2015, 21:33:14 »

В този смисъл все се каня да ви питам: как се справяте с ароматните благоуханията носещи се от гозбите на останалите членове на семейството, докато вие гладувате или докато се опитвате да спазвате някакъв суровояден режим?
Провеждам го извън голям град, извън семейство, извън работа - в санаториум. Цялото ми внимание и енергия - насочени само към очистване и възстановяване, подобряване на здравето ми...
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #69 -: 28-01-2015, 00:23:48 »

ДеНИро, след като има достатъчно много хора, които изглеждат по-млади, без да правят нищо за здравето си, то тогава логично  този критерий се обезсилва.  :-\  ( в причинно-следствените връзки не трябва да има изключения. )    
Можеш ли да дадеш пример за всеядни хора, които изглеждат фрапиращо млади за годините си. Аз се сещам само за една месоядна дама, която коментирахме преди години, но не мога да открия темата. Беше статия със сравнение между суровоядка, която изглеждаше доста по-възрастна за годините си и някаква месоядна дама от Лондон мисля. Спомням си, как накрая стигнахме до извода, че всъщност снимките в статията са подбрани доста тенденциозно. Сещам се веднага за обратният вариант, тоест за младолики хора, които се грижат за здравето си, като например http://vegebg.org/2014/kerin-kalabris/, а също така и за жена на около 80 годишна възраст, но изглеждаща на около 50, която Джасмухин представи на една от лекциите си в София. За сметка на това не се сещам за нито един всеяден човек, който да изглежда прекалено младолик за годините си.
Активен

zinaida

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 200
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #70 -: 28-01-2015, 09:36:21 »

 И аз да ви покажа една суровоядка, вие знаете за нея сигурно де , на 72 год е, имам я във Фейсбук
По този повод баба ми е на толкова години приблизително ,  далеч не изглежда така, но пък през ръцете й е минала и минава  толкова работа дори сега на 70 + години , която жената от снимката не би могла да си предстваи, не вярвам и да може да издържи на физическото натоварване , дори да иска....

https://www.google.bg/search?q=Annette+Larkins&rls=%7Bmoz:distributionID%7D:%7Bmoz:locale%7D:%7Bmoz:official%7D&tbm=isch&imgil=W2tppPKkLpjv8M%253A%253BR-92Tr8zV7HYIM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.thefruitdoctor.com%25252Fannette-larkins-ageless-raw-vegan-70-year-old-woman%25252F&source=iu&pf=m&fir=W2tppPKkLpjv8M%253A%252CR-92Tr8zV7HYIM%252C_&usg=__Z6NU8C7WUlxuXcDNtAPMkpVJcdA%3D&biw=1280&bih=615&ved=0CDEQyjc&ei=PYvIVNDoF8GBU9rgg_AJ#imgdii=_&imgrc=W2tppPKkLpjv8M%253A%3BR-92Tr8zV7HYIM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.thefruitdoctor.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F06%252Fannette31.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.thefruitdoctor.com%252Fannette-larkins-ageless-raw-vegan-70-year-old-woman%252F%3B300%3B589

По повод на гозбите и как се справяме- аз лично понякога не успявам да устоя (на зелеви сърмички, родопски пататник например), но пък в тези моменти се успокоявам , че ако насилствено си забранявам тези неща причинявам на себе си по-голяма вреда от колкото с консумацията им.
А  за Purelove , аз наистина много искам да се завърне , да споделя какво се случва с нея, дори съм мислила да й пиша (защото четейки форума вече толкова месеци и започвам да усещам участниците му близки, без дори те и да подозират разбира се ), но сметнах че не е уместно ...и така просто си се нядявам .....
Относно водата , навсякъде се тръби пийте , вода , пийте вода.. Ами то хубаво , чудесно, но като по принцип правиш нещо против волята си (тоест пиеш вода защото трябва, а не защото така ти идва от вътре) , пак е нещо насилствено за организма, дали е добре? Прочела съм 2 от книгите на Батманджелич, всичко ,което пише той звучи убедително, дори изпробвах момента с приема на вода при гастритни болки и имаше ефект.....но пък все си мисля , ако не ми се пие вода , трябва ли да се насилвам за това ...? При все че се храня сурово основно, единствено вечерята е готвена....
Активен

grow

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 519
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #71 -: 28-01-2015, 11:26:39 »


А  за Purelove , аз наистина много искам да се завърне , да споделя какво се случва с нея, дори съм мислила да й пиша (защото четейки форума вече толкова месеци и започвам да усещам участниците му близки, без дори те и да подозират разбира се ), но сметнах че не е уместно ...и така просто си се нядявам .....

    И ти се надяваш и DeNiro се надява....  :D, понеже са дружки и я споменава от време на време, затова приканих да се разговори темата, да направим нещо единно по въпроса, ние от наша страна, пък тя вече както обича.
   Не видях да има реакция досега по повод това което написах, явно не е имал възможност да го прочете , както и да е, може пък аз да съм в грешка нещо и да не знам :surpris_23: 

Активен
If you are,you breathe,If you breathe,you talk,If you talk,you ask,If you ask,you think,If you think,you search,If you search,you experience,If you experience,you learn,If you learn,you grow,If you grow,you wish,If you wish,you find,If you find, you doubt,If you doubt,you question,If you question..

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #72 -: 28-01-2015, 11:56:16 »

Аз познавам жена, която е повече от 20 години вече на сурова храна.Аз също основно съм на сурова храна, само пролет и есен при силни болки от язвата употребявам варени и печени картофи.
Относно това - как трябва да се храни човек ? мисля, че зависи много от здравословното му състояние.Моята позната е вече над 75 годишна и всеки прием на топлинно - обработена храна предизвиква силни болки в бъбреците. / била е за хемодиализа навремето /Същото е и при мен, аз също имам заболявания, за които пълното суровоядство оказва положителен ефект.Хората, които са здрави могат да ядат всичко, но когато организма е болен е много по - различно.
Когато през пролетта употребявам варени картофи те не дразнят язвата ми, но се отразяват зле на други органи - чувство на дискомфорт, болки, лишеи и зачервяване на кожата.Когато човек употребява смесен режим на хранене и няма болки по тялото нищо не може да разбере.За него всичко е в норма.
Относно подмладяването - то зависи основно от генетични фактори.Моята баба се хранеше смесено и живя дълъг живот, но си произвеждаше само домашна храна и никога не беше боледувала.Когато обаче организмът преболедува той се състарява, дори и да приема само сурова храна процесът на възстановяване е бавен.
За водата - трябва да се приема, но за хора спазващи пълно суровоядство не е толкова необходима ,защото те приемат соковете на растенията в суров вид под форма на салати, сокове, смутита, шейкове.
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 4053
 • дипломиран рекреативен специалист
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #73 -: 28-01-2015, 12:22:26 »

« Последна редакция: 28-01-2015, 12:24:55 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #74 -: 28-01-2015, 13:30:20 »


А  за Purelove , аз наистина много искам да се завърне , да споделя какво се случва с нея, дори съм мислила да й пиша (защото четейки форума вече толкова месеци и започвам да усещам участниците му близки, без дори те и да подозират разбира се ), но сметнах че не е уместно ...и така просто си се нядявам .....

    И ти се надяваш и DeNiro се надява....  :D, понеже са дружки и я споменава от време на време, затова приканих да се разговори темата, да направим нещо единно по въпроса, ние от наша страна, пък тя вече както обича.
   Не видях да има реакция досега по повод това което написах, явно не е имал възможност да го прочете , както и да е, може пък аз да съм в грешка нещо и да не знам :surpris_23: 


Нямам представа, какво точно визираш Гроу, но си мисля, че така или иначе purelove е прочела всичко изписано по неин адрес. Щом не е взела участие към настоящият момент, вероятно няма и да вземе такова. Реално погледнато, всички които пишеха срещу нея преди време, отдавна вече не посещават форума. Явно е, че въпросната си има своите мотиви да не се връща. Ако поддържаш скайп контакт с нея, би могъл просто да я попиташ.
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #75 -: 28-01-2015, 18:15:50 »

....
Относно водата , навсякъде се тръби пийте , вода , пийте вода.. Ами то хубаво , чудесно, но като по принцип правиш нещо против волята си (тоест пиеш вода защото трябва, а не защото така ти идва от вътре) , пак е нещо насилствено за организма, дали е добре? Прочела съм 2 от книгите на Батманджелич, всичко ,което пише той звучи убедително, дори изпробвах момента с приема на вода при гастритни болки и имаше ефект.....но пък все си мисля , ако не ми се пие вода , трябва ли да се насилвам за това ...?

Чааак след поне 2 много продължителни почиствания(въздържания), през 12 месеца, след края на второто захранване, можем да смятаме, че горе-долу сме възвърнали истинските си инстинкти и можем да им се доверяваме.
В обичайното ни състояние усещането за колко вода ми се пие е резултат от всички натрупвания и навици от ранното детство и само изглеждат естествени. Доказателство, Зина, е споменатия от теб случай с гастритни болки. :flower:

Тая сутрин в 8 часа жена почти нагруби продавачка, задето се бави и не може да й продаде бленуваните цигари. Виждах, че е била хубава, дори хубавица... И тя си мислеше, че естествените й "инстинкти" в това време копнеят за цигара....! :Content_4 - emotloader:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

DeNiro

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 649
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #76 -: 28-01-2015, 18:28:47 »

Вов вероятно иска да каже, че в резултат на вредните ни хранителни навици, намалява жаждата за вода в организма. Но аз си мсиля обратното: заради вредните хранителни навици жаждата е изкуствено завишена, защото именно след употреба на изкуствено осолени и подсладени преработени храни, тялото крещи"искам вода", тоест в случая жаждата се увеличава, а не намалява.
Пак казвам, че за мен истината е в баланса и затова пия вода, колкото тялото ми иска. Факт е че при употреба само на растителна храна, тялото се задоволява с много по-малки количества питейна вода.
http://fitwell.bg/Да-пием-ли-вода-насила-_l.a_i.33462.html
« Последна редакция: 28-01-2015, 18:40:18 от DeNiro »
Активен

Тихия

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 740
 • Болката е неизбежна. Страданието - по желание.
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #77 -: 28-01-2015, 19:13:38 »

Бях писал преди в този форум и ще го повторя. С напредването на годините, рецепторите за жажда умират постепенно. Не чакайте да ожаднее те за да пиете вода. Твърде късно е.
Активен
Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.

zinaida

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 200
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #78 -: 28-01-2015, 19:26:16 »

Е та аз нямам 30 години.Толкова ли съм закъсняла Тихий? Какво ли да мислят тогава по-възрастните от мен.....
Активен

Ros

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 614
Re:Дневникът на DeNiro
« Отговор #79 -: 28-01-2015, 19:53:09 »

Както за всичко останало, така и количеството дневен прием на вода е индивидуално.
Всякакви норми и препоръки "отвън" са  безпочвени. :)

Основно правило за мен е да се пие според чувството за жажда, без насилие.
Има и друг момент, апетитът (за пиене на вода) идва с пиенето. :)

Аз в детството си пиех безбожно много вода и имах неутолима жажда. :)
Но всичко това е било в резултат на неправилно хранене.Консумирах предимно готвена храна с много месо, при това изключително вкусно приготвена. :Appetit_17:

Сега, доста по-късно ;), се храня предимно със сурова храна, като преобладават плодовете и малко готвена.
Чувството ми за постоянна жажда изчезна и пия доста по-малки от "общоприетите норми". :)

Вов вероятно иска да каже, че в резултат на вредните ни хранителни навици, намалява жаждата за вода в организма. Но аз си мсиля обратното: заради вредните хранителни навици жаждата е изкуствено завишена, защото именно след употреба на изкуствено осолени и подсладени преработени храни, тялото крещи"искам вода", тоест в случая жаждата се увеличава, а не намалява.
Пак казвам, че за мен истината е в баланса и затова пия вода, колкото тялото ми иска. Факт е че при употреба само на растителна храна, тялото се задоволява с много по-малки количества питейна вода.
http://fitwell.bg/Да-пием-ли-вода-насила-_l.a_i.33462.html

Напълно съм съгласна с теб, DeNiro . :)

И още нещо по въпроса за пиенето на вода.Едно неутрално, според мен мнение:

http://e-vestnik.bg/4271/%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%B6%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8/
« Последна редакция: 28-01-2015, 19:55:56 от Ros »
Активен
 

Страницата е създадена за 0.194 секунди с 22 запитвания.