Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоДуховно израстванеТема: Да им имаме "духовното израстване" и "евроатлантическите ценности"..
Страници: 1 [2]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Да им имаме "духовното израстване" и "евроатлантическите ценности"..  (Прочетена 14310 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
iskrena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1111


« Отговор #20 -: 11-06-2015, 23:33:10 »

Ти сериозно ли вярваш, че някой на Запад съвсем реалистично обмисля превантивен ядрен удар срещу Русия? Стига, ве, човек...

Емо, я пак прочети предишния пост на Бино, започващ така:

"Съвсем честно , изненадан съм, че май никой  не схваща смисълът  "

с горното ти само доказваш колко е прав човекът да се чуди    амии... знам ли
явно е толкоз изумен, че не е могъл даже да ти отговори  ухилен
Активен
Тихия
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 741


Болката е неизбежна. Страданието - по желание.


« Отговор #21 -: 12-06-2015, 01:06:21 »

Голямо веселие тука. Важно е духовният живот да процъфтява. Кой какво казал и разбрал, едва ли е от значение. Поздрави от Ню Йорк.
Активен

Да виждаш е събитие на съзнанието, а не зрителна реакция.
emo75
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 222WWW
« Отговор #22 -: 12-06-2015, 07:07:46 »

Ти сериозно ли вярваш, че някой на Запад съвсем реалистично обмисля превантивен ядрен удар срещу Русия? Стига, ве, човек...

Емо, я пак прочети предишния пост на Бино, започващ така:

"Съвсем честно , изненадан съм, че май никой  не схваща смисълът  "

с горното ти само доказваш колко е прав човекът да се чуди    амии... знам ли
явно е толкоз изумен, че не е могъл даже да ти отговори  ухилен

И аз съм изумен от такъв тип писания, които провокират темата.
По същата логика можем да напишем, че 90% от руснаците са алкохолици, които не вдигат самолета и мечтаят за световно господство дори с цената на трета световна война.
Какво общо има политиката с "духовно израстване" и с това, че във всяко общество мнозинството са профани?! Да не би в Русия масата да е тибетски лами с ренгенови очи  браво, аплодирам
Активен
бате Бино
Заместник админ
Hero Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 3873


дипломиран рекреативен специалист


« Отговор #23 -: 12-06-2015, 08:55:27 »

Оо, Тихий, чест е за нас, че не ни забравяш дори от града на духовния живот  flowers2
Забавлявай се , само внимавай да не те арестуват  за употреба на  "несертифициран" плод (или бадем), както и за самолетен тероризъм, който би могъл да извършиш със забравената в ръчния ти багаж  пластмасова виличка от пържените  картофки .  парти  
« Последна редакция: 12-06-2015, 09:23:03 от бате Бино » Активен

Болницата беше прочута със своите готвачи.
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #24 -: 12-06-2015, 09:04:51 »

 
Спордед мен, клипът на Май Дайс е скалъпен при положение, че между отделните интервюта и кадри се губят моменти? Тоест не се знае, колко отговора "против" петицията може да е получил Майк по време на въпросните липсващи моменти. Видно е, че е сложил само един подобен отговор за цвят. Забележете как въпросният Майк се подсмихва зад гърба на някой от участниците. Това е видно и от мимиките и жестовете му по време на всичките записи. Дори обяснява по начин, който кара участниците да приемат ситуацията нормално и да не се замислят много много. Е, очевидно е, че подписалите се не притежават много прозорливост и интелект.
 Видно е, че клипът на този човек представлява провокация насочена към собственото му общество или конкретно към последователите на канала му в youtube на тема "Вижте колко лекомислени хора има сред обществото ни".
 

Поздрави
 
Активен
DeNiro
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


« Отговор #25 -: 12-06-2015, 09:07:17 »

Ти сериозно ли вярваш, че някой на Запад съвсем реалистично обмисля превантивен ядрен удар срещу Русия? Стига, ве, човек... Падаме на нивото отпреди три десетилетия: мирни първомайски манифестации на фона на огромни плакати с карикатури на хищния Чичо Сам, който готви ядрен апокалипсис, за да задоволи мазохистичните си имперски импулси  ухилен И после едночасова емисия новини по единствената телевизия, в която единствената международна новина е как пацифисти лягат пред входа на американска военна база в Западна Германия срещу разполагането на ракети "Пършинг".
И черешката на тортата: вечерта на събранието на входа оф-активистката дръпва едночасова реч срещу хищната американска политика и безумието на Рейгън.
Подкрепям
« Последна редакция: 12-06-2015, 09:09:28 от DeNiro » Активен
donna
Full member
***
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 128


« Отговор #26 -: 12-06-2015, 10:25:47 »

Аз не виждам какво се учудваш, бате Бино, по-лошо ще става, по-хубаво няма да става. Но войната няма да дойде от там, споко.

Не знам доколко е вярно, скоро гледах един филм, в който разказваха, че по време на втората световна война немците са правили проучвания в концлагерите. Докладвали са на Хитлер, че почти 100 процента от рускините до 24 годишна възраст са девствени, а мъжете са много привързани към семйствата си. Предупредили са го, че трудно ще победят нация с такъв висок морал. Немците не са победили Русия, затова пък след войната САЩ започват да водят война с Русия. Като май предварително плана са го приложили в собствената си страна. Целта е разлагане на обществото, за да може да се управлява по-лесно. Планът е малко по-надолу.

В един от филмите си преди 2-3 години по БНТ Горан Благоев наглед показва как се променя и изопачава съзнанието на нашите деца още от първи клас в училище... А аз мисля, че е възможно това да става още от детските градини.

А ето и плана на Алън Уелс Дълес - "Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици... наши съюзници и помощници в самата Русия.

Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ - руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост.

В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене - всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел...честността, порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото...

Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове.

Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става... Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните  корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити.

Ето така ние ще направим. "

За съжаление този план се прилага успешно не само в Русия, но и във всички останали държави в света. Включително и в България.
« Последна редакция: 12-06-2015, 10:36:54 от donna » Активен
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1044


Познай себе си.


« Отговор #27 -: 12-06-2015, 19:36:18 »

Хммм, този план ми изглежда да е нямал почти никакво значимо въздействие в сравнение с това, което самите комунистически партии си направиха:
1. След идването на Сталин на власт е отменена въведената от Ленин Новая Экономическая Политика (известна като НЕП), отново са "национализирани" (всъщност - напълно незаконно и неморално ограбени) средствата за производство (на материални и духовни блага и на услуги). Дори само това действие повлия силно отрицателно, напр. СССР почва отново да внася пшеница, вместо да изнася, както е било при НЕП.
2. В СССР, България и др. на ръководни места се назначават партийни хора, а не истинските, естествено отгледани предприемачи. Тези партийни хора всеки ден вземат решения - некомпетентни, в много случаи напълно грешни. Говоря за стотици хиляди администратори-ръководители, по няколко решения - всеки ден! Това са милиарди грешни решения в годините.

Дори само изброените причини, без усилията на Дълес, Чърчил и пр., пак изопачаваха развитието ни, обезсмисляха морални и пазарни категории, направо спираха развитието на науката... Примери безброй, няма да посочвам.

Тоест, душевно болните хора, успели да се домогнат до властта и задържащи се там с цената на невиждана подлост, жестокост, опростачване на народите (напр. шпиономания), със своята изключителна икономическа, културна, политическа, духовна и пр. некомпетентност, доведоха, въпреки жестоката експлоатация на труда на народите, до краха на т. нар. "социализъм". В тези процеси усилията на САЩ, Великобритания и др. са само малка добавка и не биха имали никакъв успех, ако не бяха 1. и 2. ...
А те - малък брой хора, успели да прокарат законното създаване на частната фирма Федерален резерв (САЩ) най-вероятно са предизвикали всички войни през миналия век и продължават в този (Ислямска държава и пр.)...
Същевременно е видно, че те не са всесилни... и т.н.
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
Мими
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 131


« Отговор #28 -: 12-06-2015, 20:24:15 »

Интересни факти, Вов, но мисля, че темата беше за това, че в американците продадоха купища книги по въпроса /и не само книги, разбира се/ за духовното израстване - да бъдем добри, прощаващи, да управляваме живота си, закон за привличането и всички други неща, които сме чели. А всъщност се оказва, че с лека ръка са готови да започнат трета световна война  и дори фактът, че нямат никаква информация по въпроса не ги вълнува.

Тъп народ са те, според мен, де.

Написах го по-добре, преди да ми изтече сесията и да трябва отначало...  ама че съм
« Последна редакция: 12-06-2015, 20:28:44 от Мими » Активен

Най-доброто време да променя живота си беше преди двадесет години. Второто най-добро време е сега!
Vov
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1044


Познай себе си.


« Отговор #29 -: 13-06-2015, 12:54:54 »

Мими, според мен темата тук е, да не забравяме, че както у нас, така и навсякъде по света мнозинството хора чива и вижда само големите заглавия по медиите, не мисли, не се интересува от висши подробности и може да бъде заблудено, излъгано много лесно.

Преди години друг щатски журналист проведе цяла предизборна кампания с лозунга "Гласувайте за Фикус!" И Фикус спечели достатъчно гласове да стане член на Конгреса!
През цялото време, на всяко предизборно събиране, много близо до оратора се виждаше огромна дървена саксия с еднометров фикус...
 Всичко това е просто илюстрация, показваща състоянието на общественото съзнание, уязвимостта му към лъжи...
Иначе знаем, че вземащите решения не са такива идиоти, макар че биха искали да изтрият(отслабят) Русия, Китай, Индия Европейски Съюз...
Активен

Искам да променя света - започвам от себе си.
namonaraqnaq
Full member
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 140« Отговор #30 -: 17-07-2015, 10:20:05 »

"Ако въпросният Майк Дайс е осъществвявал допитвания до разни единици хора, които са с крайни националистически интереси, това е друг въпрос, защото такива хора има навсякъде по света, но те са единици предполагам в цял САЩ.
За съжаление не са единици, единици са мислещите хора, не само в САЩ, но и навсякъде. Какви доказателства да дам за последното, ако приемем, че положението, в което се намира света в момента и двете световни войни не са достатъчни? Тъплпата е обект на изследване от моб психологията, има интересни факти и констатация. Сещам се за експеримента на Соломон Аш за комформизма, на експериментът на Милграм - също, има и други. Имаше един филм също "Вълната" мисля, че се казваше, по действителен случай.
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемПречистване на духа и тялотоДуховно израстванеТема: Да им имаме "духовното израстване" и "евроатлантическите ценности"..
Отиди на: