Начало   Помощ Вход Регистрация  
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиТема: Домашен ябълков оцет
Страници: [1]   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Домашен ябълков оцет  (Прочетена 2307 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
TodHuk
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 67


be water..


« -: 13-09-2016, 06:48:57 »

Относно рецептата за домашен ябълков оцет - в общи линии е ясна.

Въпроса ми е добре ли е да се прави с пчелен мед?
Не се ли променят/изчезват/намаляват/влошават качествата на меда след ферментацията?
Някои има ли информация в тази насока?
Активен

Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 443


« Отговор #1 -: 13-09-2016, 07:18:37 »

Аз правя ябълковият оцет като смилам добре почистени от гнилите части ябълки на каша с машинка за мелене на месо.Ако са повече ги смиламе с домашна ярномелка.Не се почистват от семенните части, не се белят.Добавям мед при започване на ферментацията в тази ябълкова каша и след ферментацията става чудесен оцет.Той сам образува гъба и е много вкусен и полезен.Но трябва да се използват стъклени съдове за съхранение на кашата, може да се пробие от оцета някоя тенджера.Имам и такъв случай.Така,че трябва да се внимава.Ако ябълките се нарежат на тънки парченца и се залеят с вода тогава оцетът става по - разреден.Пак се слага мед и се затискат ябълките да не изплуват с капак.Трябва и в двата случая сместа с ябълки да се разбърква 2 - 3 пъти седмично за по - добра ферментация.
Поздрави !
Активен
TodHuk
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 67


be water..


« Отговор #2 -: 13-09-2016, 08:41:11 »

Добре, но не е ли безсмислено захарта да се заменя с мед, тъй като до пълната готовност на оцета меда е напълно разграден и изконсумиран от оцетната гъба. Или пък това, че се храни с мед е по-добре за нея?
Активен

Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна
Elia
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 443


« Отговор #3 -: 13-09-2016, 09:05:19 »

Tod Nuk,
захарта е изкуствен, измислен от човека продукт.А медът е естествен, натурален продукт.Няма място и за сравнение между двата продукта.Навремето рядко се е използвала захар.А сега масово само захар се използва.
Поздрави !
Активен
TodHuk
Jr. Member
**
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 67


be water..


« Отговор #4 -: 26-09-2016, 20:06:54 »

Интересно видео за ябълковия оцет и PH-то:
http://lchf-bulgaria.com/yabulkov-ocet-otslabvane-polzi/
Активен

Когато пациента иска да оздравее, медицината е безсилна
Страници: [1]   Нагоре
Изпечатай
Форум Земя назаемСуровоядствоРецептиТема: Домашен ябълков оцет
Отиди на: