Моля ви, помогнете! Случаят е спешен. Става дума за следното...
Баба ми, на 83 години, взе че си счупи крака по много гаден начин, в резултат на което се наложи операция за смяна на тазобедрената става... Дотук добре. Операцията мина успешно, изглежда добре й понася, вече и проходи по малко (още няма и месец от счупването)... Само че се почват и проблемите
.
От години баба ми има паркинсон, за който взема съответните лекарства... Имаше и слаба (до този момент) форма на склероза - контролирана също с лекарства. Отврат, знам, но няма как. Като капак има и остеопороза.
Изглежда обаче подобни операции се отразяват зле на хора с такива болести, защото изведнъж проблемите с паметта се засилиха
. Коварното в случая е, че все е на "периоди" - женицита часове, понякога дни наред, си е напълно добре с главата, до един момент, в който получава тотално затъмнение... нищо не помни, не знае къде е и изобщо, става опасно за нея... Отделно сега й се дават още химии, за да укрепне по-бързо, само че те допълнително влошават положението
.
Та, моето мнение е, че ако баба ми си прочисти хубаво организма от тези химии, а и не само (храненето й от години е под всякаква критика - само месо, хляб и сирена, тук-таме някой плод, като за украса), проблемите й до голяма степен ще се пооблекчат. Само че откъде да се започне? Трудна работа е, при положение, че никога не се е правело нищо подобно... Плодовият режим ще помогне ли? Или гладуване на сокове? Може би някое омекотено пречистване на черния дроб, като за изтощен, възрастен човек?
Трудно ще ми бъде, защото и доста малка част от роднините биха ми оказали подкрепа в подобно начинание, но мисля, че съм длъжна поне да опитам да възстановя малко от щетите на този посъсипан организъм, та да предпазим бабчето от... една участ, която си е по-лоша и от смъртта
.
Моля, дайте някакъв съвет! Откъде би било удачно да се започне в случая? И откога - колко време трябва да се изчака след операцията, за да се почнат изчистванията, трябва ли първо да поокрепне и да проходи напълно? Или ако не е добре да се правят агресивни процедури, поне как да се намалят до минимум вредните ефекти от проклетите лекарства? Ако имате време, ще съм ви благодарна да дадете съвет. Много мерси!