Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дайте да измислим нещо по въпроса ;)  (Прочетена 5841 пъти)

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059

Хора,дайте да измислим нещо....Сега да ви кажа за какво говоря де.Преди 2 дни си изкълчих крака ,ама БРУТАЛНО.Веднага на чекракчия(аз понеже лесно си кълча разни работи и съм като абонирана за него-много е добър :D),намести ми го човека,каза какъв компрес да си сложа и така.Обаче имам оток,съответно не мога да вървя,абе като малко дете съм  :D-грижат се за мен.Даже ходя с патерици-ужас.И мисълта ми е :дайте да измислим нещо за този оток.Някой има ли идея как да го третирам,за да спадне,ама говоря за нещо дето да е проверено и наистина да действа,че не ми се правят опити в това състояние.Това ме интересува.
П.с: не пиша често тук понеже имам проблем с кирилицата и трябва всичко да го прекарвам през кирилизатора и  то .....става утре докато напиша 2 реда.Но пък чета какво пишете вие.
 :D ;) :-*
« Последна редакция: 13-12-2009, 08:05:25 от vasilena »
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
Re:Дайте да измислим нещо по въпроса ;)
« Отговор #1 -: 13-12-2009, 11:58:31 »

Аау, Васе, каква си ни екстремна спортистка- авантюристка! :) Хрумват ми две неща- лук или суров картоф. Настъргва се или нарязва и се прави компрес на мястото. За лука не си спомням дали ми е помагал, но настъргания суров картоф ми "изсмука" за 2-3 вечери топче в гърдата, което искаха да ми махат оперативно. Но за оттоци обикновенно знам че се слага лук. Дано скоро да се оправиш, милата тя!  :kisss:  :love_006 - emotloader:  :peperudi:
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #2 -: 13-12-2009, 12:31:59 »

Аз викам дай да оправим кирилицата. С каква програма си на компа?

За крака не мога да помогна, щото не ми се е случвало да стигам до компреси.
Навремето като дете ми се поду единия пръст на ръката, имаше гной. Баба го оправи за една нощ. Сложи ми домат.
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #3 -: 13-12-2009, 12:33:11 »

Васе, и аз знам за лук и картоф. Дори се сещам за една случка - бях ей така го навехнала крака от много танци на една сватба. После една баба ми направи компрес от суров лук, картоф, но незнам защо някой ми сложи и едно яйце. Реших да отида и на лекар обаче, понеже незнаех дали е счупено, навехнато, изкълчено. Там като ме видяха докторите и викат :" А, ти манджа ли си забъркала някаква? И си я сложила върху крака! Ами да беше я опекла." Аз толкова много се ядосах, че ми се подиграват. Мен ме боли, те майтап им се струва.
Активен

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #4 -: 13-12-2009, 13:28:16 »

Вери, мойта баба пък за венците ми казваше да си слагам домат.
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #5 -: 13-12-2009, 15:56:15 »

Аз викам дай да оправим кирилицата. С каква програма си на компа?
И аз тва викам ;D Васе, с Windows ХР ли си? Flex Type е добро решение на твоя проблем ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
« Отговор #6 -: 13-12-2009, 17:37:07 »

Васе и аз съм чувала за лук че помага при отток. Пробвай!
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
« Отговор #7 -: 13-12-2009, 17:40:29 »

Не не, Флекс тайп. За кирилицата на Инжинера става дума. Ако не се справите, ще ударим едно рамо.
Активен

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
« Отговор #8 -: 13-12-2009, 18:44:33 »

Vasilena, на майка  и се беше случило същото и си сложи крем Диклaк (не е натурално средство, но функционира много бързо)
Активен

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 13-12-2009, 19:13:39 »

Мерси за съветите,другарчета,тази вечер ще пробвам тази работа с картофа......Ама ако знаете колко тъпо си го изкълчих хахаххха,то поне да бях на спорт някъде....Като взех малкия от ясла и такава в супер настроение (щото бях на медитация преди товa) си мисля как ще отида на танци после, и както слизам по стълбите в яслата, и на ПОСЛЕДНОТО стъпало се зазяпах в една майка с дете пред мен и праааас -стъпих на криво  :D :D,ама се стоварих с цялата си тежест...И направо ми причерня.Ама сега е по-добре де,после с картофа се надявам съвсем да стане работата.Утре ще кажа каква е хавата.
Пък за програмата-XP е да...от 2 седмици насам е XP. Сега се надявам да оправят въпроса с кирилицата,взех да гледам losho и казах,че ми писна с този кирилизатор  ;).
И пак-мерси за съветите :-*
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
« Отговор #10 -: 13-12-2009, 19:25:35 »

Васе, къде ходиш на медитация? А на танци? Ако искаш на лични пиши. Ама ми обясни по-подробничко как се чувстваш на тази медитация? Чувам много хубави неща, но искам да чуя от някой който лично е ходил.
Активен

Андрей

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 217
« Отговор #11 -: 14-12-2009, 08:56:02 »

Пък за програмата-XP е да...от 2 седмици насам е XP. Сега се надявам да оправят въпроса с кирилицата,взех да гледам losho и казах,че ми писна с този кирилизатор  ;).
И пак-мерси за съветите :-*
За навехнатото незнам. Съжалявам!
Но за кирилицата - НЕ ПОЛЗВАЙ ФЛЕКС ТАЙП!!! ЩЕ ТИ НААКА ШРИФТОВЕТЕ. Уйндоуса си има вградена кирилизация, ползвай нея.
« Последна редакция: 09-01-2010, 16:27:58 от Mep »
Активен
Не се бойте, че не учите, бойте се, че не мислите.
"A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within" : Will Durant

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #12 -: 14-12-2009, 15:40:52 »

:kisss:Навехнатото и отока се налагат със счукан лук и маслини с костилките...Хай на баба, лудетината ...шъ ти мини...бай,бай перушинка ,в д-то една гълъбушинка!!! :-*
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 14-12-2009, 17:22:52 »

:D :D :D :-*
Лук и маслини в комплект обичам ужасно много....най-много да си ги изям от  крака  :surpris_23:
« Последна редакция: 14-12-2009, 17:30:58 от vasilena »
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #14 -: 14-12-2009, 17:33:15 »

Васе,дръж ги по на високо :heart_2: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
 Майтапа на страна,по добре ли си? Ако ти е почерняло местото е счупено,да знаеш,дано не е  :fluretaa:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #15 -: 14-12-2009, 23:14:53 »

Васе ,ако си успяла случайно да се ототочиш с подръчни средства , следващият път бате Бино ще ти пошушне направо за тежката артилерия. :)   
Ама недей да бързаш да ти се налага все пак, нищо че ти е любопитно :) 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

vasilena

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #16 -: 15-12-2009, 08:53:11 »

Държа ги,държа ги бат Бенато :D,старая се  ;) :D.
Не,не е счупен,  изкълчен си беше,но се оправя лека-полека.Вече даже съм без патерици ,нищо че куцам и  още не излизам навън.
 :Content_22:
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
« Отговор #17 -: 15-12-2009, 16:01:26 »

Мога да ти кажа една изпитана рецепта, не е никак веганска, но изпитано работи. Компрес от свинска мас, сода за хляб и йод. Гадно е, но на 3-4-я ден нищо няма да ти има. Правиш си компрес вечерта и преспиваш с него, на следващата вечер отново и така докато не се оправи напълно (но не повече от 10 дни).
Успех и възро възстановяване!
Активен

Страницата е създадена за 0.104 секунди с 22 запитвания.