Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: ЭМ-Курунга на Петр Аюшеевич Шаблин  (Прочетена 8 пъти)

tmcdos

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

Преди няколко месеца гледах едно видео на д-р Шаблин Националната идея за всички е една - дълголетие в което се разказва, че растителните и животинските белтъци практически имат абсолютно еднакъв химически състав, едно към едно. Единственото, по което се различават, е пространствената им конструкция - едните са с лява изомерност (или грубо казано, с "лява резба" - спиралата на белтъка се навива по часовниковата стрелка), а другите са с дясна изомерност (с "дясна резба" - обратно на часовниковата стрелка). Забравих кои бяха с лява резба - животинските или растителните белтъци.
Когато имаме добре работеща чревна микрофлора - тя успява да разгради растителните белтъци и след това да ги "пренавие" и така да синтезира животинските белтъци, от които се нуждаем. Ако микрофлората ни е много добра - тя е в състояние да синтезира всичките "незаменими" аминокиселини, както и липсващи витамини. Така дори хора, които са на монодиета - примерно пигмеите, които цял живот се хранят само с по 15-20 пресни фурми на ден - могат да получават необходимите аминокиселини и витамини.
Обаче докато се постигне такава микрофлора е изключително голям зор.

На уеб сайта има бегла информация относно технологията ЭМ-Курунга със симбиотични микрооранизми - https://shablin.ru/about/technology/

Предлагат се продукти както за наторяване в селското стопанство (с изключително добри резултати), така и за стомашно-чревния тракт. Препаратът "Байкал ЭМ-1" изглежда е наличен и в България - или поне е бил, сега покрай световната обстановка не знам какво е положението (https://www.baikal.bg/catalog-details-bg-1.html) Малко е скъпичък, но според мен си струва.

ЭМ-Курунга доктора Шаблина струва 500 рубли, което прави около 10 лева. Обаче в момента естествено няма как да се достави. Препаратът съдържа около 80 пробиотични щама (лактобактерии, бифидобактерии, уксуснокислые, пропионовокислые и др., дрожжи, лактострептококки, ферменты, витамины, аминокислоты, минеральные соли – в натуральном устойчивом симбиозе). Микроорганизмите не се разпадат на отделни колонии, а действат като единен организъм, превъзхождайки в пъти действието, което биха имали взети поотделно. Стандартните фармацевтични продукти рядко имат повече от 25 щама (https://galen.bg/swanson-epic-pro-25-strain-probiotic-epik-pro-25-shtamov-probiotik-h30-kapsuli). Хайде, дори да имат по 35 - пак са далече от 80 щама, и то подбрани в симбиотична комбинация.

В библиотеката има няколко статии и видеа - https://shablin.ru/library/, не съм ги разглеждал подробно.

Като допълнение, във видеото на д-р Шаблин в шапката се говори, че стареенето и ракът в основата си представляват белтъчни молекули с грешната изомерност - или с повреди някъде по спиралата. Примерно спиралата се върти по часовниковата стрелка, и някъде по веригата изведнъж превключва обратно на часовниковата стрелка за няколко десетки аминокиселини, после пак става по часовниковата стрелка, по-нататък пак обръща обратно на часовниковата стрелка... Колкото повече такива повредени белтъци има - толкова организма ни е по-болен. По химичен състав са напълно правилни - обаче по строеж са повредени.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.127 секунди с 25 запитвания.