Привет и от мен
Добре дошъл, мързеливко
Според мен, Вери ти е казала доста добра алтернатива, аз лично поръсвам в салатите си или слънчогледово семе или използвам дресинг от сусамов тахан, някои използват смлян сусам, варианти много. Просто трябва да експериментираш и да избереш най-подходящото за себе си
В началото може да се почувстваш изгубен, все пак има 4-5 вида месо и толкова много зеленчуци, ядки и плодове
Относно това, че ядките ти дразнят гърлото, може би не ги дъвчеш достатъчно. Правилно е храната да се дъвче докато се втечни и преглъщането да е неволен процес, да става естествено. Аз лично ям много бързо и сега съм си наложила да дъвча всичко докато наистина стане течно, а не да преглъщам целенасочено. Ако все пак ти е кофти, накисвай ги
стават по-вкусни и млечни. Може да погледнеш менютата и рецептите на колегите, има добри идеи и ще ти спестят време и усилия
За мазнините, какво да ти кажа, студено пресованите мазнини са хубави от каквито и да било източници - зехтин, шарлан, ленено масло, конопено и моето любимо - орехово. Шарланчето е бюджетно решение, 3 лева литъра
а в зехтина, мисля, има най-голямо съдържание от така необходимите Омега мастни киселини. Аз се храня високо-мазнинно, тоест ниско-въглехидратно. Ако смяташ да използваш толкова мазнина, просто трябва да забравяш за хляб, картофи и сладки плодове в рамките на 2-3 часа преди и след приема на мазното. Така няма да си натовариш храносмилането и ще гориш по-ефективно, вместо да качваш (ако това ти е цел). Имай предвид, че високо-мазнинното хранене изисква период на адаптация от няколко месеца (2-3) през които трябва да си стриктен.
Има ресурси с информация в нета колкото искаш, само на човек да му се чете
Желая ти успех, и не се колебай да експериментираш - идва сезона на марулките