Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Лимец  (Прочетена 90599 пъти)

Daniella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Лимец
« Отговор #100 -: 09-09-2014, 21:24:22 »

Ох, сетих се за зърнената диета - ядеш всичко, което зърнеш  tooth

ох.. много се смях тук..  tooth
Активен
Stay Hungry Stay Foolish

Daniella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Лимец
« Отговор #101 -: 09-09-2014, 21:24:32 »

Мили приятели, събирам си рецепти за лимец  :angel:
Моля, споделете как си го приготвяте за празник и за делничен ден  :peperudi:

Предварително ви благодаря!  :flowers2:
Активен
Stay Hungry Stay Foolish

ribkata

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
Re:Лимец
« Отговор #102 -: 01-10-2014, 14:23:25 »

Мили приятели, събирам си рецепти за лимец  :angel:
Моля, споделете как си го приготвяте за празник и за делничен ден  :peperudi:

Предварително ви благодаря!  :flowers2:

аз ако не го изям суров, след накисване една нощ, правя за мен и сина нещо което сме кръстили протеинов хляб

100 гр лимец /смлян
30 гр ленено семе смляно
100 гр смлян бадем или готово бадемово брашно
3 яйца
щипка сол и лъжица мед
лъжичка сода

твърдо тесто, пече се на 180 гр
Активен

Daniella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Лимец
« Отговор #103 -: 02-10-2014, 07:09:15 »

аз ако не го изям суров, след накисване една нощ, правя за мен и сина нещо което сме кръстили протеинов хляб

100 гр лимец /смлян
30 гр ленено семе смляно
100 гр смлян бадем или готово бадемово брашно
3 яйца
щипка сол и лъжица мед
лъжичка сода

твърдо тесто, пече се на 180 гр


Звучи доста вкусно :)
Благодаря ти за идеята!  :flowers2:
Активен
Stay Hungry Stay Foolish

iris

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
Re:Лимец
« Отговор #104 -: 21-12-2018, 11:46:46 »

Здравейте.
Бихте ли споделили откъде се снабдявате с качествени зърна лимец за покълване. Този лимец, който аз купувам има много счупени зърна и го ползвам основно за хляб, но ми се струва напоследък, че и за хляб не е хубав.

От известно време правя хляб по една рецепта от тук https://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=1395.0 - хляб от лимец в три стъпки. Имам намерение да модифицирам рецептата като ползвам покълнал лимец вместо брашно от лимец. Затова търся качествено зърно.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.065 секунди с 22 запитвания.