:kisss:Ай, че хубава тема!!!Хе,хе... кои сме, от дека сме...,ама най-важното, май сте упущили...ЗА КАКВО СМЕ???
Аз не знам много по въпроса, но от това, което съм попрочела ми се чини ЧЕ:Трябва да сме наясно ЧЕ ДУШАТА е водещотото, когато се опитваме да си обясним живота и неговото инволюционно-еволюционно -историческо развитие на Планетата Земя!!!/ПРАВЯ ТОВА УТОЧНЕНИЕ И ЗАРАДИ постовете на Светльо с който щяхме едно време да дебатираме по някои върпоси ,след като се запознае с някои мой предложения...но нейсе...
Та на въпросът...Бог ражда Душите/проекто -програми/ като семенца и ги разпръсква в пространството да оплодят субатомния свят и да се Самосъздадат!!!/Е.Мулдашев/ТОВА САМОСЪЗДАВАНЕ започва инволюирайки/П.ДЪНОВ/ от най -малките материални частици и бавно и постепенно чрез завихряне и организиране, дисциплиниране на материята и нейните сили, енергии ДО НАЙ-СГЪСТЕНО,КОМПРЕСИРАНО СЪСТОЯНИЕ!!!ТОВА ,КОЕТО СМЕ НИЕ!!!дО ТУК Е ИНВОЛЮЦИЯТА!!!Слизане, по-точно попадане на Ангелите в тежката материя, която пригвоздява Душата, като в затвор /Платон, Ел.Блаватска/, която трудно устоява на натиска, получава се нещо подобно на високо нялягане и...започва повратния момент на Еволюцията на Душата, разсъбличане бавно и постепенно на видовете тела, материално, астрално, за да остане най-чистото, само от светлина...телата са 7/всички езотерици/.
Ха, познайте къде на Земята Душите са все още в инволюционно сътояние, междувпрочем процесът е постоянене, т.е. непрекъснато имаме Души в начале, среда и край на инволюция...и съответно в процес на Еволюция...Та....по този мнооооооооооооооого вековен път на Душите, тре преминават и през различни географскоклиматични области, с цел натрупване на опит да се справят с различни условия, тъй като условията са променливи- панта рей- всичко, тече...иииииииии съответно създавайки различни човешки колена- родове/Библията/, които се омешват помежду си т.е. по-млади Души се сродяват с по-стари и опитни/Платон/ се усвоява ЗНАНИЕТО И СЕ ТРУПА ОПИТ В УСВОЯВАНЕТО НА СТРОЕЖ НА МАТЕРИЯТА/МАЙКАТА/.
Та...Светльо, по този път Душата преминава през различни форми...от минералното, растителното и животинското царства.Но...в този път Рептилите/ако въобще са съществували според Б. М. /вероятно са си изживяли своя път.
Кое е Човешкото коляно-род дало началото на Човечеството...е това аз не се наемам да уточнявам...пък и не е толкова важно...според моето скромно бабешко мнение.По-важно е докъде сме я докарали и до къде можем да я докараме...съдбата си- индивидуална, семейна, родова...народна..