И на мен ми е кът времето, но лошото хранене, от което търсим изход, си е точно продукт на бързото хранене в комбинация с "високо продуктивно" земеделие по американски модел. Та и аз се чудя как да откъсна от времето си, за да направя някакви крекери или друго, ако искаш бързо, те ти Макдоналдс.
То и ти си права, но има и по-бързи сурови варианти. Като Сандокан с двата ножа нарязвам салата за минути и съм готов.
Христо първият път хляба ми стана клисав. Втория път стана още по зле а третия направо не можеше да се яде от киселост. И това за да го направя по здравословен. Като сметна усилията ми по завъждане на мая, месене, следене на часовете за втасване, кинтите за закваски ( биогая-та е 10 кинта ) и накрая някаква клисава гнус в името на здравословното. Това беше с хлябовете. На корема си имам половин кило сланина от едноседмичните ми хлебни приключения. Като не е квасен хляб глутена си стои и става пухкаво и вкусно, но пък фитатите били вредни, като го квасим и стане кисел, лепне ужасно и се чака дни да се закваси. Не си заслужава ни времето ни вкуса. Да не говорим, че Уестън Прайс не е видял никаква полза от яденето на хляб по света.
Домати, краставици, магданоз, лук, репички, малко зехтин и след 5 минути ядем. Това е истината.
А за сушене и през ум няма да ми мине да суша токсични кълнове. Тази година ще се сушат смокини, сливи, боровинки и цветове от билки.
През няколко години проверявам дали нещата се променят с времето, уви тортата с моркови е противна доживот, без право на замяна.