Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ръжен хляб прозрения.  (Прочетена 23453 пъти)

amazonian

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 240
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #40 -: 30-04-2010, 18:32:07 »


И аз като видя такава рецепта и затварям страницата. Особено са ми "любими" тези, в които чакаш 2-3 дни нещо да покълне и после мелиш, бъркаш и сушиш почти цяло денонощие. Не на мене тия! :o
[/quote]

И на мен ми е кът времето, но лошото хранене, от което търсим изход, си е точно продукт на бързото хранене в комбинация с "високо продуктивно" земеделие по американски модел. Та и аз се чудя как да откъсна от времето си, за да направя някакви крекери или друго, ако искаш бързо, те ти Макдоналдс. :essen:
Активен

ribkata

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #41 -: 30-04-2010, 18:45:45 »

Мисля да пробвам крекерите и на Вери съвета и да опитам на слънце в двора. За хляб ще си правя както досега, обичам да е мое производство и да разнообразявам всеки път, но при мен се пече за 50 мин на 200-не 2 часа. Аз от млечните не съм се отказала от киселото мляко и си правя домашно всяка седмица.
 но не бих оставила включена фурната ако не съм у нас, няма да съм спокойна, така че на слънце...така крекерите ще се зареждат и с хубава енергия.
Активен

hdeshev

  • Христо Дeшeв
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 845
  • Един ученик на пътя...
    • може би блог
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #42 -: 30-04-2010, 19:00:24 »

И на мен ми е кът времето, но лошото хранене, от което търсим изход, си е точно продукт на бързото хранене в комбинация с "високо продуктивно" земеделие по американски модел. Та и аз се чудя как да откъсна от времето си, за да направя някакви крекери или друго, ако искаш бързо, те ти Макдоналдс. :essen:

То и ти си права, но има и по-бързи сурови варианти. Като Сандокан с двата ножа нарязвам салата за минути и съм готов.
Активен
Time waits for no slave!
-- Napalm Death

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #43 -: 30-04-2010, 20:47:28 »

И на мен ми е кът времето, но лошото хранене, от което търсим изход, си е точно продукт на бързото хранене в комбинация с "високо продуктивно" земеделие по американски модел. Та и аз се чудя как да откъсна от времето си, за да направя някакви крекери или друго, ако искаш бързо, те ти Макдоналдс. :essen:

То и ти си права, но има и по-бързи сурови варианти. Като Сандокан с двата ножа нарязвам салата за минути и съм готов.

Христо  първият път хляба ми стана клисав. Втория път стана още по зле а третия направо не можеше да се яде от киселост. И това за да го направя по здравословен. Като сметна усилията ми по завъждане на мая, месене, следене на часовете за втасване, кинтите за закваски ( биогая-та е 10 кинта ) и накрая някаква клисава гнус в името на здравословното. Това беше с хлябовете.  На корема си имам  половин кило сланина от едноседмичните ми хлебни приключения. Като не е квасен хляб глутена си стои и става пухкаво и вкусно, но пък  фитатите били вредни, като го квасим и стане кисел, лепне ужасно и се чака дни да се закваси.  Не си заслужава ни времето ни вкуса. Да не говорим, че Уестън Прайс не е видял никаква полза от яденето на хляб по света.
Домати, краставици, магданоз, лук, репички, малко зехтин и след 5 минути ядем. Това е истината.
А за сушене и през ум няма да ми мине да суша токсични кълнове. Тази година ще се сушат смокини, сливи, боровинки и цветове от билки.
През няколко години проверявам дали нещата се променят с времето, уви тортата с моркови е противна доживот, без право на замяна.
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #44 -: 01-05-2010, 07:47:53 »

Е защо пък сега и кълновете да са токсични? Ами аз да съм умряла досега, а и другите съфорумци!
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #45 -: 01-05-2010, 15:48:46 »

Ми щото така му изнася. Да пише без да мисли и да се заяжда.


Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #46 -: 01-05-2010, 16:46:16 »

Ми щото така му изнася. Да пише без да мисли и да се заяжда.




На теб така ти изнася, демонстрираш пълна нетърпимост към хора с друго мнение. Не бих вложил усилия за спор за или против кълновете. Малко по обстоен преглед по световната мрежа би ти доставил отговора. Прецени трезво процента на населението ядящо и неядящо кълнове и готово. После да не се окаже че се надценяваш.
 
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #47 -: 01-05-2010, 17:02:22 »

Ми щото така му изнася. Да пише без да мисли и да се заяжда.




На теб така ти изнася, демонстрираш пълна нетърпимост към хора с друго мнение. Не бих вложил усилия за спор за или против кълновете. Малко по обстоен преглед по световната мрежа би ти доставил отговора. Прецени трезво процента на населението ядящо и неядящо кълнове и готово. После да не се окаже че се надценяваш.
 


Ами обоснови се ако обичаш! На мен ще ми е интересно да ти чуя мнението.
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #48 -: 01-05-2010, 18:45:09 »

демонстрираш пълна нетърпимост към хора с друго мнение. 
Не, по-скоро нетърпимост към хора, които лъжат или лицемерничат.
Активен

rawfan

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 55
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #49 -: 10-10-2010, 11:30:49 »

Ми щото така му изнася. Да пише без да мисли и да се заяжда.




На теб така ти изнася, демонстрираш пълна нетърпимост към хора с друго мнение. Не бих вложил усилия за спор за или против кълновете. Малко по обстоен преглед по световната мрежа би ти доставил отговора. Прецени трезво процента на населението ядящо и неядящо кълнове и готово. После да не се окаже че се надценяваш.
 


Ми като се замисли човек - в природата никое животно не яде кълнове, така че може и да си прав
Активен

newradost

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 31
    • Handcrafted clay flowers store
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #50 -: 18-03-2011, 14:10:51 »

Мога да се похваля, че вече правя страхотен ръжен хляб с квас в хлебопекарна (машина за хляб). Купих само веднъж квас от пекарна Слънце и Луна. Докато се прибрах този квас "извираше" от кофичката. Сега го съхранявам в хладилник и през 2 дни правя хляб или постен кекс (хляб от бяло брашно с квас, мед, стафиди, сушени кайсии и слънчогледови семки). Опитайте, много е вкусно.

Относно цапането - няма такова. Машината се чисти много лесно.
Активен

newradost

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 31
    • Handcrafted clay flowers store
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #51 -: 18-03-2011, 14:16:20 »

Още експериментирам с брашната. Засега не съм очарована от нито едно. Моля за съвет, ако някои има опит?
На близо няма каменна мелница да си смеля сама....
Активен

beelee

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #52 -: 18-03-2011, 14:54:59 »

Aко имаш блендер също става с мини резачката. Въпросът според мен е брашното да е прясно смляно, за да не са успели витамините да се оксидират. А че храната ми е била в досег с метал съм се примирила...
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

newradost

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 31
    • Handcrafted clay flowers store
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #53 -: 18-03-2011, 15:27:19 »

Не мога да се занимавам и със смилането на брашно, много ми идва. Очаквам някои да ми каже марка брашна от която е доволен.
Активен

RoJe

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 70
Re:Ръжен хляб прозрения.
« Отговор #54 -: 18-03-2011, 19:00:41 »

Аз съм най-доволна от брашната на ТИТ - гр.Камено. Най-обичам тип Грахам /така пише на него/ - пълнозърнесто е. Днес правих в хлебопекарната комбинация от него /400гр/. и ръжено брашно /100гр./ и много слънчоглед, тиквено семе, лен и сусам. Едва изчакахме да изстине. :essen:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.09 секунди с 23 запитвания.