Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Пшеничен зародиш  (Прочетена 22679 пъти)

Lola

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
Re:Пшеничен зародиш
« Отговор #20 -: 04-02-2010, 13:30:41 »

Благодаря, Вери. Днес се върнах в магазина и разпитах и се оказва, че съм закупила зародиш с трици. Доста подвеждаща информация, въпреки, че нищо не е скрито.

Светла

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
Re:Пшеничен зародиш
« Отговор #21 -: 07-02-2010, 05:51:38 »

Като стана дума за пшеница и се сетих да попитам - някой знае ли как точно се прави пшеничен квакер? Четох в сайта на "сурово" преди време за него, но там май само пресен го използват. А аз попаднах на интересна книга за вегетарианско суровоядство от края на седемдесетте  (чак не можах да повярвам, че българи се осмелили по онуй време да издават такава книга и да "промиват" комсомолските мозъци с твърдения, че месо не бива да се ръфа   ;D ) с много рецепти, в които тоя квакер направо с лопата да го ринеш  :Confus_34: и е в сухо състояние, ама дали ще стане ако сама си го приготвя в дехидратора  и дали житото трябва само да е накиснато и смляно или покълнало :surpris_23:   
Активен
„И плътта на убитите животни в човешкото тяло ще стане негов собствен гроб. Защото истина ви казвам, който убива, убива себе си и който яде от плътта на убити животни, яде от плътта на смъртта."

snejanka3738

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 59
Re:Пшеничен зародиш
« Отговор #22 -: 07-02-2010, 12:37:52 »

  Да не би да наричат крекерите "квакер" ?  :surpris_23:
Активен
Практика и собственный опыт - вот что главное!

Светла

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 20
Re:Пшеничен зародиш
« Отговор #23 -: 08-02-2010, 01:25:14 »

Не, накиснати и смляни пшенични зърна са май, но така и не разбрах дали трябва да покълнат. После явно сушени на слънце и се съхраняват за по-дълго време.
Активен
„И плътта на убитите животни в човешкото тяло ще стане негов собствен гроб. Защото истина ви казвам, който убива, убива себе си и който яде от плътта на убити животни, яде от плътта на смъртта."

Mемория

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Re:Пшеничен зародиш
« Отговор #24 -: 12-02-2011, 21:04:27 »

Може би откривам топлата вода, но днес установих, че пшеничния зародиш бивал стабилизиран и нестабилизиран. Вторият вид ще рече да има срок на годност 72 часа (след което гранясвал). От това си правя извод, че явно всичко на пазара е стабилизирано. А какво било това стабилизиране - ами, имало различни варианти. Или да му се извлече масленото съдържание (след което то нищо не остава), или да се подложи на загряване. Наричат го "контолирано" и "внимателно" загряване, но нещо не виждам да обещават конкретни градуси. Язък  :-\

При всички случаи май е по-добре да си го произвеждам сама. Само дето си нямам идея още как :) За кълновете - ясно, ама само зародиша... ?
Активен

kiti13

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 48
Re:Пшеничен зародиш
« Отговор #25 -: 11-06-2014, 14:42:03 »

Някой да има идея как се произвежда при домашни условия пшеничен зародиш или няма такъв начин?
Благодаря :-)
Активен
 

Страницата е създадена за 0.064 секунди с 23 запитвания.