Тиквичките, както вече отдавна е известно, без проблем се ядат сурови. Патладжаните може да се накиснат в солена вода за 1-2 часа, да се мариноват и да се обработят на ниска температура - 50 градуса.
Коприва също може да се яде сурова - само трябва да се намачка с малко сол, за да й се пречупят парещите влакънца. Един приятел с голи ръце я набра, наряза и намачка, за да направи салата от коприва за 30 човека. Гледах и трудно повярвах
. Но особено с домат и лук става много вкусна салата. В случая тази коприва беше цъфнала и образувала семена. Той откъсна 1 педя от върха заедно със семената и каза, че те били най-вкусни и полезни. Наистина беше много вкусно.
Иначе любимите ми готвени ястия са патладжан с домати на фурна, грах-яхния и боб чорба - така както майка ми и дядо ми ги приготвят.