Здравейте
Много се радвам, че открих този сайт, който ме подтикна да направя големи промени в начина си на живот.
Може би от една година насам редовно четях статиите тук и благородно завиждах на всички вас, които сте имали смелостта да се откажете от нездравословните храни и да се доближите до природата.
До съвсем скоро не ми достигаше смелост да направя крачката към веганство/суровоядство, но така се случи, че в началото на тази година си направих хидроколонтерапия, за да се изчистя от голяма част от токсините, натрупани в тялото ми през годините. След трите процедури реших да спра да се тъпча с боклуци.
От веднъж спрях кафе, алкохол, всякакви рафинирани и консервирани храни, месо, захар, готварска сол, бяло брашно, глутен, печени и пържени храни.
Храненето ми от Януари насам се състои от биологично чисти плодове и зеленчуци, сурови ядки, сушени крекери, безсолни сушени маслини, студено пресовани масла, билкови чайове.
Не съм преминала изцяло на суровоядство, ям зеленчуци на пара или леко бланширани, но при топлинната обработка не използвам никакво олио или масло. Солта съм я ограничила може би до 1 грам дневно и използвам хималайска сол.
Към салатите редовно прибавям сока на един пресен лимон, сутрин и вечер пия чаша топла вода с лимон, изобщо консумирам много лимони. Захарта съм я спряла изобщо и съм я заменила с мед и сушени плодове.
Започнах този режим с огромно желание, но все още не виждам никакъв резултат и започвам леко да се притеснявам. Знам, че в началото е нормално да ми прилошава или да имам главоболие поради усиленото чистене от токсини. Но вече минаха два месеца и продължавам да не се чувствам добре. Отпаднало ми е, не се чувствам лека, спя по 10 часа на денонощие, бързо се изморявам, нямам желание за нищо.
От това, което чета тук от съфорумците, при повечето хора тези симптоми изчезват до 2-3 седмици. Не вярвам все още да се чистя от токсини, при положение, че аз и преди се хранех сравнително здравословно - избягвах солта и захарта, пържени храни ядях два пъти в годината, месо един път в месеца и наблягах на пресните салати.
Малко над 30 съм, 160 см, 55 кг. Просто не разбирам защо не се чувствам добре.
Ако имате някакво обяснение или съвет към мен ще съм ви изключително благодарна!
Благодаря на всички!