Темичката е стара, но се надявам автора и всички запознати да се включат отново, защото искам да попитам има ли някакви изменения в дозите, ако се приема от 6 годишно дете. Правихме неинвазивен днк тест за тежки метали по изследване на малко коса, който показа високи нива на някои метали (Antimony, Arsenic, Beryllium, Palladium, Strontium, Tin, Lead, Manganese, Mercury, Nickel, Zinc). В момента търся най-подходящата схема за прочиствае, съобразена с възрастта на детето. Какво бихте ме посъветвали в тази връзка? Благодаря предварително!
ЕТО МЕ И МЕН!!!
Най подходящата схема е следната:
1.По отношения на ЦНС и извличането на тежки метали от нея мисля че ПРЕСНИЯ КОРИАНДЪР или силантрото няма алтернатива.Натуропати от цял свят признават че това е единствения начин тежките метали от мастните депа и костите и ядрата на клетки да бъдат извлечени от там и да почнат да циркулират в извънклетъчното пространство.ВНИМАНИЕ -употребата САМО на Кориандър е много опасна ако няма хелиращ агент!!!Относно пестото мисля че един опростен вариант без чесън и лимон ще свърши перфектна работа!!!Дозата я определяте индивидуално според това как реагира детето.
2Хелиращ агент:Въпросът е изключително спорен.Лично за мен от прочетените хиляди статии се спирам на натуралната аминокиселина Н-АЦЕТИЛ-Л-ЦИСТЕИН(НАЦ)
ЗАЩО ТОЧНО НАЦ?Защо не Димеркапрол,EDTA,защо не липоева киселина или други съмнителни и недоказани хелиращи агенти.
2.1НАЦ е СЯРОСЪДЪРЖАЩА АМИНОКИСЕЛИНА чиято химична формула позволява на тежките метали да се прикрепят към нея ,да образуват хелатни комплекси безвредни и водоразтворими и да се изведат от тялото.Върши същата работа като ДМПС,ЕДТА и другите фармацевтични хелатни агенти но без техните странични ефекти.
2.2НАЦ се превръща в последствие в ГЛУТАТИОН,най мощния антиоксидант с хелиращи свойства.
2.3.НАЦ преминава кръвомозъчната бариера и улавя изкараните в извънклетъчното пространство тежки метали и ги извежда извън организма.Модулира нивата на ГЛУТАМАТА И УВЕЛИЧАВА МОЗЪЧНИЯ ГЛУТАТИОН-КЛЮЧОВИ ФАКТОРИ В АУТИЗМА и други заболявания .
2.4.Има противовъзпалително действие и действа на нивата на някои цитокини които са увеличени при аутизма.
3Абсорбент-ГЛИНА(Бентонитова,пирофилитна или зеолитова)
Знам че много родители ще подходят с скептицизъм детето има да пие глинена вода но мисля че по сила това е най мощния стомашно чревен минерален абсорбент.Заради молекуляраната си структура и отрицателния си електрически заряд е способна да извлече всички метали и радионуклеотиди от организма.
Бентонитова глина-родопска или американска от щата Уайоминг,която съм ползвал и съм останал с прекрасни впечатления.
Зеолитова глина- у нас има само един одобрен продукт-ДЕТОКСАЛИТ.
Пирофилитна глина-твърди се че е най мощна-продава я една американска компания единствено в целия свят.
Глините съдържат брой микроелементи които действат благотврно на мозъка и целия организъм