vladi, ако не смяташ да добавяш захар пиши после дали се е получило
жмуц, получи се! Не съм го прецедила още, но определено си имам оцет! Мисля да го държа няколко дни да се утаят напълно ябълките и ще го филтрирам и затварям.
За мярка използвах купа с вместимост 1 л като на 1 купа настъргани ябълки сложих 2 купи вода, 1 к.ч. мед (80 мл е к.ч.) и 1/2 к.ч. оцет. Покрих с марля и разбърквах, когато се сетя. Понеже пътувахме, в някои дни изобщо не съм го поглеждала. Минаха 2 седмици, пяната е по-малко, а късчетата плод трайно се настаниха на дъното. Има приятен свеж аромат на кисела ябълка, вкусът е по-мек от този на купения оцет.