да , Роси. Брег не се е изразил достатъчно прецизно с това " плътта е глупава". Можело е да бъде и по-убедително, макар , че общо взето става ясно какво е имал предвид.
Мио, какво да го коментираме , изписано и изговорено има толкова много.
Макар, че не мога да схвана точно каква е тезата ти , допускам че имаш предвид да се разисква д
али гладуването е естествен процес и "дали ти идва отвътре" да го правиш .?
-На човек едва ли му идва отвътре да скача в ледена вода, макар да се знае , че моржуващите като цяло са много здрави. И не боледуват!
-Едва ли му идва отвътре да си инжектира кислородна вода, озон, кокоши ембриони , да пие газ, да се кисне в терпентин.. и т.н нищо че това са едни от най-мощните оздравителни средства.(за запознатите естествено . За профаните затова си има аптеки
. )
- Едва ли му идва отвътре да си забива игли акупунктурно, да изпарява урина, да си прави клизми ,да си чисти дроба, да ходи да му масажират простатната жлеза( неприятно е , аз знам) , въпреки ,че това са също полезни "дреболийки" .
-Ами йога? Да си връзва краката на моряшки възел и после да си ги слага на главата , да си изважда дебелото черво за да си го почисти и пак да го пъха на мястото му..., има ли спор и по този въпрос. Видяхме 108 годишния йога. Човекът е толкова здрав, че мисли за бизнес на тази възраст..
- Ами дали е естествено да му правят разни вливания и да гълта разни фармацевтични лекарства, когато се касае за спешен случай? Дали тези хим. субстанции ги има в природата? Не. Но без тях отива при Буда. ( понеже си по източните неща, затова го използвам него
) Питай Малина какво става ако при спешни случаи откажеш "официалната медицина" ..( ПРи спешните случаи "официалната" е истински вълшебник и това си има своята желязна логика - нали ако те изтърве като пациент - и ти "се представиш неубедително" , тоест умреш , после те изтърва и като потенциален клиент
)
Та мисълта ми е ,че лечебното гладуване си е просто една от многото
лечебни методики.( Вероятно най-широкопрофилната и най-добрата)
А както се опитах да докажа , май няма хем естествени , хем приятни начини за истинско излекуване.
Затова ако гледаш на гладуването като на потребност и удоволствие - не става наистина
, не е в първите редици..
Но ако гледаш като на средство ,което може да ти спаси живот и да те очисти и подмлади , може да се превърне и в удоволствие