Като за начало хващаш и четеш (форума, сайта и др. подобни), книги. Ако нещо не ти е ясно - питаш. Няма смисъл човек да започва каквото и да било без поне някаква елементарна начална подготовка. Някои правят глупости, после режимът им виновен, бил опасен и т.н. Естествено, понякога е по-добре човек и да се поопари малко. Проблемът на повечето жени е именно такъв - подлагат се на безумни и не толкова безумни режими, стигат до определени килограми и после пак наново. Не става така, трябва да си промениш изцяло светогледа и най-вече да не се ръководиш по разни списания, приятелки и прочее заблуди на съвременното общество. Хубаво е, че си спряла хапчетата, дано да не са били от ония китайските. Психическият глад ще го оправиш като започнеш да приемаш всички необходими вещества, чиято липса те е карала да залиташ в тези крайности. Психиатър или психолог няма да ти помогнат в случая - или ще ти изпишат лекарства за подтискане на мозъчни функции или ще ти кажат да си се харесваш такава каквато си.
Според мен ти трябва първоначално изчистване (особено след тия хапчета). Аз тук не съм компетентна, но много хора в този форум са и то доста. Питай и ще получиш адекватни съвети. По-добра мотивация от здравето и външния вид едва ли има, поне според мен;)