Здравейте!
Прочедох доста от коментарите за кокоса и останах с впечатлението че най добрата храна на човека е тази която раста и се отглежда в близост до него.
Напуснах Бг и сега съм на тропически остров.Пия кокосова вода всеки ден и е най-прекрасното питие което мога да препоръчам на всеки.Пил съм около 20-30вида различни кокоса и всеки е уникален по себе си за това има много фактори:вид, почва,светлина,сезон,влага и т.н.До колкото съм чувал те са около 150 вида, аз и моята приятелка лично засяхме няколко преди два месеца и сега ще чакаме 10години докато си наберем.
Това е любимата ми рецепта:http://www.youtube.com/watch?v=TqkRkwJB1Q8
Та мисълта ми беше че най- добрата храна е тази която расте около вас.Тук не мога да ям хубави дини или круши или ябълки или сливи или череши,но мога да ям Кокоси,Нони,Авокадо(опитал съм около 30 различни вида),Личи,Лонган,Мангостин,Папая(тя е на всякъде от семе до плод са нужни една година!!!!!!!!!!)всички цитроси,Банани и т.н
Само помислете преди 150години нашите деди дали яли или пили кокос?И въпреки това голям процент от тях са били дълголетници.Истината е винаги на няколко милиметра от носът ни!!!!!!!