Много се радвам, че попаднах тук. Едно след друго събитията така се подредиха, че вече се чувствам решена да започна здравословен начин на живот. Отдавна бях чувала за д-р Емилова, за разделното хранене и тн, но цалата информация по-скоро беше противоречива и объркваща за мен. Скоро открих книгата на Лидия Ковачева и нещата като че ли започнаха да ми стават по-ясни. Радвам се, че тук можем да споделяме опит.
Аз съм съвсем в началото. В момента съм на 5-тия ден от плодово-разтоварителния режим. Мисля да направя 20 дни + 10 дни захранване. Страхът ми е какво ще правя след това - дали ще успея да поддържам здравословния ритъм. Доколкото разбрах, правилният подход е сутрин да не се закусва или да се ядат плодове + чай, а на обяд и вечеря да се ядат по възможност сурови зеленчуци.
С интерес ще разгледам и отдела за рецепти, дано ми помогне в ориентацията.
Досега нападах храната при всеки малък проблем или от скука, усещах, че не е редно, но нямах достатъчно информация, за да имам воля и желание да спра (не знаех и с какво да заместя вредния навик). Няма да се учудите, ако ви кажа, че имам диагноза "лениви черва" - преди си мислех, че не е важно, но сега знам, че е сериозен проблем.
Освен това и съпругът ми обича да си похапва, така че ще има известна борба...
Надявам се с ваша помощ да продължа успешно
Благодаря