Здравейте. Имам семена от зелен боб и ще опитам да ги накисна и се надявам, че ще се получи. Имам една таблица при мен от дълго, но днес разбрах, че е била за покълване. Не знам дали някой я е пускал.
НЯКОИ ОСНОВНИ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ПОКЪЛВАНЕТО НА РАЗЛИЧНИТЕ СЕМЕНА
Семена Време за престой във вода Време за покълване Температура
Овес 12 ч. 3 дни 19-27 градуса
Просо 8-10 ч. 3 дни 21-27 градуса
Царевица 12-20 ч. 2-3 дни 19-29 градуса
Ечемик 12 ч. 3-4 дни 19-27 градуса
Грах 12 ч. 3 дни 10-22 градуса
Фъстъци 14 ч. 3-4 дни 19-29 градуса
Тиква 10 ч. 2-3 дни 18-29 градуса
Ориз 12 ч. 3-4 дни 13-27 градуса
Ръж 12 ч. 2-3 дни 10-22 градуса
Сусам 4-6 ч. 1-3 дни 19-27 градуса
Люцерна 4 ч. 6-7 дни 19-27 градуса
Жито 10-12 ч. 2-5 дни 19-27 градуса
Сминдух 10-12 ч. 3-4 дни 21-27 градуса
Соя 12-24 ч. 3-6 дни 10-22 градуса
Фасул 12-24 ч. 2-6 дни 19-29 градуса
Леща 12-24 ч. 3-4 дни 19-27 градуса
Нахут 12-24 ч. 3-5 дни 10-22 градуса
Слънчоглед 4 ч. 1/2-2 дни 13-27 градуса