Здравейте!
Преди да премина към проблема да ви разкажа с няколо думи за режима който спазвам.
От 4 години не ям месо, млечни все по-рядко. Опитвам се да се придържам към здравословен начин на живот, като на теория съм запозната с някои от основните неща. Разбира се имам своите забежки с разни пакетирани боклуци, но това не е ежедневие. Няколко пъти съм се придържъла къ 100% сурово, но за кратко-седница или 10 дни мах. Чувството е невероятно и нямам обяснение за себе си, защо след това се връщам към старите си навици. От няколко дена постепенно преминавах пак към сурово. Първият ден мина ок, но на втория получих такива зверски болки, че ми се наложи да ида до Пирогов. За целия ден съм изяла около 700 г череши(на три порции), 2 краставици, малко маслини , накиснати бадеми и ненакиснато кашу по 50-60г. Спазих принципа първо плодовете, но не изчаках кой знае колко време(30мин) да мине и ядох ядките. Корема ми се поду, стана твърд и всяко вдишване на въздух беше болезнено. В болницата ми пуснаха съответните изследвания за апеницит, гледаха ме на ехограф, гинеколог-всичко ОК. И разбира се стигна до това какво съм яла през деня. Категорично ми забраниха да консумирам сурови плодове и зеленчуци. Е да обаче, аз твърдо вярвам, че не трябва да го правя.
Бих искала да ви питам от какво може да се е получила тази ферментация при положение, че тези храни не са непознати за тялото ми? Според вас наложително ли е да спра суровите плодове и зеленчуци. Просто искам и вашата гледна точка, защото съм сиогурна, че ще се различава от тази на докторите!