Беше в началото на лятото Искре, тъкмо завършвах едно плодово гладуване с череши в центъра на: (няма да правя реклама).
От детинство имам този проблем, трудно и рядко посещаване на тоалетната по втора нужда и идеята на цялата терапия бе да се поизчистя от слуз и налепи + че е чудесен завършек на едно гладуване.
Вярно е, имах възможност да наблюдавам какво се отделя при този вид пречистване, но това далеч не ми помогна да се справя с проблемът си, поне не и за по дълъг период от няколко седмици.
През есента посетих едно "светило" от Варна, говореше се, че е един от най добрите гастроентеролози по черноморието.
Той ми обясни, че по този начин нормалната микрофлора на организма се измива и с отпадъците, това само по себе си има и последствия.
Вероятно за един веган или суровоядец, този вид процедура би имала по-дълго действие, вероятно и щетите по малко и възстановяването след това биха били по-бързи, но за един "нормално" хранещ се човек нещата не стоят по този начин.
Естествено това си е моя лична теория, нямам идея дали след подобен вид процедура нещата ще са с по-добър ефект при един веган или това няма да доведе до обратен ефект...
.. НО и не виждам логиката, в която един човек се подлага на гладуващ режим, с цел изчистване от токсини или лечение, след това колон терапия и като завършек започва да пие добавки за да си оправи нормалната микрофлора на организма.
Честно казано, не съм чула за някой правещ си клизми по какъвто и да е начин от изброените в статията по-горе, на който да му се е наложило да пие добавки след това ... а Вие?
Вярно, процедурата отнема повече време, но няма странични ефекти + това вие най-добре си знаете какво сте сложили във водният разтвор и тн.