Здравейте ...чета ви от няколко месеца,че се стремя да си придържам към здравословие, но ми възникна въпрос и пускам тази тема,защото не знам къде да попитам за проблема си/ако модераторът реши- да я сложи,където реши /....От 3дни съм с алергичен обрив по лицето и според мен той е провокиран от засилената консумация на кълнове от жито и слънчоглед + фрешове от ябълка,цитруси/портокал,грейпфрут,киви/...но мажа корените на косата си със зехтин и след това я мия с шампоан на "Хималая" някакъв.Още след първото нанасяне на зехтина забелязах след това лек обрив по границата на скалпа ми.Този обрив се позасили след второто мазане но отново нетолкова сериозно...Но днес сутринта,след като изядох закуската си с кълнове, лицето ми пламна и реших,че кълновете ускоряват този алергичен процес....Как мислите вие "по този въпрос"?
Пожелавам спокойни почивни дни на всички ...
Здравей Руми!
Въпросът ми към теб е дали цитрусите преобладават в менюто ти, и в какво количество?
За себе си съм открила, че когато концентрирам в себе си цитруси, ставам чувствителна, по-точно лицето ми подпухва, леко зачервява и сърби.
Та мнението ми е да опитваш, като изключваш едно нещо от менюто, следиш резултата, след това друго и т.н. Все някога ще стигнеш до резултата, тоест ще откриеш виновника за неразположението ти.
Успех!