Не е лошо това с осмозата, само че не можеш се включи в "300-400 " лв
Има изискване да са няколко филтъра един след друг и всеки струва пари.. Освен това осмозата е бавен процес , затова трябва да се вземе по-голям модел, който е и по-скъп. ( И тъй като предполагам, няма да държиш да миеш чинии и тоалетна с обратна осмоза вода
, значи ти трябва и отделен кран , от който да си точиш за питейни нужди )
На този принцип са всички води в магазините , на които пише "Трапезна вода" . И само този ,който не го мързи, още не е почнал да прави бизнес с такава вода
Аз наскоро ходих в един цех за тестени изделия ( служителките чули за Тодикамп, че ходих на място , заети били.. ) и гледам - наредени едни големи бутилки. Питах - "за баничките ли ви трябват?" Оказа се , че ги продават и тях и ми показаха даже как се "добива" водата , която влиза в тях
- няколко филтърчета , вързани към една чешмичка на стената и пълнят ли пълнят с маркучето
, ( предполагам даже и че си пеят докато пълнят, след като е ясно колко се влага и какво се получава при този бизнес
)
Та Зинаидка - по-добро е това от кана Брита. ( чисти много по-яко от хлор, а също и от излишен калций - нещо , което по друг начин не можеш да премахнеш, освен със специални омекотители )
Аз лично паля колата , правя си една разходка точно на 10 км до село Яребична , точа 90л вода ( тя била най-добрата във Варненско) и после пием. ПРоблемът ми е , че я съхранявам в пластмасови туби, ония белите , дето са за хранителни нужди. НЯма в какво друго, освен да си поръчам да ми изработят иноксови резервоарчета .
А в сравнение с истински извор - дали осмозата е по-добра? Материално - да, енергийно и информационно - не. Еталонът за мен е : изворна + обратна осмоза + структуриране.