Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Вода  (Прочетена 23473 пъти)

Dess

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
Вода
« -: 13-10-2009, 14:32:19 »

Zsraveite. Bih iskala da popitam, zashto se pie voda sled prodyljitelen period sled hranene.I predi hranene syshto.
Obojavam vodata i mi e trudno da se vyzdyrjam ot neq predi i sled hranene.Blagodarq vi predvaritelno.
« Последна редакция: 14-11-2009, 07:14:16 от Petko »
Активен

zigzag

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
Re:Voda
« Отговор #1 -: 13-10-2009, 15:03:26 »

Разрежда храносмилатените сокове и по този начин се задруднява смилането на храната.Затова се изисква половин-един час преди и след хранене да не се пие вода.
Активен

Dess

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 90
« Отговор #2 -: 14-10-2009, 12:40:44 »

Zigzag, blagodarq za kratkia i izcherpatelen otgovor.
Активен

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
« Отговор #3 -: 13-11-2009, 19:54:28 »

аз искам да питам коя вода е за предпочитане минералната или чешмяна филтрирана през кана брита?
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #4 -: 21-11-2009, 15:16:50 »

Като студент по втората ми специалност(дето така и не си направих труда да я завърша) ми четяха лекции по анатомия преподаватели от медицинския в София и някой повдигна същия въпрос.
Оказа се че пилора се отваря при точно определено ph на стомашното съдържание - т.е. когато завърши взаимодействието между храната и солната киселина в стомаха.
Това означава, че чаша вода изпита на празен стомах не се задържа дълго време там, но трябва да избягваме студената вода преди хранене, защото намаля кръвообращението на стомаха и забавя действието на ензимите и в резултат храната тръгва несмляна към червата и причинява куп проблеми.

аз искам да питам коя вода е за предпочитане минералната или чешмяна филтрирана през кана брита?
Трябва да се внимава с минералната и изворната вода - добре е да се провери дали във вододела има сметища, гробища, обработваеми земи или тоалетни без канализация.
Опитвал съм вода от дестилатор, но тя е с разтворени метали  - все едно е от пералнята.
Когато ми беше изгорял хладилника си купих кана брита, но когато водата престои в нея няколко минути вкусът и се променя от активния въглен ( придобива кисел привкус).
Личните ми предпочитания клонят към замразена и след това размразена вода - наливам от чешмата в 3 или 5 литрово шише от минерална вода до ръба ( за да не се спука като замръзне) вкарвам го в камерата и като замръзне го вадя и чакам 12-15 часа докато се размрази и след това веднага я пресипвам внимателно в друго шише - така варовика, ръждата, калта и пясъка остават на дъното, а хлора излита и водата става мека и без миризма на хлор - на практика кристално чиста.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

SiMoNcheTo

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348
Re:Вода
« Отговор #5 -: 22-11-2009, 00:05:26 »

zloqd, благодаря за информацията, но тази вода в софия ми се струва мръсна за пране пък камо ли за пиене, само като мия съдовете и виждам каква е мътна и жълтеникава и ме е  гнус дори и след "обработка" да я пия.
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 22-11-2009, 00:31:53 »

Като бях студент си наливах само от чешмата до ЦУМ, защото нямах хладилник с отделна камера да пробвам да я замразя, но за плевенската вода - замразявал съм дори мътна и кална вода и резултата винаги е един и същи. Не се предавай без да си опитала.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

axim

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
« Отговор #7 -: 23-11-2009, 20:52:57 »

Направих го този опит със замразената вода.Както е описано от Мер си направих жива вода.Изхвърлих замръзналата и после течната пак я тикнах в камерата докато не замръзне.След това изхвърлих течната и размразих замръзналата.Вкусът беше доста странен като на флизер.....но водата беше пивка...и аз се чуда каква вода да пия??????Бях по работа в Фармацевтичният факлутет и им забелязах уреда за дистелирана вода.Влязах в сложни преговори с един от асистентите за известно количество от нея но когато тои разбра че ми трябва за пиене тотално ми отказа и каза че е вредно и исшушава клетките...направо седях с отворена уста...какво тогава е пил П.Брек в неговите гладни дни.....Наистина ли дистелираната вода е вредна според офицеалната наука???Направо съм поразен...Аз сега съм на глад и съм си домъкнал специално от Витоша изворна вода.На гръб свалих 20литра........горт съм от себеси... :weight_lift: :weight_lift:
Активен
ИСТИНАТА ОСВОБОЖДАВА

Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят…”

Диоген

Ivy

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
« Отговор #8 -: 23-11-2009, 22:04:22 »

Здравейте!
 Наскоро чух, че водата от каните Брита била вредна. Но не получих обяснение за това. Някой знае ли нещо по въпроса? Аз използвам такава кана от няколко години и давам на малкия ми син да пие от тази вода с убеждението, че е най-добрия вариант за него. Но вече се съмнявам и не знам каква вода да му давам  :(
   :Confus_34:   :Confus_34:   :Confus_34:
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
« Отговор #9 -: 23-11-2009, 22:12:38 »

Здравейте!
 Наскоро чух, че водата от каните Брита била вредна. Но не получих обяснение за това. Някой знае ли нещо по въпроса? Аз използвам такава кана от няколко години и давам на малкия ми син да пие от тази вода с убеждението, че е най-добрия вариант за него. Но вече се съмнявам и не знам каква вода да му давам  :(
По-добре първо виж дали това не е поредния "балон", пък след това се притеснявай ;)
Не виждам логика кое ще е вредното на филтъра в каните "Брита" :surpris_23:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 23-11-2009, 22:30:35 »

Направих го този опит със замразената вода.Както е описано от Мер си направих жива вода.Изхвърлих замръзналата и после течната пак я тикнах в камерата докато не замръзне.След това изхвърлих течната и размразих замръзналата.Вкусът беше доста странен като на флизер.....но водата беше пивка...и аз се чуда каква вода да пия??????Бях по работа в Фармацевтичният факлутет и им забелязах уреда за дистелирана вода.Влязах в сложни преговори с един от асистентите за известно количество от нея но когато тои разбра че ми трябва за пиене тотално ми отказа и каза че е вредно и исшушава клетките...направо седях с отворена уста...какво тогава е пил П.Брек в неговите гладни дни.....Наистина ли дистелираната вода е вредна според офицеалната наука???Направо съм поразен...Аз сега съм на глад и съм си домъкнал специално от Витоша изворна вода.На гръб свалих 20литра........горт съм от себеси... :weight_lift: :weight_lift:
И на мен ми меше трудно да свикна с вкуса на размразената вода, но някъде бях чел, че в нея все още има структури от молекули с подредба подобна на тази в леда, които са много полезни за клетките.
Дестилираната вода преминава през клетъчните мембрани, увеличава осмотичното налягане и може да предизвика спукване на клетката. Обикновено при пиене на такава вода устните, езика и гърлото се подуват и побеляват като сварени, а впоследствие кожата може да се обели.

Здравейте!
По-добре първо виж дали това не е поредния "балон", пък след това се притеснявай ;)
Не виждам логика кое ще е вредното на филтъра в каните "Брита" :surpris_23:
Трудно ми е да пия вода от брита ако патрона е на по-малко от 3 седмици и ако след като съм я налял в каната е престояла вътре. Най-добрия вариант е някой ако има лакмусова хартия да даде компетентно мнение по въпроса как се променя киселинноста примерно веднага след наливане и след 5 минути престой.
Активен

Ivy

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 11
« Отговор #11 -: 24-11-2009, 10:47:39 »

Петко, разбира се, че няма да предприемам нищо засега. Затова търся обяснение, иначе всеки може да си приказва каквото си иска.
Активен

Андрей

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 217
« Отговор #12 -: 27-11-2009, 06:41:04 »

"Трудно ми е да пия вода от брита ако патрона е на по-малко от 3 седмици и ако след като съм я налял в каната е престояла вътре. Най-добрия вариант е някой ако има лакмусова хартия да даде компетентно мнение по въпроса как се променя киселинноста примерно веднага след наливане и след 5 минути престой."

Можете да ползвате сока от цветното(онова лилавото) зеле за индикатор.
И водата от Бритата и минералната са мъртви. А хормоните и металите са като бонус. Малахов е описал един метод за правене на протиева вода, но проблема е, че е доста играчка.
Аз лично си нося вода от влизкия хълм и я съхранявам в стъклени шишета.
« Последна редакция: 08-12-2009, 06:14:44 от Андрей »
Активен
Не се бойте, че не учите, бойте се, че не мислите.
"A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within" : Will Durant

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #13 -: 09-12-2009, 09:59:53 »

"Трудно ми е да пия вода от брита ако патрона е на по-малко от 3 седмици и ако след като съм я налял в каната е престояла вътре. Най-добрия вариант е някой ако има лакмусова хартия да даде компетентно мнение по въпроса как се променя киселинноста примерно веднага след наливане и след 5 минути престой."

И водата от Бритата и минералната са мъртви. А хормоните и металите са като бонус. Малахов е описал един метод за правене на протиева вода, но проблема е, че е доста играчка.
Андрей, за какви хормони казваш? :surpris_23:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

Андрей

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 217
« Отговор #14 -: 09-12-2009, 11:22:08 »

Андрей, за какви хормони казваш? :surpris_23:

Бисфенол А, който изпускат повечето пластмаси.
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=86776&mode=threaded
Най-добре съда за течности да е порцеланов или стъклен(но не и кристален заради оловото, което му слагат до колкото знам http://www.kristaltrade.com/index.php?show=browse&catid=39 http://paper.standartnews.com/archive/2006/01/28/supplement/s4689_21.htm ).
« Последна редакция: 09-12-2009, 12:02:22 от Андрей »
Активен
Не се бойте, че не учите, бойте се, че не мислите.
"A great civilization is not conquered from without until it has destroyed itself from within" : Will Durant

Angie

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 839
« Отговор #15 -: 09-12-2009, 12:29:00 »

Аз пък попаднах на статия за пречистване на водата с кремък: http://www.sibir.bg/blog/ninkaka/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=264201
Активен

инката1988

• Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 86
« Отговор #16 -: 29-12-2009, 20:47:04 »

Чела съм, че има хора, които отричат пиенето на друга вода освен структурирана, да се пият по 1-2 литра сокове, които представляват структурираната вода, а останалата да е минерална, но в никакъв случай от чешмата!
Вие на какво мнение сте по този въпрос?
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • facebook
« Отговор #17 -: 29-12-2009, 23:09:08 »

Чела съм, че има хора, които отричат пиенето на друга вода освен структурирана, да се пият по 1-2 литра сокове, които представляват структурираната вода, а останалата да е минерална, но в никакъв случай от чешмата!
Вие на какво мнение сте по този въпрос?
От 1997 г. не пия чешмяна. Много е вредна. Пийте планинска или пречистена по някоя от технологиите :)
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #18 -: 02-05-2010, 20:29:27 »

Попаднах на статия за пречистване на водата с кактус http://curious.actualno.com/news_296604.html
Активен

green flower

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 448
  • Remember your dreams!
    • Органично
« Отговор #19 -: 08-08-2010, 14:29:25 »

http://ecovege.org/bg/blog/446-istoriyata-na-butiliranata-voda
Ето нещо за бутилираната вода, не е уникално откритие това дето го казват, но е интересно и синтезирано!
Активен
Усмивката е подписът на Божественото!

People will always respond positively to joy and enthusiasm.

Страницата е създадена за 0.085 секунди с 22 запитвания.