Като студент по втората ми специалност(дето така и не си направих труда да я завърша) ми четяха лекции по анатомия преподаватели от медицинския в София и някой повдигна същия въпрос.
Оказа се че пилора се отваря при точно определено ph на стомашното съдържание - т.е. когато завърши взаимодействието между храната и солната киселина в стомаха.
Това означава, че чаша вода изпита на празен стомах не се задържа дълго време там, но трябва да избягваме студената вода преди хранене, защото намаля кръвообращението на стомаха и забавя действието на ензимите и в резултат храната тръгва несмляна към червата и причинява куп проблеми.
аз искам да питам коя вода е за предпочитане минералната или чешмяна филтрирана през кана брита?
Трябва да се внимава с минералната и изворната вода - добре е да се провери дали във вододела има сметища, гробища, обработваеми земи или тоалетни без канализация.
Опитвал съм вода от дестилатор, но тя е с разтворени метали - все едно е от пералнята.
Когато ми беше изгорял хладилника си купих кана брита, но когато водата престои в нея няколко минути вкусът и се променя от активния въглен ( придобива кисел привкус).
Личните ми предпочитания клонят към замразена и след това размразена вода - наливам от чешмата в 3 или 5 литрово шише от минерална вода до ръба ( за да не се спука като замръзне) вкарвам го в камерата и като замръзне го вадя и чакам 12-15 часа докато се размрази и след това веднага я пресипвам внимателно в друго шише - така варовика, ръждата, калта и пясъка остават на дъното, а хлора излита и водата става мека и без миризма на хлор - на практика кристално чиста.