Не е точно тъй бе ,душо, чак "вреди " няма ..Той се изразява дословно - " неестетични " били
Но с нещо ги е заместил, ще разберем.
А и "зависимост" не е правилната дума. То да е нещо приятно , че да си зависим..
Нещата , нали знаеш, никога не са такива елементарни , както на пръв поглед .
Аз , ако имах оздравителен център като неговия, и аз нямаше да препоръчвам клизми.
Представи си дойде някой , който разбрал недоразбрал , и се юрне да прави процедурата без да спазва всички изисквания. Ще вземе да обърка нещо, ще вземе да му се обостри нещо и тоя после ще почне да те съди .Или ще проглуши интернет , че си шарлатанин, че си го повредил..
Има хора непохватни, не могат да си паркират колата без да я остържат.., бъркат си в дясното ухо с лявата ръка.. пък ти искаш клизма да успеят да си направят
Или пък, ако е някой вдървен, докато се навежда, ще му изхрущи кръста и ще пише после, че в центъра на Неумивакин ти повреждат гърба
После, такава процедура е възможно да отблъсне голяма част от клиентите му. Които заради нея , да се лишат и от други полезни мероприятия .
Или пък да го задяват за тия клизми , както Малахов го задяват за уринотерапията. Някой като иска до го осмее - и веднага го почва за уринотерапията ( най-вече за пиенето)
Той Малахов писал за 9000 неща още, обаче , на - хващат се за едното нещо, пък другите не ги и споменават
Има и други техники за прочистване на червото , напр. с рициново масло. Но сравнение не мога да направя, не знам и някой да е правил.