Здравейте,
Бих искала да отворя една тема и за хляба-храната на българина от хилядолетия. Казват, че не можем без хляба наш насъщнии и той задължително трябва да присъства на трапезата ни. Но тъй като и хляба е термично обработена храна -въпроса ми е -наистина ли е полезен или пък обратното-вреден за организма.
Ние си приготвяме хляба в къщи-от пълнозърнесто брашно и покълнало жито, изпичаме го в машина за хляб и той става много вкусен.Ако обаче покълналото жито се смели и се направи като каша,към която може да се добавят овесени,сусамови,ленени и др.ядки, леко ги затоплим, също се получава много вкусна храна.Та въпроса ми е може ли да си хапваме само от покълналото жито в натуралния му вид, или имаме нужда и от хляб?