Здравей Морковче,
твоят темп на пречистване е много бурен, в смисъл организма не бива да изпада в шок.А според мен не бива да се консумират само плодове, зеленчуци и ядки.Трябва да се включват разнообразни кълнове и то и житни, и бобови.Аз преди да започна пълен суров режим бях пробвала 1 - 2 лета да карам само на суров плод, зеленчук и ядка.Обаче няма ли ги кълновете се чувства слабост, така ,че включи много и различни кълнове.Храната трябва да се смила в блендер, само в случаите, когато стомахът или зъбите не са в състояние да се справят с нея, обикновено при някоя болест.
Аз също имам пародонтоза.Вече за година време съм постопирала болките.Започни жабурения със солена вода и йод.На 1/2 литър вода са слагат 6 с.л. морска сол и 15 капки йод.При мен това помогна много.Правя и масажи с пресен живовляк.Ако имаш разклащания на зъби прави жабурения със златна пръчица.Тя много помага при такива случаи.И задължително почистване на зъбния камък.
Много вода дневно не бива да се пие.3 - 4 чаши са достатъчни.
Според мен за да има чести позиви за нужда значи или храната не се усвоява добре, или има повреда на свинктерите , които задържат фекалните маси или урината.Свинктерът - това е мускул, който задържа урината.В такива случаи може някакво вътрешно възпаление да има.Ако става въпрос за урината и нейното незадържане чаят от шипки, който се пие като вода помага много.
От друга страна чистият суров режим трябва да включва много и разнообразна храна - диви растения и прясна зеленина, кълнове - бобови и житни, малко ядки, плодове и зеленчуци.Повече са кълновете, по - малко са ядките, а не обратно.И задължително бобови кълнове - нахут, фий, боб - мунг, боб - мот за да се набавя белтък.Иначе се получава от суровата храна в един момент такъв спад в жизнените сили,че човек се чуди какво да прави.Има полза, но няма пълно изцеление от даденият проблем.
Поздрави !