През детството си чух от една учителка, че било нормално човек да губи до 50 косъма дневно. Естествено, тогава го приех за чиста монета, имайки предвид, че детската ми главица взимаше учителите за безпределен източник на мъдрост. Но от тогава ме гложди мисълта: Доколко всъщност е нормално? И дали не се води нормално само за "нормалните", т.е. средностатистически всеядни?
Мога да кажа за личния си опит, аз открих някаква зависимост. Имала съм период от месец на 100% растително сурово, през който буквално не изгубих и косъм. Можех да се къпя, реша, връзвам, дърпам, скубя - и напук като че, не се дава, бе! Но трябва да се отбележи, само през онзи месец ми се получи - не и при следващи, по-плавни преходи. Тогава рязко и драстично, в стил 'от днес за утре', бях изключила десетина продукта. Може пък така организмът да си демонстрирал стреса...
Иначе според информацията онлайн, още като напишеш в Гугъл 'hair' и 'dairy', директно те препраща към резултати за 'hairloss'. Което може да е известно из форума, но за мен е ново. Изглежда из индианските племена, където мляко виждали само кърмачетата, мъжете не претърпявали обичайното (за нас) оплешивяване дори и в дълбока старост.
Както и да е, въпросът ми беше за вашия личен опит. Може ли по-отдавашните вегани и суровоядци да споделят как стои положението при тях?