Аз съм от хората, които само като погледнат нещо за ядене ....ииии...дебелеят. За съжаление винаги съм се лутала между различни диети, режими и т.н. Вегетарианството при мен беше криво разбрано, защото наблягах на млечни продукти и сладко. Ах, как обичах шоколад...
Откакто не ям млечни и започнах да се стремя към сурово меню се чувствам страхотно. Моята цел не е да отслабна. Търся нещо друго.Искам умората, постоянното главоболие и отпадналост да си заминат завинаги.
Сайта на Мер ме откри, останах запленена, четох ви няколко месеца (денем и нощем) и...реших да започна първо с малки промени:
1-изкупих всички видове семенца в Био-то и се научих сама да правя кълнове и поници.
2-фиксирах си часова за ядене. Най-много искам да не ям късно вечер и да спра хрупането между яденетата. Ще ям след 9 сутринта и ще вечерям преди залез)
3-всяка сутрин започнах да правя йога упражнения по 15 мин.( ще ви стане лошо като разберете, че не ходя на учител. Сама правя упражнения - гледам в интернет, изтеглих видео уроци и книги, препоръчани във форума. Тук където живея 1 час при учител струва 27 евро и на всичкото отгоре няма в моя град.) Никога не съм обичала да спортувам, обичам да ходя пеш, но не и да спортувам. Открих, че тези 15 минутки сутрин много ме зареждат. Приемам препоръки, съвети и помощ по този въпрос.
4- започвам да гладувам 1 ден в седмицата( ще избера деня според лунната диета, защото прочетох, че доста хора тук го правят)
5- пречистванията. Започнах с хрян и лимон и дори ми е приятно.След 15-20 мин. се започва едно сополене, едно чудо...
Следващото, което съм набелязала е жабуренето с шарлан. За по-натам ще се съветвам с вас
6-започвам да признавам пред себе си лошите черти в характера. Искам на тяхно място да посея нещо добро.
Стига толкова засега. Не трябва да бързам и не трябва да съм много взискателна към себе си. Цели 34 години съм рушила здравето и тялото си...не може за няколко месеца да постигна всичко.
Разчитам на вашата помощ и благодаря предварително, че ще намерите време и за мен
Моето седмично меню:
Всяка сутрин пия хрян с лимон и правя йога на открито в двора по 15 мин.
Понеделник- хрян
Вторник ходене пеш- 15 км
Сряда
Четвъртък
Петък
Събота
Неделя
Момичета, благодаря за чудесните рецепти.
Много лесно ги направих и много се харесаха. Всичко, абсолютно всичко се изяде, близаха се пръсти и даже рецепти дадох.
Томирис, добре мина всичко. Рецептите ги взех от сайта и форума. Само супата- гаспачо си я направих по моя рецепта. Освен нея бях приготвила тикички с хумус от рецептата на ДарбиМак. Хумуса намазах върху тънко отрязани ивици от тиквички. Имаше салата с домати и песто сос и краставички на шайби отгоре с крема сирене от орехи( хм, на кой беше таз рецепта...не помня, но и нея я взех от форума). Бях направила любимите крекери на Бутенко и хляба с маслини на Мер. Така...десертите...рожковците на Марулка, муса с портокал от Делфинчето и....не може без торта...тортата с банани и ягоди на Мер.