Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневник на Homo Futurus  (Прочетена 14694 пъти)

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Дневник на Homo Futurus
« Отговор #40 -: 20-04-2011, 11:09:55 »

Много апетитно изглежда.  :Content_14: А би ли споделил уреда за готвене на пара, който използваш.

Не използвам уред. Ползвам тенджера Zepter и една поставка за топли съдове (на снимката)
Поставям купата с ориза на поставката сипвам малко вода на дъното на тенджерата включвам на най ниската степен на котлона и парата е готова :о)

Иначе става и със всеки един уред за готвене на пара.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Дневник на Homo Futurus
« Отговор #41 -: 20-04-2011, 11:36:16 »

Като коментирахме "Балсамикото" стана на въпрос че в него слагат добавки както и захар и други неща.
Тогава казах че на пазара се предлагат и варианти без никакви добавки.
На линка е един от тези варианти(има и други):

http://axxon.bg/en/view_product_file/?file=208_1.jpg
http://axxon.bg/en/view_product_file/?file=208_3.jpg
http://axxon.bg/en/view_product/?cat_id=1&brand=133&prod=208

Balsamic vinegar is widely spread all over the world as an essential ingredient in cooking. A perfect complement to olive oil, It is used not only for salad dressing, but also for vegetable preservation and sauce preparation (particularly those that accompany fish, meats etc.). Try it also instead of wine when sautéing. It will surprise you!
ELIA Balsamic vinegar is a pure natural product extracted from high-quality sun-dried grapes, grown in the Southern Peloponnesian region. Based on a traditional Greek recipe and aged in oak barrels, it has rich and balanced flavour.
It does not contain artificial colours and preservatives.
The time the balsamic vinegar is kept in wooden barrels is of significant importance to its taste. The longer it matures, the higher is its quality.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Дневник на Homo Futurus
« Отговор #42 -: 22-04-2011, 10:28:02 »

Здравейте
Има едно предаване "На кафе" в което всеки понеделник има здравна рубрика на Др.Папазова често гостува и Др. Вергиния Георгиева, идват и други гости. Гостувал е и един от учениците на Норбеков.
За тези които незнаят предаването е за нетрадиционна медицина и за лекуване с естествени методи.

Много добре се обясняват процесите на естественото хранене, пробиотиците, дава се и грамотна информация за най разпространените отрови - месо, захар, бели брашна, газирано, кафе, цигари, алкохол.

Има интересни неща затова реших да постна няколко линка:
(Здравната тема не винаги започва с началото на клипчетата затова понякога се налага малко превъртане напред)

http://play.novatv.bg/play/243618/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/242558/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/242855/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/243080/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/243299/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/245240/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/245107/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/244205/?autostart=true
http://play.novatv.bg/play/243787/?autostart=true
 :peperudi:
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Дневник на Homo Futurus
« Отговор #43 -: 22-04-2011, 11:33:34 »

Да, идеята на тези предавания е добра. И аз ги гледам. Д-р Папазова е компетентна по доста въпроси, но като вземе да ми говори за това хранене в зоната и превключвам. Не мога да го възприема и това е.
Активен

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Дневник на Homo Futurus
« Отговор #44 -: 22-04-2011, 13:18:06 »

Да и аз не съм съгласен с абсолютно всичко но ги намирам за ценни защото добре изясняват процесите в тялото както и ценността и вредата от храните.
Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

homo futurus

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 241
  • Бъдещето е на Вегетарианците!
Re:Дневник на Homo Futurus
« Отговор #45 -: 28-09-2013, 08:52:29 »

Здравейте приятели

Отдавна не съм писал тук, но отскоро си правя един сок който е уникален - според мен :о) и реших да ви споделя рецептата.

1. Един лимон
2. Четири-пет моркова ако са среден размер.
3. Глава червено цвекло - размер - колкото лимон или ябълка
4. "Тайната съставка" :о) Пресен Джинджър - резенче от корена не по голямо от орех

Вкуса е уникален благодарение на Джинджъра. Хем леко сладък хем леко парлив и МНОООгооо ароматен.
Мерките естествено са примерни всичко е въпрос на вкус ... Експериментирайте !

Полезните качества на Лимоните, Морковите и Цвеклото са ясни затова няма да ги коментирам.
Малко известни са полезните качества на Джинджъра - оказва се че и той е от уникалните многопрофилни лечебни средства.
За любопитковците линкче: http://agronovinite.com/lechebnite-svoistva-na-djindjifila/

Активен
Дълбока безметежност,
печален идеал.
Проблясък в тъмнината ме пробуди ...
Разкривайки, че досега съм спал !

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Дневник на Homo Futurus
« Отговор #46 -: 28-09-2013, 10:30:32 »

homo futurus, здравей!
Хубаво и полезно би било по-често да пишеш тук, във форума.  :)
 

Страницата е създадена за 0.089 секунди с 23 запитвания.