Абсолютно...по време на гимназията имах страхотни проблеми с килограмите, като ядях по много малко - оказа се проблем с метаболизма. В момента, в който почнах да се храня в едно и също време всеки ден се оправих и свалих. За съжаление тогава доста боклуци ядях...
След това, като се осъзнах, минаха окло 2 години, през които бях много стриктна в храненето, но отново бях пълна - храната не беше оптимална по състав за тялото ми.
След като се запалих по суровоядството (то не беше заради килограмите), също бях много стриктна, но минаха още 2-3 години, докато стигна до тук.
Т.е. общо 5 години съм следила 'под лупа' какво влиза в тялото ми (според съответните ми представи) и през цялото време съм имала подобрение в състоянието и външния вид. Общо-взето се получи така, че храненето на 60% мазнини поправи предишните ми грешки, а последващите 3 години търсене на оптималния режим между ВМНВХ и суровоядството, заедно с пречистванията, поправяха грешките от слузообразуващото хранене. Като добавим, че съм капа-пита, не е чудно защо чак сега паднах под 70 кг. През тези години съм била най-много 92 кг, но това не ме е обезнадеждавало, защото знаех, че ще намеря себе си.
Така че не бива да се съди прибързано за хората, може да са в процес на търсене.
Спомням си една мисъл на Дънов 'Докато пълният отслабне, слабият ще изсъхне'. Аз я разбирам така - по-пълните хора, заради по-голямото количество мазнина задържат повече вода. По-лесно могат да изчистят отровите си с повече вода и мазнина, все пак механизмите са сходни. А слабите хора, особено ако се хранят с боклуци и не пият достатъчно вода, страшно много натоварват организма си и по-трудно могат да се очистят. Имам съседка, която е на моята възраст и е била цял живот 50 кг. Имат доста възможности и тя никога не се е лишавала от храна. Преди като хапваше шоколад, получаваше някакви обриви по лицето. В момента вече е на фаза бъбречни кризи и пулс 120 след събуждане. Така че до накъде се радвам че съм имала проблеми с килограмите, защото така стигнах до здравето
пожелавам го на всички.