Като става дума за вкуса, мисля че голяма роля играят хранителните навици, създадени в детска възраст. Аз откакто се помня много харесвам аромата и вкуса на целината - като малък не харесвах супа, в която няма целина. И сега салата с много целина е голямо удоволствие за мен.
Ако не е на салата, най-добрата комбинация е на сок с моркови и червено цвекло, както вече беше казано. Чист сок от целина не си представям да пия - просто не е подходящ за директна консумация. Но комбинирания сок с морковите и цвеклото го пия почти всеки ден - с него започвам обяда си. В София има една верига "Freshbreak" - предлагат най-различни фрешове, приготвени пред теб, вкл. комбинация, каквато ти би посочил от наличните плодове или зеленчуци. Всъщност там за пръв път опитах тази комбинация и то след един тежък нездравословен обяд. И тъй като много исках нещо освежаващо, реших че няма как след ядене да пия плодов сок, затова взех този. Резултатът беше, че веднага след като го изпих ми стана още по-тежко, но половин час по-късно вече се чувствах много добре, сякаш въобще не бях преяждал и то с лоша храна, а след още един час бях гладен, от което се изумих. Така всъщност му станах фен. След време поради обстоятелствата имаше няколко дни в които само вечерях, без да ям нищо друго през деня. След тези няколко дни се върнах към обичайното си хранене, но имах гадене след ядене. Чудех се какво да правя и се сетих за този фреш - изпих половин литър и всичко се оправи.